Cum să alegi cele mai bune anvelope de iarnă

Nu mai este mult până când ne vedem nevoiți să schimbăm anvelopele la mașină și să trecem la cele de iarnă, așa că deja trebuie să căutăm modelele potrivite. Dacă cele de anul trecut nu mai sunt atât de bune sau au o vechime care nu ne garantează siguranță, atunci este clar că a sosit timpul să cumpărăm alte anvelope noi.

Atunci când cumpărăm anvelopele mașinii trebuie să ne gândim în primul rând că facem o achiziție foarte importantă. Vom merge destul de des cu mașina, împreună cu familia chiar, iar siguranța trebuie să fie pe primul loc. De aceea ar trebui să nu ne zgârcim și să optăm pentru niște anvelope SH doar pentru că sunt ieftine, ci să căutăm anvelope de marcă bună, dintr-un magazin specializat pe acest tip de produse.

Cu ajutorul experților de la am realizat acest articol în care ne-am propus să te ajutăm să alegi cele mai bune anvelope de iarnă pentru mașina ta. Iată deci câteva sfaturi care te vor ajuta să faci o alegere cât mai bună.

cele mai bune anvelope de iarna-min

Ghid de cumpărături: cum să alegi cele mai bune anvelope de iarnă

Nu trebuie să îți anvelope de iarnă doar pentru a nu risca să fii amendat, ci în primul rând pentru siguranța ta. În sezonul rece, drumurile sunt acoperite de zăpadă și ghețuș, așa că niște anvelope proaste te vor pune în pericol. Cu siguranță nu îți dorești un accident care să îți pună viața în pericol precum și care să-ți distrugă mașina. Acestea sunt două dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să îți cumperi anvelope de iarnă bune.

Iată deci câteva criterii de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când îți  cumperi anvelope de iarnă pentru mașina ta:

Firma anvelopelor

Mereu vor exista mărci populare și mărci anonime. Există firme despre care știm că fac produse bune și firme de care nu am auzit niciodată. Acest lucru este valabil și în cazul anvelopelor. Firma este importantă deoarece, așa cum ziceam și mai sus, nu vrei să riști. Optând pentru niște anvelope de la o firmă cunoscută, vei ști că alegi anvelope bune totodată.

Cele mai bune mărci de anvelope

Dacă vrei să mergi pe mâna unui brand popular fără să îți bați capul prea mult, iată care sunt cele mai bune mărci de anvelope:

 • Nokian
 • Pirelli
 • Bridgestone
 • Michelin
 • Continental
 • Hankook
 • Dunlop
 • Goodyear

cele mai bune marci de anvelope

Astfel, dacă nu vrei să dai greș atunci când îți alegi anvelopele de iarnă, poți opta pentru un set de anvelope care aparțin acestor mărci. Cu siguranță vei fi mulțumit apoi de alegerea făcută.

Variantă alternativă pentru cei care nu vor două seturi de anvelope

E destul de neplăcut să stai la cozile de la vulcanizările din oraș de două ori pe an. Costurile de achiziție a două seturi de anvelope (de vară și de iarnă) pot fi și ele destul de mari. Pentru cei care vor un singur set de anvelope pe care să-l folosească indiferent de sezon, există anvelope all season.

Așa cum spune și numele acestora, le poți folosi atât iarna cât și vara. Deci costuri mai reduse.

Atenție: totuși trebuie să știi că acestea nu sunt chiar la fel de bune precum sunt anvelopele de iarnă sau cele de vară, în funcție de sezon. Sunt bune, dar nu se compară cu un set de anvelope care au fost realizate exclusiv pentru un singur sezon.

Dimensiunile anvelopelor

Dacă acum cumpărați anvelope pentru prima oară, atunci trebuie să știți că există niște mărimi standard ca la încălțămintea oamenilor de exemplu. Pentru a afla care sunt dimensiunile de care ai nevoie, poți pur și simplu să le citești de pe anvelopele actuale.

