Cel mai bun ventilator de baie

O baie normală trebuie să aibă numaidecât o aerisire eficientă, astfel încât să nu se adune mirosurile neplăcute sau să se creeze o umiditate prea mare care să ducă la igrasie. Nu toate băile au o fereastră pentru aerisire, iar în acest sens ar trebui să folosiți cel mai bun ventilator de baie.

Ventilatorul de baie se montează de regulă în tavan, ori acolo unde ar trebui să se găsească un geam. Astfel, mirosurile și umiditatea este eliminată ușor, doar când pornești ventilatorul.

Prețul unui ventilator de baie bun nu trece de multe ori de 100 de lei, deci aveți toate motivele pentru a vă lua și voi un astfel de aparat pentru baia voastră.

Cum se alege cel mai bun ventilator de baie – ghidul BlogdeCasa.Ro

Atunci când vrei cel mai bun ventilator de baie, va trebui să ții cont de aspecte precum capacitatea de ventilare, dimensiunile și tipul de montare, zgomotul, senzorii plus alte detalii despre care vorbim mai jos.

1.Capacitate de ventilare

Un prim pas pe care trebuie să îl faci este să măsori dimensiunile băii. Astfel încât, după ce afli metri cubi, va trebui apoi să înmulțești cu 10 și astfel vei afla capacitatea necesară a unui ventilator.

De regulă, o baie de dimensiuni medii are nevoie de un aparat cu debit de 160 mc/h.

2.Dimensiuni și tipul de montare

Dacă nu ai geam la baie, atunci evacuarea va fi făcut cu ajutorul nisei sau printr-o coloană care asigură ventilarea întregului bloc. Poți pune un ventilator chiar dacă ai deja geam, pentru o aerisire mai eficientă, iar unele persoane aleg chiar să pună ventilatorul în locul geamului.

De asemenea, trebuie să fii atent la dimensiuni pentru o montare cât mai ușoară.

3.Nivel de zgomot

Nu ne place gălăgia, așa că de fiecare dată când alegem un aparat, ar trebui să ținem cont de nivelul de zgomot. Cel mai bun ventilator de baie ar trebui să aibă un zgomot sub 40 dB. Totuși, cu cât e mai silențios, cu atât va fi mai bun dar și mai scump.

4.Senzori

Modelele performante au un senzor de umiditate care detectează automat atunci când faci baie, astfel încât aparatul va porni și chiar va mări intensitatea pentru o aerisire cât mai eficientă.

5.Caracteristici

Un aparat bun ar trebui să aibă mai multe viteze, astfel încât să folosești puterea potrivită în funcție de nivelul de umiditate, precum și pentru a reduce consumul. De asemenea, o clapetă antiretur este utilă deoarece nu permite aerului murdar să reintre în cameră.

Iar ca și sistem de siguranță, motorul ar trebui să se oprească automat dacă s-a supraîncălzit, prevenind deci defecțiunile.

De asemenea, o telecomandă te va ajuta să controlezi mai ușor cel mai bun ventilator de baie.

6.Garanție

În final vă mai recomandăm doar să alegeți un produs care vine cu o garanție de minim 24 de luni, astfel încât orice defecțiune să poată fi reparată gratuit, dacă nu a fost cauzat de tine.

Alege însă să faci cumpărături doar din magazine de calitate, astfel încât politica de garanție să fie respectată.

Cele mai bune ventilatoare de baie – recomandări

Așadar, dacă ați decis să vă luați unul dintre cele mai bune ventilatoare de baie, atunci ar trebui să vedeți recomandările de mai jos. Am ales doar pentru voi produse de o calitate superioară:

Ventilator casnic ELICENT E-style 120

Ventilator casnic ELICENT E-style 120, Clapeta antiretur, Fabricatie Italia, Debit 165 mc/h, Garantie 5 aniO primă recomandare este ELICENT E-style 120. Dotări:

 • Debit de 165 mc/h.
 • Garanție 5 ani.
 • 1 viteză.
 • Protecție motor.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Ventilator ELICENT Elegance 100

Ventilator ELICENT Elegance 100, Clapeta antiretur, Motor Long Life 30000h, Fabricatie Italia, Debit 90mc/hFoarte bun este și ELICENT Elegance 100. Dotări:

 • Debit de 90 mc/h.
 • Protecție motor.
 • 1 viteză.
 • Zgomot maxim 31.4 dB.
 • Clapetă antiretur.

Click pentru preț!

Ventilator casnic ELICENT E-style PRO 150T

Ventilator casnic ELICENT E-style PRO 150T, Clapeta antiretur, Timer, Fabricatie Italia, Debit 315mc/hȘi ultima recomandare pentru cel mai bun ventilator de baie este ELICENT E-style PRO 150T. Dotări:

 • Clapetă antiretur.
 • Timer.
 • Debit 315 mc/h.
 • Protecție motor.
 • Instalare ușoară.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cel mai bun ventilator de baie, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, accesați acest link.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here