Cele mai bune carafe pentru un ospăț pe cinste

Ce poate fi mai plăcut decât o masă alături de rude și prieteni, cu alimente gustoase dar și cu una dintre cele mai bune carafe pline cu vin? Desigur, o carafă poate fi folosită și pentru alte băuturi, sau și în alte scopuri, doar că de cele mai multe ori folosim carafele doar pentru vin.

Așa că am decis să fac un articol în care să te ajut să alegi o carafă cât mai bună. Astfel, mai jos vei găsi mai multe sfaturi dar și recomandări despre cum se alege cea mai bună carafă.

Cea mai bună carafă de 1 litru – Schott Zwiesel

Carafa 1 l - Schott Zwiesel

Dacă ai nevoie să cumperi rapid o carafă bună și nu știi ce să alegi, eu îți recomand modelul de mai sus. Aceasta face parte dintr-un brand renumit, anume Schott Zwiesel. Capacitatea sa este de 1 litru și a fost realizată din cristal, un material de calitate așa cum spuneam și la articolul despre pahare. De asemenea, modul de realizare este unul profesionist. Vorbim despre o carafă care a fost fabricată în Germania cu tehnologia „Tritan”. Prețul este bun iar transportul gratuit.

Click pentru preț!

Cum să alegi una dintre cele mai bune carafe – sfaturi utile

Așadar, mai jos îți voi prezenta principalele caracteristici de care să ții cont atunci când vrei una dintre cele mai bune carafe. Astfel, dacă vrei să faci o alegere bună, urmărește sfaturile de mai jos.

1.Material

Vei găsi o mulțime de carafe pe piață, începând cu cele din sticlă, din cristal și terminând cu cele din ceramică. Desigur, carafele din cristal sunt mult mai bune, doar că prețul de achiziție e ceva mai mare la rândul său. Totuși, poți face o investiție pe termen lung.

Dacă vrei o carafă ieftină, poți la fel de bine să îți iei una din ceramică. Astfel, un prim aspect de verificat este materialul.

De asemenea, există carafe cu proprietate termoizolantă astfel încât să păstreze băuturile mereu reci sau chiar calde. De regulă, acest lucru este posibil doar în cazul carafelor din inox.

cele mai bune carafe

2.Capacitate

Capacitatea unei carafe este un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când vrei o carafă bună. Pe piață vei găsi carafe de capacități diferite. Majoritatea au o capacitate cuprinsă între 0.5 litri și 2 litri. Eu recomand să alegi o carafă care să aibă o capacitate de minim 1 litru.

3.Brand

Și carafele pot fi produse de companii mai mult sau mai puțin cunoscute. Există însă branduri populare, care realizează carafe de cea mai bună calitate, cu toate că prețul de achiziție poate fi și el puțin mai mare. Printre cele mai populare branduri de pe piața de carafe sunt Schott Zwiesel, Grunwerg și Kitchen Craft.

4.Procesul de realizare

Dacă vrei una dintre cele mai bune carafe pentru vin, atunci cu siguranță ar trebui să optezi pentru un model de calitate. De aceea eu recomand numai modele care au fost realizate cu ajutorul unor tehnologii de ultimă oră, care promit o rezistență superioară.

5.Design

Designul nu este important numai pentru aspectul lor fizic, ci și pentru comoditate. O carafă bună trebuie să aibă numaidecât un mâner comod, dar și o gură de scurgere pentru a turna cât mai ușor în pahar. Există chiar și modele cu capac, dar și care pot fi înghețate pentru ca mai apoi să păstreze băuturile reci.

Cele mai bune carafe pentru tine: recomandările BlogdeCasa.RO

Așadar, dacă ai decis să-ți iei o carafă bună și nu știi ce să alegi, mai jos am pregătit câteva recomandări. Am ales să prezint 3 carafe bune cu un raport preț/calitate excelent.

Carafă 2 L – Grunwerg

Carafa 2 L - GrunwergO primă carafă este aceasta de la Grunwerg foarte bună. Caracteristici:

 • Capacitate 2 litri.
 • Din material policarbonat dur.
 • Cilindru de inox pentru o răcire rapidă.
 • Transport gratuit.
 • Producător renumit.

Click pentru preț!

Carafă termoizolantă 2 L – Grunwerg

Carafa termoizolanta 2 L - GrunwergFoarte bună este și această carafă de la Grunwerg. Caracteristici:

 • Capacitate 2 litri.
 • Material inox.
 • Termoizolantă.
 • Prevăzută cu mâner.
 • Producător Grunwerg.

Click pentru preț!

Carafă ceramică 1L – Kitchen Craft

Carafa ceramica 1L - Kitchen CraftIar în final, o carafă din ceramică, ceva mai ieftină. Caracteristici:

 • Din ceramică.
 • Design plăcut.
 • Capacitate 1 litru.
 • Producător Kitchen Craft.
 • Poate fi folosită la microunde.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cele mai bune carafe. Click aici pentru a vedea și alte modele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here