Cum alegi corect scaunul pentru birou

Dupa ce am mai abordat subiectul scaune pentru birou și am observat că au fost persoane care au ținut cont de sfaturile mele, am ales să mai abordez subiectul acesta încă o dată și să vorbesc despre cum alegi corect scaunul pentru birou, că doar e o achiziție ce nu trebuie făcută în grabă.

1.Alege scaunul pentru birou după înălțime

Pentru că stăm mult timp în fața biroului și pentru că uneori mai vin și alte persoane pe la noi, este important să alegem un scaun a cărei înălțime să poată fi reglat cât mai ușor. De regulă sistemul pneumatic este foarte ușor și eficient totodată.

De asemenea, distanța față de sol cea mai ok trebuie să fie de 40-50 de centimetr, astfel încât să poți avea o poziție cât mai sănătoasă, tălpile atingând podeaua fiind bine așezate, coapsele adoptând o poziție verticală iar brațele fiind la nivel cu biroul.

2.Verifică suportul pentru spate

Trebuie să avem mare grijă ca spatele nostru să fie tratat cât mai bine de către scaunul de birou. De aceea acesta trebuie să fie cât mai bine susținut, mai ales partea lombară. Dacă aceste aspecte nu sunt respectate, atunci cu siguranță în timp vor apărea problemele cu coloana.

De asemenea, pentru zona lombară ar trebui să existe o pernuță în plus, atașată de spătar, sau cel puțin un spătar ce poate fi ajustat după propriile dimensiuni.

În ceea ce privește poziția spătarului, aceasta ar trebui să fie puțin mai în spate, deoarece astfel vei sta ceva mai departe de birou. Distanța perfectă dintre spatele scaunului și față este de 40-50 centimetri.

Perfect ar fi ca spătarul să poată fi dat mai în spate sau mai în față astfel încât să fie cât mai comod.

3.Materialul scaunului de birou

Indiferent de materialul pe care îl preferi pentru scaunul de birou, acesta nu ar trebui să fie prea tare. Asta deoarece nu ar fi prea confortabil un scaun, însă nu trebuie să uităm nici de rezistență, astfel încât să facem o investiție cât mai bună

4.Brațele au parte de suport?

Am vorbit până acum despre detalii precum înălțimea, spătarul și materialul scaunului de birou, însă acestea nu sunt singurele de care ar trebui să țineți cont când vă alegeți scaunul pentru birou, La rândul lor, brațele ar trebui să aibă parte de un suport ajustabil, astfel încât umerii să se relaxeze.

5.Alte detalii de care să ții cont atunci când îți alegi scaunul pentru birou

Printre alte lucruri de care ar trebui să țineți cont când vă alegeți un scaun pentru birou este posibilitatea de a se roti a acestuia, astfel încât să poți să te rotești cât mai ușor pentru a ajunge la diferite lucruri. Roțile sunt la rândul lor foarte importante pentru o deplasare cât mai ok.

Așadar, acestea sunt cele mai importante lucruri de care să țineți cont atunci când alegeți un scaun pentru birou, iar dacă aveți nevoie de sugestii de scaune de birou, dați click aici pentru cele mai bune scaune pentru birou.

scaune de birou

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here