Cele mai bune tigai în 2024. Recomandari, Top 3

După ce am scris deja două articole despre tigăi, m-am gândit să vin cu un articol generalist în care vă prezint care sunt cele mai bune tigai, asta deoarece atunci când iubești să gătești și dorești să obții mereu mâncare delicioasă dar și sănătoasă totodată, este foarte important să ai cea mai buna tigaie care să te ajute să faci asta.

Din acest motiv în rândurile următoare voi vorbi despre cele mai bune tigai, clasificându-le pe mai multe categorii dar și oferindu-vă mai multe recomandări de tigăi cu care veți face o mâncare delicioasă.

Tigaia anului 2022 este diferita fata de cea mai buna tigaie din 2021

Un an nou, noi produse pe piață. Apar mereu noi și noi produse pe piață, așa că nu ar trebui să ne mirăm de faptul că cea mai bună tigaie din 2021 s-ar putea să nu mai fie așa bună în 2022. De aceea noi venim cu noi și noi recomandări. Așa că am actualizat acest articol pentru a-ți spune care este cea mai bună tigaie anul acesta.

Tigaie Grill Tefal Invissia, 26 cm – cea mai buna a anului trecut:

Tigaie Grill Tefal Talent Pro, 26 cm

VEZI PREȚUL ACESTEI TIGĂI - CEA MAI BUNĂ A ANULUI TRECUT

Tigaia vedetă a anului trecut era acest model – Tefal Invissia. O tigaie de tip grill, de mărime medie, adică 26 de centimetri, foarte apreciată de toți cumpărătorii dar și de bucătari renumiți. Poate folosi aproape orice sursă de căldură, interiorul său este din teflon, are suprafață anti-aderentă, tehnologie thermo-spot și poate fiu spălată în mașina de spălat vase. Din păcate nu are capac. Prețul este și el foarte accesibil. Așa că merită fiecare leu și în prezent. 

Citește mai jos pentru a afla care sunt cele mai bune tigăi

Ghid de alegere cele mai bune tigai

În rândurile următoare vă voi oferi mai multe criterii după care vă puteți alege cele mai bune tigăi, astfel încât să știu sigur că știți fiecare aspect care contează cu adevărat atunci când trebuie să îți cumperi o tigaie nouă și dorești ca aceasta să fie cât mai bună.

1.Cea mai buna tigaie, după tip și după destinație

Un bucătar care se respectă are numaidecât mai multe tipuri de tigăi deoarece nu poți găti orice mâncare folosind doar o singură tigaie. Legumele au nevoie de o tigaie wok, în timp ce clatitele le vei face cu o tigaie subțire. Astfel, în funcție de alimentele pe care urmează să le gătești, trebuie să alegi după tipurile de mai jos:

Totuși, recomandarea mea este să aveți câte o tigaie din fiecare tip.

 • Tigaia universală: tigaia universală este, după cum zice și numele său, genul de tigaie pe care o poți folosi pentru a găti orice tip de mâncare. Totuși, chiar dacă o tigaie universală este ok din punctul meu de vedere, tot mai bine este să ai câte o tigaie pentru fiecare tip de mâncare, deoarece se va observa diferența. -> click pentru a vedea modele de tigăi universale
 • Tigăi grill: Tigăile grill sunt niște tigăi foarte bune, mai ales că pot fi folosite pentru a găti fără ulei. Mai multe despre tigăile grill am scris aici.
 • Tigăi de tip WOK: După cum spuneam și mai sus, acestea sunt tigăi pentru gătit legume în special. -> click pentru mai multe modele de tigăi WOK
 • Tigăi pentru clătite: pentru clătite ar trebui să folosiți o altă tigaie, nu una din cele de mai sus, iar aceasta ar trebui să fie folosită doar atunci când gătiți clătite. In general acestea sunt subtiri. -> vezi cele mai bune tigai pentru clătite
 • Tigăi profesionale: dacă gătitul este cea mai mare pasiune a ta, atunci cu siguranță ar trebui să ai măcar o tigaie profesională în bucătărie. Multe tigai profesionale si semi-profesonale sunt adanci dar asta nu insemana ca o tigaie adanca este ceea ce iti trebuie tie. Asta deoarece sunt foarte bune din mai multe puncte de vedere, iar majoritatea bucătarilor de prin restaurante au câte un model. -> vezi cele mai bune prețuri pentru tigăi profesionale

Acestea sunt categoriile de tigăi existente, iar după nevoi vă puteți alege tigaia potrivită pentru voi. Eu însă îmi voi cumpăra câte o tigaie din fiecare categorie, deoarece astfel voi putea face magie în bucătărie.

2.După material

Materialul este un criteriu foarte esențial de alegere pentru cele mai bune tigai. Astfel, trebuie să verificați numaidecât materialul tigăii pe care o doriți, deoarece de acest aspect ține în mod direct calitatea.

La fel ca în cazul categoriilor, vorbim de mai multe tipuri de materiale pentru tigăi, iar fiecare prezintă diferite avantaje din punct de vedere termic șamd. De obicei, materialele de calitate te ajută să nu folosești ulei atunci când gătești, alimentele nu se vor lipi iar dacă vei găti un alt aliment, acesta nu va prelua gustul celui din urmă.

