Cum să alegi corect covoarele

Poate că par mai puțin importante, mai ales pentru că zilnic le călcăm în picioare pentru a ne fi cald la picioare precum și comod, însă trebuie să știți că până și alegerea covoarelor trebuie făcută cu capul, nu cu picioarele, iar din acest motiv am ales să fac acest scurt ghid de alegere corectă a covoarelor.

Așadar, dacă mergeți să vă cumpărați covoare și nu știți cum ar trebui să le alegeți, ei bine ar trebui să țineți cont nu numai de faptul că par a fi foarte drăguțe, ci și de aspecte precum potrivirea cu camera în care urmează să fie așezat. Mai exact, covorul pe care urmează să îl alegi trebuie să se potrivească atât cu culoarea pereților precum și cu cea a mobilierului.

De asemenea, textura unui covor este la rândul său la fel de importantă, deci ar trebui analizată la fel de bine astfel încât covorul să pară conceput special pentru acea cameră.

Un alt aspect de care să țineți cont atunci când vă cumpărați covorul este curățarea acestuia. Mai exact, acesta trebuie să fie cât mai ușor de întreținut, astfel încât să nu vă chinuiți zile întregi pentru a vă curăța covorul.

Fibrele covorului

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este fibra folosită pentru realizarea covorului. Asta deoarece fibra este direct responsabilă atât de modul cum arată covorul precum și de performanța acestuia.

În ceea ce privește tipul de fibre, acestea pot fi naturale, de exemplu lâna, sau artificiale, precum nailonul sau poliesterul.

Cum alegi cel mai potrivit covor?

În cazul camerelor mici, recomandarea specialiștilor în design interior este un covor mare, în culori pale dar și cu o textură uniformă. Astfel, va părea că spațiul camerei este mult mai mare decât în realitate. De asemenea tot pentru o încăpere care să pară mai mare puteți opta pentru covoare în tonuri de pastel.

Iar dacă doriți o cameră cu cât mai multă culoare, mai primitoare și mai plăcută totodată, puteți opta pentru covoare cu motive florale sau cu diferite geometrii.

Nu uitați însă faptul că, dacă aveți o casă cu încălzire din pardoseală, ar trebui să alegeți un covor care să permită căldurii să pătrundă prin el.

covor modern multicolor

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here