Cum folosim oale sub presiune pentru prima data – sfaturi utile

Pentru femeia moderna, care traieste in mod constant ocupata si care trebuie sa alterneze slujbe domestice cu o alta profesie, oalele de gatit sub presiune sunt, fara indoiala, un bun prieten, un aliat indispensabil. In cateva minute puteti pregati feluri de mancare delicioase si, datorita acestor oale sub presiune, vor fi gata in cateva minute.

Oalele de gatit sub presiune sunt gheparzii lumii bucatariei. Sunt extrem de rapide. Oalele de gatit sub presiune sunt excelente pentru gatitul rapid al alimentelor, pastrand, de asemenea, vitaminele si mineralele care pot fi pierdute atunci cand alimentele sunt gatite folosind alte metode. Totusi, daca utilizati oale sub presiune pentru prima data, va vom arata cum sa le folositi in siguranta.

Atunci cand oala sub presiune este pornita, caldura produce abur care gateste mai repede mancarea prin ridicarea punctului de fierbere. Exista doua tipuri de oale de gatit sub presiune. Prima este aparatul de gatit sub presiune in stil vechi care are un „regulator de presiune vibrant” sau regulator de presiune deasupra tubului de aerisire al capacului. Cel de-al doilea tip este stilul mai nou, care utilizeaza vane cu arcuri si un sistem inchis.

Atunci cand folosim oale sub presiune noi, este necesar, in primul rand, sa fierbem in ele cateva pahare de lapte, astfel incat sa putem avea incredere in curatenia lor totala. Dupa aceea, puteti spala cu detergent obisnuit, niciodata cu pulberi abrazive. Pentru curatarea ulterioara, curatati-o ca si cum ar fi alt vas de gatit.

Nu umpleti oala sub presiune mai mult de doua treimi din capacitatea sa. Asigurati-va intotdeauna ca exista suficienta apa sau alt lichid in reteta indicata, altfel mancarea va fi arsa daca timpul de gatire va fi prelungit.

Mentineti intotdeauna supapa de siguranta curata altfel va fi blocata si acest lucru este periculos. Inchideti capacul oalei sub presiune perfect.

Odata ce gatitul cu aceste oale sub presiune s-a terminat, se trece la racire, aceasta poate fi rapida sau normala. Racirea rapida se realizeaza prin plasarea vasului sub robinet, care trebuie sa treaca prin partea laterala a vasului. Aceasta procedura este recomandabila numai in caz de graba, deoarece mancarea pierde aroma si finetea.

In schimb, racirea normala, putin cate putin, este cea mai buna, deoarece nici o schimbare brusca a temperaturii nu afecteaza delicatesele, nu le modifica proprietatile sau aspectul.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here