Cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi

Atunci când ai o grădină, nu este chiar atât de ușor de îngrijit. Iar dacă vrei ca aceasta să arate mereu bine, atunci cu siguranță ai nevoie de puțin ajutor. Cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi poate fi un ajutor de nădejde în acest sens. Iar asta deoarece este recomandat de majoritatea grădinarilor profesioniști, cu experiență. Pentru aceștia, un astfel de tocător de crengi și restul vegetale este foarte important. De aceea am decis și noi să vorbim despre acest subiect.

VEZI AICI OFERTA DE TOCĂTOARE DE RESTURI VEGETALE ȘI CRENGI

cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi

Pe lângă faptul că te ajută să faci curățenie prin curte, cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi este util și din alt punct de vedere. Anume, îți permite să transformi resturile vegetale în îngrășământ, pentru a-l putea folosi apoi în grădină la pomi sau la legume.

Cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi – ghidul BlogdeCasa.Ro

Iar pentru a alege cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi trebuie să ții cont desigur de mai multe criterii. Despre acestea vreau și eu să vorbesc în acest articol. Astfel, voi încerca să te ajut să faci cea mai bună achiziție, de care să te bucuri mult timp.

Alimentare

Un prim criteriu de care ar trebui să ții cont este alimentarea tocătorului. 

Existau demult tocătoare manuale, însă acestea nu prea mai sunt de găsit prin comerț, iar dacă găsești, trebuie să te gândești că necesită foarte mult efort fizic. Așa că de aceea eu recomand tocătoarele electrice, deoarece acestea fac treaba mult mai ușor. Acesta este recomand în cazul grădinilor mici.

Dacă ai o grădină mare și prin urmare sunt și multe resturi de tocat, un tocător pe benzină ar fi mult mai bun. Iar asta deoarece nu e dependent de o priză, iar puterea sa este desigur mai mare.

În acest sens trebuie de menționat faptul că un tocător electric este mai ieftin decât tocătorul pe benzină. Cel din urmă este însă mai performant.

Mod de mărunțire

Un alt aspect important este și modul de mărunțire. Iar asta deoarece există tocătoare cu impact și tocătoare cu strivire. Metoda cu impact este mai ieftină, având  lamă internă care se rotește. Doar că aceasta face și mai mult zgomot. Dacă vrei liniște, poți opta pentru un tocător cu turbină, care zdrobește resturile din interior.

Putere

Nu trebuie să uităm nici de putere. Aceasta este de obicei cuprinsă între 2000W și 3000W, iar alegerea o vei face desigur în funcție de nevoi. Cu cât ai mai multe resturi de tocat și ai o grădină mare, atunci ar trebui să optezi pentru un tocător puternic.

Alte detalii

Există desigur și alte caracteristici de care ar trebui să ții cont. De exemplu, vezi și detaliile precum diametrul de tăiere, capacitatea, debitul șamd. De asemenea, trebuie să ții cont că nu orice tocător poate tăia și crengi. Cele care pot toca crengile sunt ceva mai mari dar și mai puternice. În ceea ce privește debitul, recomand alegerea unui tocător de crengi și resturi vegetale cu un debit minim de 100 KG.

Garanție

Să nu uiți nici de garanție, deoarece aceasta este foarte importantă în cazul în care cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi se defectează. Astfel, ar trebui să optezi pentru un tocător care are cel puțin 2 ani garanție.

Recomandări de tocătoare de crengi și resturi vegetale

Așadar, dacă ai decis să îți cumperi și tu un tocător de crengi și resturi vegetale, dar nu știi ce să alegi, mai jos vei găsi recomandări. Sper să-ți fie de mare ajutor.

Tocător resturi vegetale Fieldmann FZD 4010-E

Tocator resturi vegetale Fieldmann FZD 4010-E, 2500 W, doua lame

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Acest tocător de resturi vegetale Fieldmann FZD 4010-E are o putere de 2500W și un preț bun. Diametrul de tăiere e de până la 40 mm, iar cadrul este metalic, pentru o rezistență sporită. Alimentarea este desigur electrică.

Tocător crengi pe benzină Micul Fermier

Tocator crengi pe benzina Micul Fermier 6.5 Cp, diametru lemn 766 mm

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Iar dacă vrei ceva performant, cu care să poți toca și crengi, acesta ar putea fi cel mai bun tocător de crengi și resturi vegetale pentru tine. Este pe benzină și are o putere mare de 6.5 cp. De asemenea, și diametrul este unul foarte mare, de 766 mm. Rezervorul este de 3.6 litri, iar pornirea este manuală. Garanția cu care vine este de 24 de luni.

Tocător de crengi pe benzină Hecht 6173

Tocator de crengi pe benzina Hecht 6173, 173 cmc, diametru lemn 3.6 cm

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Iar ultima recomandare este tot un tocător pe benzină.  Acesta are un motor pe benzină în 4 timpi, iar puterea e de 6 cp. Diametrul de tăiere de 3.6 cm, iar prețul este unul foarte bun.

Așadar, acesta a fost articolul meu despre cel mai bun tocător de resturi vegetale și crengi. Dacă vrei să vezi și alte modele, poți accesa această pagină.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here