Cele mai bune draperii frumoase

Cele mai bune draperii oferă un aspect foarte plăcut unei camere și totodată împiedică lumina să intre în cameră. Astfel, nu trebuie să te grăbești să faci o alegere când îți iei draperiile, ci trebuie să fii chibzuit.

Alături de perdele, draperiile te ajută să ai un somn mai liniștit, o atmosferă mai plăcută în cameră precum și o cameră foarte elegantă. De aceea ne-am gândit și noi să facem un articol despre draperii bune.

Mai jos veți găsi deci un ghid despre cum se aleg cele mai bune draperii, sfaturi de achiziție dar și recomandări de draperii ce merită achiziționate.

cele mai bune draperii

Cum se aleg cele mai bune draperii – ghidul BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă ați decis să vă luați cele mai bune draperii și nu știți cum să le alegeți, mai jos vă vom prezenta principalele criterii de care ar trebui să țineți cont.

1.Draperii croite sau achiziție material

Atunci când vrei draperii bune va trebui să stabilești un lucru încă de la bun început. Poți deci să-ți cumperi draperii gata croite, sau mai întâi materialul pe care să-l duci la croitorie. În ambele cazuri însă trebuie să ții cont de dimensiuni, astfel încât să se potrivească bine.

Achiziție material

Dacă ai decis să mergi pe varianta achiziției materialului după care să apelezi la o croitorie, atunci trebuie să ții cont atât de dimensiuni cât și de calitatea materialului. Desigur, trebuie și să-ți placă modelul.

Achiziție draperii gata croite

O variantă pe care noi v-o recomandăm, deoarece scapi de foarte multe bătăi de cap. Vei găsi multe magazine care vând draperii, deci cu siguranță nu va fi greu să faci o achiziție reușită.

2.Sistem de prindere

Un alt aspect foarte important de verificat atunci când vrei cele mai bune draperii este sistemul de prindere. Acesta trebuie să fie unul de calitate, astfel încât să asigure o prindere sigură precum și care să suporte greutatea draperiilor. Astfel, trebuie să fii sigur că sistemul de prindere nu va ceda din cauza greutății draperiei.

În ceea ce privește modalitatea de prindere, aceasta poate fi cu rejansă, inele sau bride. Alegerea o poți face în funcție de sistemul de prindere de care dispui, și totodată să te asiguri că materialele sunt de calitate și rezistente totodată.

3.Unde vei folosi draperiile?

Este foarte important să stabilești dinainte unde vei folosi cele mai bune draperii, astfel încât să alegi un model care să se potrivească cu camera respectivă. Mai jos vă vom oferi câteva sfaturi în funcție de camere:

Draperii pentru dormitor

Draperiile pentru dormitor trebuie să fie făcute din materiale mai groase și grele totodată, pentru o opacitate mai mare. Asta deoarece ne dorim un somn liniștit, iar lumina nu ar trebui deci să ajungă în cameră.

Draperii pentru living

Draperiile pentru living (camera de zi) au un material ceva mai subțire față de cele pentru dormitor, iar asta pentru că aici nu e nevoie să împiedici chiar toată lumina. Totuși, dacă obișnuiești să-ți faci somnul de frumusețe în camera de zi, atunci poți opta pentru acest gen de draperii.

Draperii pentru bucătărie

Draperiile pentru bucătărie sunt mai mult de decor, deci au atât un material mai subțire cât și dimensiuni mai mici, pentru a acoperi doar fereastra.

Draperii pentru camera copiilor

Draperiile pentru camera copiilor. Iar dacă dorim draperii pentru camera copiilor, atunci trebuie să optăm pentru un model caracteristic, adică unul care să dispună de diferite modele animate.

4.Material

Materialele trebuie să fie și ele desigur de calitate, dar mai sunt și alte aspecte pe care le veți stabili singuri. De exemplu aspectul, grosimea sau gradul de densitate. Printre cele mai cunoscute materiale pentru draperii sunt bumbacul, poliesterul, mătasea sau acrilul.

5.Decorul camerei

Foarte important este și să alegi cele mai bune draperii care să se potrivească bine cu decorul camerei unde urmează a fi montate. Orientați-vă deci după culorile mobilierului pentru a obține o combinație cât mai interesantă, și un design plăcut.

6.Dimensiuni

La dimensiuni trebuie să fiți foarte, foarte atenți atunci când vreți cele mai bune draperii. Trebuie deci să te orientezi în funcție de camera, de dimensiunile ferestrelor, dacă vrei draperii până în podea sau până la glaf, șamd. Așadar, trebuie să faceți măsurătorile cu multă atenție și grijă.

Recomandări pentru cele mai bune draperii – alegerile potrivite pentru voi

Așadar, dacă vreți una dintre cele mai bune draperii, vă vom recomanda mai jos câteva modele cu raport preț/calitate excelent:

Decor Mendola Home Textiles, Baroneze

Decor Mendola Home Textiles, Baroneze, 140x245 cm, cu inele, GriO primă recomandare este modelul din imaginea alăturată. Caracteristici:

 • Dimensiuni 140×245 cm.
 • Fixare cu inele.
 • Material poliester.
 • Design plăcut.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Decor Trendy cu flori 140x245cm cu rejansă, maro

Decor Trendy cu flori 140x245cm cu rejansa, maroFoarte plăcută este și draperia din imaginea alăturată. Caracteristici:

 • Dimensiuni 140x245cm.
 • Cu rejansă.
 • Culoare maro.
 • Preț accesibil.
 • Design plăcut.

Click pentru preț!

Draperie Tafta Royal bordo

Draperie Tafta Royal bordo 140 x 245 cmȘi ultima recomandare pentru cea mai bună draperie. Caracteristici:

 • Dimensiuni 140×245 cm.
 • Material Poliester.
 • Prindere bride.
 • Preț redus.
 • Design plăcut.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cele mai bune draperii. Pentru alte modele, accesați acest link.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here