Cel mai bun sistem de încălzire pentru tine

Am tot vorbit în ultima vreme despre cel mai bun sistem de încălzire, oferindu-vă ghiduri despre cum se aleg diferite aparate. Asta deoarece știm că sezonul rece se apropie, iar noi ne dorim să fim de mare ajutor celor care caută un sistem de încălzire bun.

Foarte multe persoane se întreabă dacă ar trebui să-și cumpere un sistem de încălzire electric, pe lemne sau GPL, iar despre acestea vom vorbi chiar în acest articol.

Un sistem de încălzire bun ar trebui să ofere confort precum și să te ajute să faci economie în sezonul rece, iar noi avem foarte multe opțiuni accesibile.

Doar că atunci când există multe sisteme de încălzire, nu știm ce anume să alegem. Dar BlogdeCasa.Ro vă va ajuta să faceți cea mai bună alegere, să alegeți cel mai bun sistem de încălzire și să faceți economii totodată.

Mai întâi, vă vom prezenta sistemele de încălzire existente după tipul de alimentare, în prezent având la dispoziție aparate electrice, pe gaz sau pe lemne. Fiecare are atât puncte bune, cât și rele, dar mai pe larg discutăm mai jos.

Cel mai bun sistem de încălzire electric – Sfaturile BlogdeCasa.Ro

Cele mai multe aparate de încălzire funcționează cu ajutorul curentului electric, iar asta deoarece sunt ușor de conectat, de instalat și ne inspiră mai multă încredere. De aceea începem cu sistemele de încălzire electrice.

Centrala electrică de apartament sau pentru case

Niște aparate foarte practice, costisitoare în ceea ce privește prețul de achiziție plus instalare, doar că mai apoi ne ajută să facem economii, iar dacă stăm să facem un raport despre cel mai economic aparat de încălzire, centrala electrică este pe primul loc.

Pe scurt, centrala electrică reprezintă o achiziție inteligentă și de viitor.

>>Vezi aici un articol despre centrale electrice bune.<<

Convectoarele de perete

La fel de utile și de practice precum centralele, doar că aduc costuri ceva mai mari. De asemenea, convectoarele sunt foarte bune pentru persoanele care țin la design și vor o casă cât mai modernă. Acestea au și o tehnologie de funcționare simplă: respiră aerul de la bază, îl încălzește și îl elimină prin partea de sus. Totuși, dacă nu vei folosi aparatul foarte-foarte mult, atunci nu e chiar atât de scump.

>>Poți citi aici un articol cu mai multe informații despre convectoare de perete.<<

 Convector de podea

Asemănător cu convectoarele de perete, doar că sunt aparate portabile, precum caloriferele. Deci îl vei putea muta dintr-o cameră în alta.

>>Vezi mai multe detalii despre convectoarele de podea.<<

Aeoterma

Reprezintă un alt aparat bun și folosit de multe persoane pentru încălzire. Aceasta are un preț accesibil iar vara poate fi folosită pe post de ventilator, iar iarna încălzește aerul. De regulă, aerotermele sunt ok pentru camerele de dimensiuni mai mici.

>>Citește mai multe recomandări de aeroterme bune.<<

cel-mai-bun-sistem-de-incalzire

Șemineul electric

Este un sistem de încălzire bun care oferă și un aspect foarte plăcut, mai ales dacă ai o casă mare pentru care designul este foarte important. Astfel, ar trebui să optezi un șemineu dacă vrei cel mai bun sistem de încălzire cu design wow.

>>Vezi un articol despre cele mai bune șeminee electrice.<<

Radiatoarele cu halogen

Sunt și ele candidate bune pentru cel mai bun sistem de încălzire, iar asta deoarece pot fi ușor de transportat. Acestea încălzesc aerul din față și, la fel ca o aerotermă, sunt recomandate mai ales în cazul birourilor sau a camerelor mici.

>>Citește un articol cu informații despre cele mai bune radiatoare cu halogen.<<

Caloriferul electric cu ulei

Este poate cel mai cunoscut sistem de încălzire cu curent electric. Acesta păstrează căldura chiar și după ce a fost oprit, reprezintă un aparat portabil dar și care are un preț de achiziție destul de redus.

>>Vezi aici un articol despre calorifere electrice cu ulei.<<

Plasma electrică 

Este tot un sistem de încălzire foarte bun pentru persoanele care caută un aparat eficient dar care să aibă și un aspect modern și plăcut. Au preț de achiziție mare, dar merită achiziția.

>>Citește mai multe informații despre plasme electrice.<<

Panourile radiante

Sunt asemănătoare plasmelor electrice, sunt aparate cu prețuri accesibile, nu aduc costuri foarte mari iar în schimb au o durată de viață foarte mare. Astfel, reprezintă o achiziție inteligentă.

>>Click pentru mai multe detalii despre panourile radiante.<<

Cel mai bun sistem de încălzire pe gaz – recomandările BlogdeCasa.Ro

Dacă vrei totuși să alegi un sistem de încălzire pe gaz, mai ales dacă locuiești la bloc, atunci acestea sunt candidatele pentru cel mai bun sistem de încălzire pe gaz:

cel mai bun sistem de încălzire

Centrala termică pe gaz 

Are un preț de achiziție mare, dar la fel cum spuneam și mai sus, aceste aparate reușesc să te ajute să faci economii. De asemenea, îți oferă independență termică, iar tu vei avea căldură chiar dacă un vecin are datorii. Instalarea trebuie făcută de un specialist.

>>Vezi aici cele mai bune centrale termice de apartament pe gaz.<<

Soba pe gaz de butelie

Este un aparat foarte util mai ales pentru casele la țară, acolo unde nu există conducte de gaze, iar majoritatea persoanelor folosesc butelii. Astfel, în aceste cazuri este foarte utilă o sobă pe gaz de butelie.

>>Am scris aici despre cea mai bună sobă pe gaz pe butelie.<<

 Convectoarele pe gaz

Pot fi și ele o alegere bună dacă dorești un convector, însă nu unul electric. Acestea sunt asemănătoare cu cele despre care am vorbit mai sus, doar că diferă alimentarea.

>>Găsești aici mai multe informații despre convectoarele pe gaz.<<

Cel mai bun sistem de încălzire pe lemne – recomandările BlogdeCasa.Ro

De regulă sistemele de încălzire pe lemne sunt folosite mai ales la țară, acolo unde lemnele au un preț mai accesibil decât gazul sau electricitatea.

La fel ca în cazul aparatelor despre care am vorbit mai sus, vei găsi centrale pe lemne, sau diferite sobe.

De asemenea, cel mai bun sistem de încălzire îl vei putea alege și după modul de instalare. Dacă vrei un aparat secundar, atunci poți opta pentru un calorifer electric, pe care trebuie doar să îl bagi în priză.

Totuși, dacă vrei să vezi toate aparatele de încălzire existente pe piață, poți verifica acest magazin online de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here