Cum alegi cel mai bun aragaz clasic – ghid

Ieri spuneam despre mașina de spălat rufe că este unul dintre cele mai importante electrocasnice din casa unui om, însă cu siguranță nu aș putea să uit de cel mai bun aragaz clasic, de frigider și alte obiecte esențiale.

VEZI CEA MAI BUNĂ OFERTĂ DE ARAGAZURI

Astfel am constatat că nu am încă un articol despre cum alegi cel mai bun aragaz clasic (pentru că în articolul acesta nu voi vorbi despre aragaze pe inducție, în stil retro sau alt tip, ci va fi un articol generalist), oferindu-vă criterii de selecție precum și recomandări de aragaze cât mai bune.

cel mai bun aragaz clasic

Așadar, dacă ești interesat de achiziționarea unui aragaz cât mai bun, în rândurile următoare vă voi ajuta să alegeți aragazul potrivi pentru bucătăria voastră.

Cel mai bun aragaz clasic – cum îl alegi

Dacă nu știi cum alegi cel mai bun aragaz clasic, acestea sunt lucrurile de care trebuie să ții cont:

1.După dimensiuni

Am zis de mai multe ori faptul că dimensiunile sunt foarte importante atunci când faci cumpărături, mai ales dacă este vorba despre un obiect de tip electrocasnic. Dimensiunile reprezintă desigur un criteriu important de alegere a unui frigider cât mai bun, deoarece trebuie să ai loc pentru el în bucătărie.

2.După tipul aragazului

După cum bine spuneam și mai sus, există mai multe tipuri de aragazuri bune, motiv pentru care va trebui să stabilești ce tip de aragaz îți trebuie:

Aragazurile pot fi pe gaz sau electrice. 

Aragazul pe gaz este foarte întâlnit la noi, astfel că există foarte multe modele, este relativ ușor de găsit un instalator iar prețul este unul accesibil. Ca dezavantaj aș putea menționa faptul că temperatura nu este mereu constantă precum și faptul că multă lume se ferește de el din motivul siguranței. Dacă alegi un aragaz pe gaz, atunci ar trebui să te gândești și la un detector de gaz.

Aragazul electric din sticlă ceramică și cu rezistență este un model mai nou la noi și dispune de avantajul siguranței ridicate, al temperaturii constante, al faptului că se curăță mai ușor precum și de faptul că e mai ușor de curățat. Modul de funcționare este prin intermediul curentului care încălzește o rezistență. Totuși, aprinderea durează mai mult și nu vei putea orice tip de vas.

Al treilea tip este aragazul electric cu inducție, cea mai nou inovație, care are un consum mult mai mic, căldura este constantă și instantanee dar și ușor de reglat, precum și ușor de curățat. La rândul său, acesta este electric, deci curentul generează căldură. Costul acestora este mai mare și necesită doar anumite tipuri de vase.

3.După numărul de arzătoare

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești cel mai bun aragaz clasic, este numărul de arzătoare. Acesta este în medie de 4, însă vei găsi modele cu 5 sau 6 arzătoare, iar numărul îl vei stabili în funcție de necesități. Desigur, nu trebuie să uiți să verifici puterea arzătoarelor.

4.După tipul cuptorului și funcțiile sale

Aragazul este desigur dotat și cu un cuptor, iar acesta poate fi la rândul său electric sau pe gaz. Este decizia ta dacă vei alege un cuptor electric sau pe gaz, însă cele electrice sunt mai ușor de folosit și oferă rezultate mai mulțumitoare.

Aspectele cuptorului de care trebuie să ții cont sunt legate de capacitate și de numărul de funcții. Capacitatea poate fi între 30 de litri și peste 70 de litri, iar cele mai importante funcții sunt programarea automată pentru gătit, grill-ul, rotisorul, convecția aerului fierbinte, programele eco, autocurățarea și multe altele pe care le vei alege după propriile gusturi,

5.Alte aspecte

Celelalte aspecte de care trebuie să ții cont sunt:

 • Consumul, numai dacă este vorba despre un aragaz electric.
 • Aprinderea electrică se poate dovedi deseori foarte utilă.
 • Iluminatul interiorului cuptorului este desigur un aspect prețios.
 • Garanția este importantă, la fel și alegerea pe care trebuie să faci. Sfatul meu este să nu alegi un aragaz ieftin.

Cele mai bune aragaze pe care le poți cumpăra

Așadar, dacă tot v-am spus care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont atunci când vă doriți un aragaz cât mai bun, trebuie și să vă recomand câteva modele de aragaze bune, pe care le puteți cumpăra fără a sta prea mult timp pe gânduri deoarece, după cum bine știți deja, au fost recomandate la rândul lor de către cumpărători dar și de către cititori.

1.Electrolux EKK52550OX

Electrolux EKK52550OXUnul dintre cele mai bune aragaze pe gaz este Electrolux EKK52550OX, care dispune de mai multe caracteristici:

 • Plită pe gaz, 4 arzătoare și aprindere electrică.
 • Cuptorul este dotat cu grill și ventilator.
 • Consumul este mic.
 • Raportul dintre calitate și preț este foarte bun.

2.Aragaz pe gaz Beko CSG 62110 DX

Beko CSG 62110 DXUn alt pretendent pentru cel mai bun aragaz clasic este chiar Beko CSG 62110 DX, care dispune de următoarele dotări:

 • Aprindere electrică.
 • 4 arzătoare.
 • Cuptor dotat cu Grill și Rotisor.
 • Ușor de curățat.
 • Siguranță sporită.

3.Bosch HGD745255R

Bosch HGD745255RUnul dintre cele mai bune aragazuri pe care eu le-am găsit pe eMag este Bosch HGD745255R care, deși are un preț mai mare, are și multe dotări:

 • Plită pe gaz și cuptor electric.
 • 4 arzătoare.
 • Aprindere electrică.  Grill, timer, iluminare cuptor.
 • Capac din sticlă.

Așadar, acestea sunt aragazurile pe care eu vi le recomand, însă dacă veți da click pe unul din butoanele de mai sus, veți primi și alte sugestii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here