Cel mai bun router wireless pentru internet rapid

Tehnologia wireless a evoluat foarte mult în ultimii ani, motiv pentru care tot mai multe dispozitive renunță la cablurile deranjante în favoarea conexiunii wireless. Internetul acum este prin wireless, poate fi accesat ușor și rapid, doar că în acest sens ai nevoie de cel mai bun router wireless.

Un router bun va crea o conexiune de internet stabilă, puternică și nu-ți va crea probleme.

Totuși, trebuie să ai grijă atunci când alegi un router bun, deoarece există o mulțime de modele, motiv pentru care alegerea nu este tocmai simplă. De aceea am făcut și noi acest ghid.

În ceea ce privește prețul unui router wireless bun, acesta diferă de la un model de altul, mai ales în funcție de specificații sau de brand.

cel mai bun router wireless

BlogdeCasa.Ro îți spune cum se alege cel mai bun router wireless

Atunci când vrei cel mai bun router wireless va trebui să ții cont mai întâi de standardul Wi-Fi, viteza de transfer, raza de acoperire, securitate plus alte detalii despre care vorbim mai jos.

1.Standard Wi-Fi

Standardul cel mai popular este 802.11n, doar că în curând vor fi lansate și standarde noi precum 802.11ac, deci un router bun ar trebui să suporte cât mai multe standarde. Un standard superior va asigura desigur și performanțe superioare.

2.Viteză

Este foarte important să ai o viteză mare la internet, astfel încât acesta să ruleze cât mai bine, să nu aștepți prea mult să se încarce un film sau să se descarce un fișier. Noi vă recomandăm să alegeți un router wireless cu o viteză cât mai mare, astfel încât internetul să meargă cât mai bine.

3.Raza de acoperire

Un alt aspect foarte important. Asta deoarece internetul ar trebui să poată fi accesat ușor atât din curte, dacă stai la casă, dar și din alte camere. Mai exact, cel mai bun router wireless ar trebui să aibă o rază de acoperire mare și puternică, astfel încât semnalul să fie bun în orice cameră.

4.Securitate

În primul rând orice router wireless bun ar trebui să aibă o securitate cât mai bună, iar conexiunea să se facă doar cu ajutorul unei parole. Standardele de securitate cele mai bune și apreciate sunt WEP 64/128 biti, sau WPA și WPA2. Alegeți deci un router wireless care are un astfel de standard pentru securitate.

5.Design

Chiar dacă de cele mai multe ori routerul wireless nu prea iese în evidență, ar trebui totuși să alegi un model care să aibă un aspect plăcut, astfel încât să se potrivească cu restul camerei.

Totuși, recunoaștem că designul nu reprezintă chiar un criteriu foarte-foarte important.

6.Garanție

Vorbim totuși despre un aparat de care ne vom folosi mult timp. De aceea ar trebui să optezi pentru un model care să vină cu o garanție de minim 24 de luni astfel încât să avem siguranța funcționării sale pe o perioadă lungă de timp.

Recomandări pentru cele mai bune routere wireless

A sosit și partea articolului unde vă oferim recomandări. Mai jos veți găsi deci 3 recomandări pentru cele mai bune routere wireless. Am ales doar aparate cu un raport preț calitate excelent, dar și care au review-uri bune pe eMag.

Router wireless N Gigabit TP-LINK TL-WR1043ND

Router wireless N Gigabit TP-LINK TL-WR1043NDO primă recomandare este N Gigabit TP-LINK TL-WR1043ND. Dotări:

 • Standard 802.11 n.
 • Securitate sporită.
 • Rată de transfer Wi-Fi 450 Mbps.
 • 4 porturi LAN, 1 port WAN.
 • Antenă de 5 dBi. 

Click pentru preț!

Asus RT-N18U 2.4GHz 600Mbps High Power Router

Asus RT-N18U 2.4GHz 600Mbps High Power Router, Gigabit Ethernet, USB 3.0Foarte bun este și routerul Asus RT-N18U 2.4 GHz 600 Mbps High Power Router. Dotări:

 • Standard 802.11 n.
 • 4 porturi lan, 1 port WAN.
 • 3 antene. 600 Mbps rată de transfer Wi-FI.
 • 3G/4G.
 • Tehnologie Smart.

Click pentru preț!

Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-615

Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-615 cu 4 porturi 10/100 SwitchȘi ultima recomandare, un router foarte apreciat. Dotări:

 • Standard 802.11 n.
 • 4 porturi LAN, 1 port WAN.
 • 2 antene de 2 dBi.
 • Rată de transfer Wi-Fi 300 Mbps.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cel mai bun router wireless. Desigur, găsești și alte modele bune pe piață. Vezi oferta de routere wireless bune.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here