Vei găsi niște cifre precum 195 65 R15. Totodată dimensiunile le mai găsești și în cartea mașinii. Pune anvelopele permise pe mașina ta, deoarece dacă vei pune de de dimensiuni pe care nu le ai în carte, vei avea probleme cu poliția.

 • 195 este lățimea exprimată în milimetri.
 • 65 reprezintă înălțimea secțiunii executate transversal pe cauciuc.
 • iar 15 este diametrul anvelopelor.

Indicii de performanță

De obicei la electrocasnice avem clasa energetică (de exemplu A++) care notează eficiența aparatului respectiv. Și anvelopele au la rândul lor anumiți indici care notează performanța acestora.

Desigur că notele bune primite de un model de anvelopă se văd și în prețul său mai ridicat. Performanța costă cu siguranță.

Există indice de viteză, de greutate, de consum și de aderanță. Fiecare aspect are modul său de notare, însă notarea se face cu ajutorul literelor.

Indicele de viteză este catalogat cu litere de la F La Z(ZR). Cu cât litera se îndreaptă spre coada alfabetului, se adaugă câte 10 km în plus la viteza standard de 70 km/h. De exemplu, anvelopele notate cu indicele F la viteză suportă o viteză maximă de 80 km/h, în timp ce litera P garantează o viteză maximă de 150 km/h fără probleme. Nu este nevoie să cumperi niște anvelope cu litera Y, de exemplu, care suportă o viteză de 300 km/h, deoarece nu vei face curse cu siguranță. Litera H, de 210 km/h, este mai mult decât suficientă.

Frânare

Oricând apar situații neprevăzute când trebuie să oprești mașina cât mai eficient și cât mai repede. Anvelopele te pot ajuta să eviți unele situații foarte periculoase. De aceea trebuie să optezi pentru niște anvelope care îți garantează că în astfel de anvelope vei putea opri mașina cât mai ușor.

Aici notarea se face cu litere de la A la F. Anvelopele care au fost notate cu litera A la acest capitol garantează o frânare optimă. Alege deci anvelope care au o notă cât mai bună pentru frânare.

Consum

Un alt detaliu foarte important de care să ții cont atunci când îți cumperi anvelope este consumul. Notarea se face folosind litere de la A la G. Cu cât nota este mai bună, cu atât consumul va fi redus. Optarea pentru niște anvelope care au o notă bună la consum, chiar dacă prețul este mai scump, se va dovedi o investiție bună. În timp, mai ales dacă faci mulți km, vei reuși să îți scoți banii.

Uite un tabel realizat de cei de pe VeziCatFace.Ro care îți explică mai bine acest capitol:

Tabel Costuri Anvelope
Sursa: VeziCatFace.Ro

Astfel, după cum poți vedea, dacă vei opta pentru anvelope ieftine, vei avea costuri mai mari pentru combustibil. În schimb, dacă alegi anvelope bune de la o firmă cunoscută, vei face economii. Și chiar dacă vei da mai mulți bani inițial, în timp investiția se va dovedi a fi una inteligentă.

Recomandări de anvelope de iarnă bune

Nu putem face recomandări de anvelope de iarnă bune pentru că fiecare caută anumite dimensiuni. Și nu dorim să ne inducem cititorii în eroare. Totuși vei găsi foarte ușor cele mai bune anvelope pentru tine dacă vei accesa magazinul online e-Pneu.Ro. În meniul din stânga vei putea stabili fiecare detaliu pentru a găsi anvelope potrivite mașinii tale.

Așadar, acestea fiind spuse sperăm că ți-am fost de ajutor și ți-ai găsit cele mai bune anvelope de iarnă. Dacă aveți nevoie de sugestii și recomandări, puteți lăsa un comentariu și te vom ajuta să-ți găsești anvelope pentru mașina ta.

Drumuri line!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here