Cel mai bun telemetru pentru măsurat

Cel mai bun telemetru este foarte util pentru orice persoană care vrea să construiască sau ceva, sau pur și simplu să facă niște măsurători cât mai exacte. Desigur, clasica ruletă nu va dispărea niciodată, doar că atunci când ai mai multe măsurători de făcut, trebuie numaidecât să-ți iei un telemetru, deoarece vei economisi timp și vei obține detalii precise.

Iar un telemetru bun nu e nici foarte scump, dacă stăm să privim mai întâi beneficiile pe care le oferă. Prețul începe de la 100 de lei, dar poate crește mai mult în funcție de caracteristicile tehnice.

cel mai bun telemetru

Cum se alege cel mai bun telemetru – Ajutorul BlogdeCasa.Ro

Dacă ai decis să-ți iei și tu cel mai bun telemetru, atunci mai jos vei găsi câteva sfaturi utile pentru o achiziție de succes. Înainte de toate ar trebui să știi că atunci când vrei un telemetru bun, trebuie să urmărești aspecte precum tipul aparatlui, precizia, vizibilitatea, funcțiile din dotare, garanția plus alte detalii despre care vorbim mai jos.

1.Tipul telemetrului

Există deci mai multe tipuri de telemetre, iar tu ar trebui să ții cont de ele atunci când vrei să faci o alegere bună. Mai exact, există modele laser și modele cu ultrasunete. Vi le prezentăm pe scurt mai jos:

CE SĂ ALEG? TELEMETRU LASER SAU TELEMETRU CU ULTRASUNETE?

Telemetrele cu ultrasunete au prețul mai accesibil, iar de obicei măsoară distanțe mai mici, având chiar și o greutate mai redusă. Totuși, partea nasoală a acestor aparate este aceea că nu pot fi folosite chiar la orice suprafață.

Telemetrele cu laser sunt desigur mai bune, fiind considerate chiar aparate profesionale. Acestea folosesc o undă laser, iar atunci când întâmpină un obiect, se întoarce la bază, calculând deci distanța. La distanțe mai mari scade însă precizia. În cazul acestor tipuri de aparate este foarte importantă și clasa laser.

Despre clasa laser

Clasa laser îți va spune cât de periculoasă este unda telemetrului. Clasa I este cea mai sigură, deci nu va trebui să folosești echipament de protecție, iar clasa IV este în schimb cea mai periculoasă. Cea mai recomandată clasă este clasa ALL-A, deoarece nu ai nevoie de echipament.

De asemenea, la fel ca multe alte unelte de acest gen (vezi articolul despre pistoale de zugrăvit), aparatele de tip telemetru pot fi împărțite pe categorii precum cele de tip hobby, cele semiprofesionale și cele profesionale.

Desigur, nu mai trebuie să vă spunem care e mai bun sau care mai ieftin, deoarece totul reiese din numele lor.

2.Caracteristici

Pe lângă tip, atunci când vrei cel mai bun telemetru va trebui să ții cont și de alte aspecte. De exemplu vizibilitatea reprezintă o caracteristică foarte importantă, iar o vizibilitate mai mare îți va oferi posibilitatea de a măsura distanțe mai mari.

De asemenea, tot pentru măsurători mai reușite, ar trebui ca precizia să fie cât mai mare. Urmăriți deci aparate de tip telemetru care să aibă o abatere cât mai mică.

3.Funcții

În cazul multor aparate funcțiile sunt importante. La fel e și acum când vorbim despre cel mai bun telemetru.

Unele modele sunt capabile să ofere mai multe detalii legate de unghiuri, de aria unei încăperi sau chiar să măsoare înălțimea. De asemenea, mai sunt și modele care memorează măsurătorile pentru a le ține minte mai ușor, iar în cazul în care folosești aparatul în medii cu umiditate crescută, atunci ar trebui să alegi un telemetru care să aibă protecție în acest sens.

4.Alte detalii

Iar pentru a nu vă încurca într-un cablu tot timpul, ar trebui să optezi pentru un model cu acumulator și care să aibă o autonomie cât mai mare. Poți opta desigur și pentru un model cu alimentare la rețea, dacă ești obișnuit cu cablurile.

Garanția de 2 ani te va ajuta și ea să ai asigurată funcționarea aparatului pe o perioadă mai mare de timp.

BlogdeCasa.Ro te ajută să alegi cele mai bune telemetre – recomandări

Așadar, dacă ai decis să-ți iei unul dintre cele mai bune telemetre, atunci ar trebui să vezi recomandările noastre de mai jos. Am ales doar pentru voi modele de un raport preț-calitate excelent, doar de pe eMag, un magazin în care noi avem încredere.

Telemetru cu laser Bosch Zamo

Telemetru cu laser Bosch ZamoO primă recomandare este telemetrul Bosch Zamo. Dotări:

 • Măsurare de până la 20 de metri.
 • Display ușor lizibil.
 • Memorare ultima măsurătoare.
 • Precizie de +/- 3mm.
 • Clasa laser 2.

Click pentru preț!

Telemetru cu laser Bosch PLR 40 C

Telemetru cu laser Bosch PLR 40 CUn alt telemetru foarte bun Bosch, PLR 40 C. Dotări:

 • Rază 40 de metri.
 • Precizie +/- 3mm.
 • Bluetooth.
 • Măsoară lungimea/aria/volumul sau măsurare continuă.
 • Memorare măsurători.

Click pentru preț!

Telemetru cu laser Bosch PLR 50 C

Telemetru cu laser Bosch PLR 50 CȘi ultima recomandare pentru cel mai bun telemetru e Bosch PLR 50 C. Dotări:

 • Abatere de +/- 2mm.
 • Bluetooth.
 • Măsoară lungimea, aria și volumul. Rază de 50 m.
 • Gradare.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările noastre pentru cel mai bun telemetru. Desigur, poți vedea și alte modele dacă intrați aici.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua. Cautam o varianta de a masura un beci/o fost ghetarie. Precizez ca este intuneric in aceasta si nici nu prea avem variante sa o luminam. Dorim sa o umplem/astupam si vrem sa masuram inainte de a comanda materialele. Din ce am putut sa vedem, este destul de mare. Intrebarea este, cu ce am putea masura cu telemetru cu ultrasunete sau laser?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here