Criterii esențiale pentru alegerea vasului wc

Renovarea unei băi sau construirea acesteia presupune luarea unor decizii majore și achiziționarea unor produse de calitate superioară, care să ofere garanția unei rezistențe îndelungate de-a lungul timpului. Amenajarea baii cu obiectele potrivite si cu piesele de mobilier de baie preferate poate fi un proces destul de dificil sau de anevoios, mai ales în momentele în care nu știi pentru ce anume să optezi, atât din punct de vedere al modelului, cât și al calității. Atunci când dorești să achiziționezi un vas wc pentru baie trebuie să iei în calcul mai multe criterii esențiale, astfel încât să cumperi un produs funcțional, care arată bine din punct de vedere estetic, dar care să aibă și un preț accesibil.

cum alegi vasul de wc

Dacă sunteți în căutare de vase wc pentru baie trebuie să aveți mare grijă când le achizitonați deoarece acestea reprezintă investiții pe termen lung, motiv pentru care trebuie să aibă diverse caracteristici care să ofere atât funcționalitate, cât și un aspect estetic plăcut. Deoarece este un obiect extrem de utilizat, vasul de toaletă trebuie ales astfel încât să ofere confort și funcționalitate, dar care să se potrivească și foarte bine cu întreg decorul din baie. Fie că optați pentru un vas wc suspendat, fie că vă plac mai mult modelele clasice, cert este că trebuie să acordați o atenție deosebită achiziționării acestui obiect, pentru a vă bucura cât mai mult timp de el și pentru a-l putea utiliza o perioadă cât mai îndelungată.

Vasul de wc – cum îl alegi?

Tipul băii

Achiziționarea unui vas de wc trebuie să se facă neapărat luându-se în calcul tipul de baie pentru care îl cumperi. Fie că este vorba de o baie de serviciu, una de oaspeți, o baie principală sau singura baie dintr-un apartament mic și cochet, cert este că vasul wc trebuie să se potrivească întocmai cu celelalte elemente ale încăperii. În plus, este esențial ca indiferent de stilul în care este amenajată locuința ta să alegi vase pentru wc de calitate superioară, confecționate din materiale rezistente în timp.

Tipul băii este cel mai important criteriu pentru a alege vasele wc potrivite deoarece nu poți achiziționa obiecte care nu se potrivesc deloc cu restul încăperii sau care nu încap deloc în baie. Astfel, pentru o baie mică ce nu oferă un spațiu prea generos vasul de wc trebuie adaptat în funcție de dimensiunile reduse ale camerei, astfel că se poate opta în cazul acesta pentru un vas de wc pe pardoseală, cu rezervor situat la înălțime. Tot pentru astfel de băi sunt recomandate vasele wc cu rezervoare incastrate în perete, deoarece în felul acesta economisesc mult spațiu. Pentru băile mari și încăpătoare se poate opta pentru un vas wc mai mare, pentru a umple întreg spațiul disponibil.

Forma și aspectul vasului

Tipul vasului de wc, precum și forma sau aspectul acestuia sunt aspecte importante și criterii definitorii în alegerea unui astfel de obiect, mai ales în situațiile în care vă doriți ca baia să aibă un aspect unitar și să fie decorată cu piese de mobilier inedite. Deși forma și aspectului unui vas wc ține mai mult de aspectul estetic al acestuia, nu înseamnă și că acesta nu poate fi și practic. Dimpotrivă, puteți achiziționa vase wc extrem de atrăgătoare din punct de vedere estetic, care să ofere și funcționalitatea pe care o doriți de la obiectul respectiv. Fie că vă plac vasele wc simple si clasice, fie că doriți să optați pentru un vas wc suspendat, este important să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale.

Atunci când vă gândiți să cumpărați un vas wc pentru copii trebuie să luați în calcul faptul că pentru ei este mai potrivit unul cu formă rotuntă, iar datorită formei sale acesta ocupă și mai puțin loc. Există și vase wc de formă ovală, potrivite mai mult pentru adulți precum și pentru persoanele mai înalte, dar și vase wc dreptunghiulare, cu un aspect estetic deosebit.

cel mai bun wc

 

Calitatea

În momentul în care achiziționați mobilier sau produse pentru casă investiți sume de bani generoase pentru a asigura atât confort, cât și un stil de viață modern. Este essential să cumpărați piese de mobilier, decorațiuni și obiecte sanitare de calitate superioară pentru a vă putea bucura de funcționalitatea acestora o perioadă cât mai îndelungată. Fără îndoială, atunci când achiziționați un vas wc, o cabină de duș sau un lavoar de calitate, fabricate din materiale rezistente, aveți certitudinea și garanția că acestea nu se vor defecta atât de ușor și că nu va trebui să le schimbați atât de des, având o durată de viață mult mai mare.

Este foarte important ca materialul din care este realizat un vas de wc să reziste la lovituri și la șocuri și să nu se fisureze sau să crape în situațiile în care este lovit din greșeală. De asemenea, este esențial ca materialul să fie unul antiaderent și anticalcar și să suporte spălările dese cu diverse produse de curățat.

Funcționalitatea

Pe lângă aspectul estetic care impresionează de obicei, este foarte important ca atunci câmd optați pentru un vas de toaletă săalegeți varianta practică, care să fie și funcțională. Deși aspectul este important, mai ales pentru stilul decorativ al băii, este esențial să cumperi nu doar un produs care să arate bine, ci și unul care să și reziste foarte bine în timp. Indiferent că alegi un vas wc suspendat sau unul mai inedit, cu adâncituri fine și linii curbate, trebuie să iei în calcul și curățarea acestuia. Cu cât vasul wc este mai simplu ca și design, cu atât acesta va și mai ușor de curățat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here