Cum alegi espressorul care să-ți facă diminețile mai frumoase

Majoritatea dintre noi ne începem ziua cu o cafea aburindă, care ne oferă energia necesară pentru a merge la locul de muncă. Doar că nu orice cafea ne poate oferi starea de bine de care avem nevoie în multe dimineți.

Prepararea cafelei poate fi o adevărată artă, mai ales dacă ai la dispoziție un espressor bun dar și cafea boabe de cea mai bună calitate.

Acest articol l-am făcut special pentru iubitorii de cafea. Iar asta deoarece am pregătit mai multe sfaturi pentru alegerea unui espressor de cea mai bună calitate. Pune-le și tu în practică și astfel cu siguranță îți vei cumpăra un espressor pe care îl vei iubi.

Sfaturi despre cum să alegi un espressor bun

Înainte de toate, ar trebui să spunem că espressorul nu este singurul aparat care ne poate ajuta să preparăm cafea delicioasă, ci opțiunile sunt mult mai variate. Putem folosi un filtru de cafea, o presă sau, pentru iubitorii cafelei clasice, ibricul.

Totuși, cele mai bune rezultate le putem obține doar cu un espressor bun, care folosește capsule cafea, aceasta fiind și cea mai rapidă metodă prin care putem obține un espresso cu un gust aromat și plăcut.

Ce tip de espressor să alegi?

Și espressoarele pot fi de mai multe tipuri. Iar aceasta este prima dilemă de care se lovesc persoanele interesate de achiziția unui espressor bun.

Espressor automat

De obicei, majoritatea magazinelor aleg să comercializeze în mare parte doar espressoare automat. Acestea sunt foarte avantajoase, iar astfel poate fi explicată popularitatea lor. În primul rând, utilizarea lui este foarte ușor de realizat, nefiind nevoie de cunoștințe avansate.

Mai mult decât atât, există modele de espressoare automate foarte bine dotate, care prezintă o mulțime de funcții foarte utile și încântătoare. Practic, ai posibilitatea de a alege cât de tare să fie cafeaua, cât de măcinată dar și alte detalii importante pentru o cafea perfectă.

Espressor superautomat

Vei găsi în comerț și multe espressoare superautomate, însă acestea nu sunt numaidecât o variantă foarte inspirată pentru acasă. Iar asta deoarece au fost gândite pentru mai mult decât uz personal, fiind o opțiune premium recomandată mai degrabă pentru cafenele sau localuri în care este necesară prepararea unui număr mare de cafele.

Cafeaua folosită

Modul de alimentare este un alt detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să îți cumperi un espressor.

Există espressoare care sunt dotate cu râșniță pentru cafea, astfel încât poate fi folosită cafea boabe, a cărei aromă este de necontestat. Dar, la fel de multe sunt și modelele care trebuie alimentate direct cu cafea macinată, precum și aparate cu capsule sau cu pad-uri, fiind mult mai ușor de folosit și mai rapide totodată.

Tu îți cunoști cel mai bine preferințele în materie de cafea, prin urmare alegerea o vei face ca atare.

Alte funcții

Una dintre funcțiile pe care trebuie să le ai în vedere este încălzirea apei. Espressoarele sunt dotate cu boiler, unele chiar cu două boilere, în care poate fi încălzită apa cât și laptele. Funcția de încălzire rapidă poate fi foarte avantajoasă atunci când îți dorești o cafea preparată în timp record.

Timerul, oprirea automată, sistemul anti-picurare, funcția de auto-curățare precum și selectorul de aromă pot fi funcții de mare ajutor, deoarece vor simplifica utilizarea espressorului.

Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat să îți cumperi cel mai bun espressor pentru cafea.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here