 • Tigăi din ceramică: ceramica este unul dintre cele mai bune materiale pentru tigăi, iar asta deoarece vorbim despre un material cu preț accesibil însă care este în același timp un bun conductor, distribuind temperatura în mod uniform, ajutând totodată ca alimentele să nu se prindă de tigaie. -> click pentru lista de tigăi din ceramică
 • Tigăi din teflon: teflonul este la rândul său foarte popular mai ales pentru faptul că nu se lipește mâncarea, însă se recomandă folosirea unei spatule din lemn pentru a nu zgâria tigaia. -> click pentru lista de tigăi din teflon
 • Tigăi din fontă: fonta este reprezentată de un aliaj din fier și carbon, iar avantajul tigăilor din fontă este acela că sunt mai ieftine dar și foarte rezistente. Este ok chiar și atunci când se zgârie, însă uneori se mai lipește mâncarea. -> click pentru a cumpăra o tigaie din fontă.
 • Tigăi din aluminiu: aluminiul este un material foarte cunoscut și foarte multe companii aleg să facă tigăi din aluminiu. Acesta se încălzește mai ușor decât inoxul, iar prețul este unul foarte decent. -> vezi mai multe tigăi din aluminiu.
 • Tigăi din inox: inoxul nu este chiar cel mai ok material pentru tigăi pentru că se mai lipește mâncarea iar timpul de încălzire este destul de mare.
 • Alte tipuri: Dry cooker, titan, Duratek șamd.

3.După diametru

Diametrul unei tigăi îl alegi de regulă după cantitatea de mâncare pe care o veți găti. De regulă, majoritatea tigăilor au un diametru de 16 centimetri, însă sunt destul de multe tigăi de 20 sau de 24 de centimetri. Desigur, cu cât diametrul tigăii este mai mic, cu atât această tigaie va fi mai ieftină.

4.După sursa de căldură

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont când doriți să cumpărați cea mai bună tigaie este sursa de încălzire. Aceasta poate fi un aragaz pe gaz, unul electric sau o plită ceramică. Cea mai bună tigaie trebuie să poate fi folosită la orice sursă de încălzire, însă mai sunt și tigăi gândite doar pentru un anumit tip de încălzire.

5.După accesorii

Dacă tigaia vine cu un capac și o spatulă atunci acesta reprezintă un avantaj. De asemenea, capacul ar trebui să fie la rândul său unul ergonomic.

Cele mai bune tigai ale anului

Acum că v-am zis cum alegeți cea mai bună tigaie, a sosit timpul să vă recomand și câteva tigăi bune pe care majoritatea bucătarilor au ales să le aducă la ei în bucătărie pentru a găti mereu alimente delicioase. Mai jos veți găsi o listă de tigăi recomandate de cumpărători, care au primit numai review-uri bune dar și care au niște prețuri foarte decente. Cumpără acum cea mai bună tigaie pentru tine:

1.Cea mai buna tigaie: Tigaie Grill Tefal Character, 26×26 cm

Tigaie Grill Tefal Character, 26x26 cm

VEZI PREȚUL ȘI ALTE POZE

Dacă vrei să gătești sănătos și gustos, atunci cu siguranță ar trebui să ai o tigaie precum este acest model. Este o tigaie de tip grill, iar toți medicii recomandă alimentele gătite la astfel de tigăi. Are un indicator Thermo-Spot, care te anunță când temperatura este ideală pentru a găti. Este o tigai de care te vei bucura ani de zile, deoarece are o bază solidă și mânere cu inserții din inox. Baza de 4 mm asigură o distribuție uniformă a căldurii, astfel încât mâncarea pe care o faci să fie perfectă. Poate fi folosită la orice sursă de căldură, inclusiv inducție. Un candidat la locul 1 cea mai buna tigaie inca de acum doi ani.

Mai mult decât atât, este rezistentă la zgârieturi și totodată poate fi spălată la mașina de spălat vase. Dimensiunile sale sunt de 26 x 26 cm.

2. Tigaie Tefal Resource, 28 cm

Tigaie Tefal Chef s Delight, 28 cm

VEZI PREȚUL ȘI ALTE POZE

Tigaia Tefal Resource de 28 cm te va face să te simți la fel ca bucătarii pe care îi vezi în emisiunile de gătit. Iar asta deoarece te va ajuta să gătești alimente super delicioase fără prea mult efort. De aceea se spune că de cele mai multe ori tigaia face totul, tu doar trebuie să pui ingredientele. Are un înveliș anti-aderent, astfel încât situația neplăcută când alimentele se lipeau de tigaie rămâne doar o amintire urâtă. Are thermo-spot, un senzor care te anunță când este suficient de fierbinte pentru a putea adăuga alimentele. Este o tigaie compatibilă cu toate sursele de căldură inclusiv cu sursele de inducție.

Tigaia Tefal Resource poate fi folosită la orice sursă de căldură, de la gaz la vitroceramic. De asemenea poate fi folosită și la cuptor. Ai deci o mie de motive să cumperi această tigaie acum.

3.Tigaie Tefal Resist Intense, 30 cm

Tigaie Tefal 30 cm, model Special Edition Black

VEZI PREȚUL ȘI ALTE POZE

Cea de-a 3-a recomandare din top tigăi este modelul Tefal Resist Intense de 30 cm. Este o tigaie cu diametru mare, deci vei putea găti o mulțime de alimente în același timp. Suprafața anti-aderentă face ca alimentele să nu se lipească. Este o tigaie compatibilă cu toate sursele de căldură în afară de sursele de inducție. Pe plita cu inductie, acest tip de tigaie nu va functiona. Vei ști când tigaia a atins temperatura ideală pentru a găti atunci când senzorul thermo-spot devine complet roșu. Poate fi folosită chiar și la cuptor. Iar prețul este unul chilipir!

Așadar, acestea sunt cele mai bune tigai din Romania.

Click AICI pentru a vedea ultimele reduceri la tigăi si alege cea mai buna tigaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here