Cel mai bun răcitor de vin de dimensiuni mici

Ce poate fi mai bun decât un pahar de vin rece la cină? Nu cred că există răspuns, dar știu ce anume vă trebuie pentru a avea mereu vin rece și bun în orice moment al zilei: cel mai bun răcitor de vin de dimensiuni mici. Un aparat pe care îl întâlnim mai ales la iubitorii de vin.

Chiar dacă am mai vorbit despre un aparat asemănător, anume despre vitrinele de vinuri, am ales să vorbim și despre răcitor de vin de dimensiuni mici, pentru bucătăriile mai mici.

Iar dacă vă întrebați de ce ar trebui să vă luați un astfel de aparat, ar trebui să știți că vinul se păstrează la o anumită temperatură și umiditate, pentru a fi mereu delicios.

De asemenea, vei impresiona orice vizitator atunci când scoți un vin bun dintr-un răcitor de vinuri, chiar dacă este un aparat ce are un preț care începe de la 800 de lei.

Cum se alege cel mai bun răcitor de vin de dimensiuni mici

Atunci când vrei cel mai bun răcitor de vin de dimensiuni mici, ar trebui să ții cont de mai multe aspecte precum volumul, caracteristicile, funcțiile și alte aspecte de acest tip despre care discutăm însă în rândurile următoare.

1.Capacitate plus număr de rafturi

Capacitatea unui răcitor de vinuri reprezintă un aspect important, iar asta pentru că trebuie să stabilim mai întâi câte sticle cu vin vom avea mereu la dispoziție.

Capacitatea poate fi de la 15 la peste 200 de sticle, iar în funcție de capacitate vor crește și dimensiunile.

De asemenea, este bine să alegi un aparat care să-ți permită să alegi numărul de rafturi, să le ajustezi, să le scoți șamd. Astfel, vei putea stoca sticle mai mari sau mai mici. Rafturile ar trebui fie desigur din lemn, nelăcuit, astfel încât gustul vinului nu va fi influențat.

2.Tip

Un răcitor de vin poate fi cu compresor – având un preț mai mare și seamănă cu frigiderele obișnuite – sau cu celulă termoelectrică – prețul fiind mai mic. Cele mai bune modele însă sunt cele cu compresor, care le permite să controleze în detaliu maturarea vinului.

3.Funcții plus sisteme

Este foarte important să optezi pentru cel mai bun răcitor de vin de dimensiuni mici care să vină cu mai multe funcții și sisteme. Un model bun, poate fi controlat cu ajutorul unui ecran de tip touch, astfel încât să păstrezi vinul în condiții de temperatură și umiditate optime, de regulă de 60 – 75%. 

De asemenea, un model cu dezghețare automată te va scuti de foarte multă muncă.

Chiar și ușile reversibile pot reprezenta o opțiune pe care tu ca și cumpărător o vei aprecia foarte mult. Asta deoarece vei putea modifica direcția spre care să se deschidă ușa, în funcție de restul mobilierului din bucătărie.

Un aparat cu funcție multizone îți va permite să selectezi temperaturi diferite pentru diferite zone. Astfel, vei putea depozita vinul roșu care trebuie ținut la temperaturi de sub 18 grade, iar cel alb la sub 10 grade Celsius.

4.Zgomot plus eficiență plus garanție

Pentru a nu avea consum de energie prea mare, ar trebui să alegi un aparat cu clasa energetică A iar nivelul de zgomot să fie de sub 45 dB. Asta pentru a nu fi prea gălăgios.

De asemenea, BlogdeCasa.Ro vă mai recomandă să alegeți un aparat care să aibă o garanție de minim 24 de luni.

BlogdeCasa.Ro recomandă: cele mai bune răcitoare de vin de dimensiuni mici

Așadar, dacă ai decis să îți cumperi unul dintre cele mai bune răcitoare de vin de dimensiuni reduse, ar trebui să alegi unul din cele de mai jos, alese cu grijă de blogul nostru.

Vitrină de vinuri Electrolux ERW1170AO

O primă recomandare este această vitrină superbă. Dotări:

 • Capacitate 110 litri.
 • 32 de sticle.
 • Clasa A.
 • Depozitare pe categorii.
 • 3 rafturi.
 • Dezghețare automată.

Click pentru preț!

Răcitor de vin termoelectric pentru 32 sticle, Hyundai HYU VIN 32 DZ

racitor-vin-termoelectric-pentru-32-sticle-hyundai-hyu-vin-32-dz-78l-negruFoarte bună este și Hyundai HYU VIN 32 DZ. Dotări:

 • Capacitate 78 de litri.
 • Afișaj digital.
 • Clasa B.
 • 32 de sticle.
 • Preț bun.
 • 7 rafturi.

Click pentru preț!

Răcitor vin termoelectric pentru 18 sticle, Hyundai, HYU VIN 18

racitor-vin-termoelectric-pentru-18-sticle-hyundai-hyu-vin-18-48l-negruIar ultima recomandare pentru cel mai bun răcitor de vin de dimensiuni mici:

 • Capacitate 18 stcile.
 • 48 de litri.
 • Clasa C.
 • Preț bun.
 • Reglare electronică a temperaturii.

Click pentru preț!

Așadar, dacă ați decis să vă luați un răcitor de vin, atunci ar trebui să alegeți unul din cele de mai sus. Totuși, puteți vedea mai multe aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here