Cele mai bune vase pentru cuptor din fontă

Nimic nu poate fi comparat cu mâncarea făcută la cuptor. Pe lângă faptul că ai nevoie de un cuptor bun va mai trebuie să alegi și cele mai bune vase pentru cuptor din fontă, iar mai apoi te vei bucura mult timp de alimente delicioase.

Nu puțini sunt cei care susțin că cea mai bună și mai gustoasă mâncare este cea făcută la cuptor. Totuși, și gătitul la cuptor are secretele sale, așa că trebuie să ai la dispoziție și vase de calitate superioară. Cele din fontă sunt cele mai folosite pentru gătitul la cuptor, așa că mai jos vă recomand mai întâi un vas pentru cuptor din fontă foarte, foarte bun.

Cel mai bun vas din fontă pentru cuptor: Cocotte oval 29 cm / 4,25 l – Staub

Cocotte oval 29 cm / 4,25 l - Staub

Click pentru preț!

Încă de la bunici ne amintim vasele din fontă din care bunica ne făcea mereu mâncare de care nu ne mai puteam sătura. Astfel, dacă vrei să te bucuri iar de gustul mâncării de la bunici, atunci ar trebui să optezi pentru oala din fontă de mai sus.

Aceasta are un diametru de 29 cm și are o capacitate de 4.25 de litri. Brandul este unul renumit, Staub, iar prețul poate fi considerat mare. Cert e că această oală este de calitate și foarte bună totodată. Are o rezistență mare la zgârieturi și ciobiri, dar este și ușor de curățat. La interior s-a folosit un email negru mat, fiind deci o suprafață anti-adezivă naturală netedă. Avem și un capac inclus, iar această oală suportă și inducția. Prețul poate fi considerat mare, dar eu garantez că merită.

Cum se aleg cele mai bune vase pentru cuptor din fontă – sfaturi utile

Dacă ai decis să-ți iei unul dintre cele mai bune vase pentru cuptor, mai jos îți ofer câteva sfaturi utile. Mai exact, îți prezint principalele caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când vrei o oală bună.

1.Material

Materialul unui vas pentru cuptor bun ar trebui să fie cât mai bun.

Eu recomand fonta dar nu trebuie să fii atent doar la materialul în mare, ci să te informezi în detaliu. Mai exact, optează pentru o fontă de înaltă calitate pentru a fi rezistentă la zgârieturi și ciobire, dar și ușor de curățat totodată. De asemenea, fonta are o durată mare de viață.

Materialul interior ar trebui să fie anti-adeziv, iar de regulă cel mai apreciat este emailul. Astfel, vei putea folosi oala pentru coacere, caramelizare, fierbere înăbușită dar și la alte tehnici de gătit.

Un lucru pe care ar trebui să îl știi despre oalele de la Staub, este acela că vor deveni din ce în ce mai bune cu cât vei găti mai mult. În ceea ce privește exteriorul, acesta ar trebui să aibă mai multe straturi, astfel încât căldura să fie distribuită în mod uniform.

cele mai bune vase pentru cuptor din fontă

2.Dimensiuni și capacitate

Cele mai bune vase pentru cuptor din fontă au diferite dimensiuni și capacități. Recomandarea mea este să alegi un vas după necesități. Dacă gătești mult, atunci nevoie de o oală din fontă mai mare, cu o capacitate mare, iar dacă nu ai nevoie să gătești prea mult, atunci o oală medie e ok.

3.Capac inclus

Un vas pentru cuptor bun ar trebui să aibă numaidecât și un capac inclus. Eu mai jos voi recomanda numai vase care au și un capac inclus. Capacul vă va ajuta desigur să gătiți folosind diferite tehnici, dar și pentru a menține o temperatură constantă a alimentelor gătite.

4.Inducție

Unele vase pentru cuptor au o bază plată astfel încât să poată fi folosită și la plitele cu inducție, nu numai la cuptor. Dacă ai o astfel de plită, atunci ar trebui să optezi pentru un model ce îl vei putea folosi la inducție.

Care sunt cele mai bune vase pentru cuptor din fontă – recomandări

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune vase pentru cuptor, atunci am pregătit 3 recomandări. Am ales numai vase de calitate superioară, din fontă, din branduri renumite. Astfel, dacă vrei să faci o investiție și să îți iei o oală de care să te folosești toată viața, ar trebui să alegi una din cele de mai jos.

Vas Cocotte 26 cm/5,2 l – Staub

Vas Cocotte 26 cm/5,2 l - StaubO primă recomandare este acest vas Cocotte de la Staub. Caracteristici:

 • Diametru 26 cm.
 • Capacitate 5.2 litri.
 • Fontă de calitate superioară.
 • Capac inclus.
 • Suportă inducție.
 • Interior emailat negru mat.
 • Suprafață anti-adezivă.

Click pentru preț!

Cocotte oval 27 cm / 3,2 l – Staub

Cocotte oval 27 cm / 3,2 l - StaubDacă vrei o oală pentru cuptor ovală, ar trebui să optezi pentru Cocotte oval de la Staub. Caracteristici:

 • Diametru 27 cm.
 • Capacitate 3.2 litri.
 • Rezistentă sporită la zgârieturi.
 • Fontă de înaltă calitate.
 • Capac inclus.

Click pentru preț!

Cratiță fontă 32 cm – LAVA

Cratita fonta 32 cm - LAVAȘi ultima recomandare pentru cea mai bună oală pentru cuptor. Caracteristici:

 • Preț accesibil.
 • Diametru de 32 cm.
 • Capacitate 10 litri.
 • Material fontă.
 • Capac inclus.
 • Inducție.

Click pentru preț!

Acestea sunt recomandările mele pentru cele mai bune vase pentru cuptor din fontă. Pentru mai multe modele, accesați acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here