Cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet

Am tot vorbit despre diferite ustensile pe care le folosim în bucătărie, iar un ultim articol este despre cel despre cuțite bune. Astfel, în acest articol ne întoarcem în bucătărie iar de data aceasta voi vorbi despre cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet. 

Asta deoarece este foarte important să avem aceste două ingrediente mereu la îndemână. Iar pentru că sunt multe persoane care au gusturi diferite și preferă să pună oțet după ce ai gătit direct în farfurie, e bine să le ai mereu pe masă. Astfel, vei putea adăuga ulei sau oțet după propriile gusturi.

De asemenea, am pregătit și câteva recomandări de recipiente pentru ulei și oțet bune, care cu siguranță te vor încânta. Un exemplu este cel de mai jos:

Recomandare pentru cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet: Oliviera 5 piese „Wien” – Westmark

Oliviera 5 piese "Wien" - Westmark

Dacă vrei un set de recipiente pentru ulei și oțet, dar și pentru sare sau piper, eu îți recomand setul de mai sus. Acesta este format din 5 piese după cum urmează: o solniță și piperniță din sticlă de 40 ml, cu capac din inox, 2 recipiente pentru ulei și oțet tot din sticlă, de 160 ml cu capac din oțel inoxidabil, iar suportul este din inox. Astfel, sunt 5 piese ce ar trebui regăsite pe orice masă, la un preț accesibil.

Click pentru preț!

Cum să alegi cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet – ghid de cumpărături

Așadar, dacă vrei să fi total diferit poți alege să îți faci singur uleui folosind o presă de ulei despre care am vorbit acum ceva timp, iar apoi să-ți iei niște recipiente pentru ulei și oțet cat mai frumoase. Daca nu știi ce aspecte să urmărești, mai jos îți voi prezenta câteva sfaturi utile. Mai exact, îți prezint principalele caracteristici de care să ții cont atunci când vrei cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet.

1.Set sau piese separate?

Un prim aspect la care trebuie să te gândești este dacă vei cumpăra un set întreg, ori optezi pentru achiziționarea separată a fiecărui recipient. Desigur, e mai simplu să cumperi un set întreg cu recipiente pentru ulei și oțet, dar când le iei separat vei putea ține cont mai mult de aspectul recipientelor.

2.Număr de piese

Dacă optezi pentru un set, atunci trebuie să urmărești câte piese sunt incluse. De regulă, seturile de recipiente pentru ulei și oțet au două recipiente pentru oțet și ulei, două pentru piper și sare. Unele mai au și suportul inclus, astfel încât să ai o bucătărie cât mai organizată.

3.Material și capacitate

De regulă, capacitatea unor recipiente este mai mică de 500 ml. Majoritatea au o cele mai bune recipiente pentru ulei și oțetcapacitate cuprinsă între 100 și 300 ml, iar aceasta o vei alege după propriile gusturi. Desigur, există și excepții.

În ceea ce privește materialul acestor recipiente, majoritatea modelelor sunt din sticlă. Găsești însă modele și din plastic, oțel inoxidabil, din porțelan sau alte materiale asemănătoare.

 

4.Design

În magazinele online vei găsi cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet de diferite culori sau forme. Alege un model care să-ți placă, deoarece și acesta este un aspect interesant. Desigur, niște recipiente frumoase vor face și impresie bună atunci când ai musafiri.

Cele mai bune recipiente pentru oțet și ulei – recomandări

Am căutat mai multe recipiente pe internet și am încercat să aleg cele mai bune dintre ele. Astfel, mai jos ai 3 recomandări pentru cele mai bune recipiente pentru oțet și ulei, de o calitate superioară.

Oliviera 4 piese – Kitchen Craft

Oliviera 4 piese - Kitchen CraftO primă recomandare este acest Set Oliviera 4 piese de la Kitchen Craft. Caracteristici:

 • 4 piese incluse.
 • Material din sticlă.
 • Capacitate 270 ml.
 • Livrare gratuită.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Vas porțelan 0,5 l pentru ulei „Olive” – Nuova R2S

Vas portelan 0,5 l pentru ulei "Olive" - Nuova R2SDacă vrei piese separate, poți alege acest vas din porțelan Olive Nuova R2S. Caracteristici:

 • Capacitate 500 ml.
 • Material porțelan.
 • Dop de plută.
 • Design plăcut.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Recipient ulei 500 ml – KitchenCraft

Recipient ulei 500 ml - KitchenCraftȘi ultima recomandare pentru cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet. Caracteristici:

 • Material oțel inoxidabil.
 • Capacitate 500 ml.
 • Design plăcut.
 • Oferă stil bucătăriei.
 • Preț bun. 

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cele mai bune recipiente pentru ulei și oțet. Vezi aici și alte recipiente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here