Cel mai bun pătuț pentru bebeluși

După ce am făcut un articol despre cum se alege patul pentru adulți am decis că ar fi util să face și un ghid despre cel mai bun pătuț pentru bebeluși. Asta deoarece un copil mic are nevoie de un pat special unde să fie în siguranță dar și care să fie cât mai comod.

Iar dacă tocmai ați devenit părinți ori urmează să deveniți și doriți să luați din timp un pătuț pentru bebeluși bun, în rândurile următoare vă vom ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Mai exact, veți găsi un ghid de cumpărături unde vă spunem care sunt principalele lucruri de care să țineți cont atunci când vreți cel mai bun pătuț pentru bebeluși, pentru o alegere corectă.

Cum se alege cel mai bun pătuț pentru bebeluși – ghid de cumpărături

Așadar, atunci când vrei cel mai bun pătuț pentru bebeluși va trebui să urmărești mai multe criterii. Începând cu tipul pătuțului și materialul din care a fost făcut acesta, și terminând cu salteaua sau cu posibilitatea reglării înălțimii acesteia. Mai pe larg discutăm însă mai jos.

1.Tipul și materialul din care a fost făcut pătuțul pentru bebeluși

Așa cum spuneam și mai sus, va trebui să ții cont de mai multe aspecte atunci când vrei un pătuț pentru bebeluși bun. Un prim criteriu este deci tipul și materialul din care a fost făcut acesta.

Există deci clasicele pătuțuri pentru bebeluși din lemn, deja clasice și cu un aspect foarte plăcut. Există deci modele de toate mărimile dar și care pot veni cu diferite accesorii. Totuși, aceste pătuțuri nu sunt portabile.

Pătuțuri pentru bebeluși portabile

Există și modele pliabile care sunt ok pentru părinții care călătoresc mult, motiv pentru care e nevoie să ia și pătuțul cu ei, deci se poate plia pentru un transport cât mai facil.

De asemenea, mai găsim și pătuțuri pentru copii care se pot transforma într-un mic fotoliu, astfel încât să îl poți folosi și după ce a crescut cel mic.

2.Calitatea materialelor

La fel ca paturile pentru adulți, și cel mai bun pătuț pentru bebeluși ar trebui să fie făcut din materiale de calitate și rezistente totodată. De asemenea, materialele trebuie să fie prietenoase cu cel mic, să nu fie periculoase sau să aibă substanțe toxice.

3.Siguranță

Cumpărăm cel mai bun pătuț pentru bebeluși deoarece vrem ca micuțul să fie în siguranță. Astfel, în acest sens trebuie să existe sisteme de siguranță.

Astfel, distanța dintre bare să nu fie mai mare de 3-4 cm, pentru ca cel mic să nu rămână blocat cu piciorușul sau cu mânuța. De asemenea, dacă este vorba de un model pliabil, trebuie să existe un sistem de prevenire a plierii accidentale. Iar un alt sfat pe care ți-l putem oferi este să optezi pentru un model care să aibă saltea reglabilă, astfel încât atunci când bebe crește, să poți coborî salteaua pentru a nu putea sări peste gărduț.

4.Depozitare

La fel ca paturile obișnuite, și pătuțurile pentru bebeluși pot dispune de diferite sertare sau spații pentru depozitare. Acolo vom putea păstra mai multe obiecte de-ale celui mic, pături, pernuțe, astfel încât să facem economie de spațiu.

5.Reglare înălțime saltea

După cum spuneam și mai sus, este util să poți regla ușor nivelul de înălțime a saltelei, iar asta deoarece vei putea asigura un plus de siguranță celui mic, dar îți va fi și mai ușor să găsești și alte utilizări celui mai bun pătuț pentru bebeluși.

În ceea ce privește salteaua, aceasta ar trebui să fie de înaltă calitate. Iar dacă nu este inclusă, atunci cumpără o saltea separat, doar care să fie din materiale de calitate, pentru o creștere sănătoasă a bebelușului.

În ceea ce privește accesoriile incluse, ar trebui să te orientezi către un pătuț care să-ți ofere cât mai multe facilitățile. Menționăm coșulețul pentru legănat, jucărioarele atașate, măsuța pentru înfășat, iar altele pot reprezenta un avantaj.

BlogdeCasa.Ro vă recomandă cele mai bune pătuțuri pentru copii

Așadar, a sosit și partea unde vă oferim recomandări. Mai jos găsiți deci cele mai bune pătuțuri pentru copii, cu un raport preț/calitate excelent.

Pătuț Krausman Jungle DeLuxe cu 2 niveluri, GriPatut Krausman Jungle DeLuxe cu 2 niveluri, GriO primă recomandare este pătuțul Krausman Jungle DeLuxe. Dotări:
 • Material aluminiu.
 • 2 trepte înălțime.
 • Mini-carusel cu jucării incluse.
 • Lamă de veghe.
 • Muzică.
 • Sistem de vibrații.
 • Geantă de transport inclusă.

Click pentru preț!

Pătuț Krausman Elite Dots DeLuxe cu 2 niveluri, MaroPatut Krausman Elite Dots DeLuxe cu 2 niveluri, MaroFoarte bun este și acest pătuț pentru bebe. Caracteristici:
 • Lampă și muzică.
 • Material aluminiu.
 • 2 trepte înălțime.
 • Saltea inclusă.
 • Roți pentru deplasare ușoară.
 • Carusel cu jucării.

Click pentru preț!

Pătuț din lemn cu sertar și legănare Alb + Saltea 12 cmPatut din lemn cu sertar si leganare Alb + Saltea 12 cmȘi terminăm cu cel mai bun pătuț pentru bebeluși din lemn. Dotări:
 • Sertar depozitare.
 • Suport saltea reglabil.
 • Sistem legănare.
 • Saltea inclusă.
 • Lemn din fag.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, dacă ai decis să-ți iei cel mai bun pătuț pentru bebeluși, atunci acestea sunt recomandările noastre. Puteți vedea aici și alte modele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here