Cum să alegi o bicicletă bună

O bicicletă este mereu bine-venită. Ne ajută să ne deplasăm mai ușor prin oraș, mai ales când este trafic. Este bună deoarece ne ajută să facem sport, să cunoaștem noi oameni și să ne simțim bine.

Să-ți cumperi o nouă bicicletă este așadar o decizie minunată. Dar cum trebuie să alegi o bicicletă nouă? Ei bine, acest lucru nu este întocmai prea ușor. De aceea am decis să facem un mic ghid în acest sens.

Drept urmare, dacă ți-ai propus achiziția unei noi biciclete și vrei să faci o alegere cât mai bună, acest articol îți va fi de mare ajutor. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când cauți biciclete ieftine și bune.

Tipul bicicletei

Atunci când îți cumperi o nouă bicicletă, ar trebui să știi că aceasta poate fi de mai multe tipuri. Drept urmare va trebui să ții cont de modul și locul unde vrei să o folosești. Iar asta deoarece o bicicletă de oraș nu își va găsi locul în pădure, în timp ce o bicicletă de tip MTB va fi mai lentă prin oraș.

Pentru o bicicletă de oraș va trebui să ții cont să fie cât mai ușurică, deoarece uneori va trebui să o cari pentru a urca scări șamd.

bicicleta

De asemenea, aspectul unei biciclete de oraș este foarte important. Îți dorești să atragi cu ea multe priviri și să iasă bine și în pozele pentru Instagram, nu?

Așa cum spuneam, o bicicletă poate fi de munte, de oraș sau chiar de trekking, care este o combinație între bicicletele de oraș și de munte. Au roți mari, iar anvelopele au crampoane care asigură o bună aderență atunci când mergi cu ea pe terenuri accidentate.

De asemenea, mai există și biciclete de șosea, apreciate pentru roțile lor mari și subțiri care le ajută să obțină viteze foarte mari.

Bugetul pe care îl ai la dispoziție

Trebuie să pui ceva bani deoparte pentru achiziția bicicletei. Piața este foarte ofertantă, așa că vei găsi atât biciclete ieftine de o calitate mai puțin bună cât și biciclete scumpe dar și de o calitate superioară.

Mulți preferă să cumpere biciclete la mâna a doua, aduse de prin străinătate cine-știe-cum. Nu recomand varianta aceasta deoarece v-ați putea trezi că vi se ia bicicleta pentru că a fost furată, așa că rămâneți și cu banii dați dar și fără bicicletă.

Bicicletele pot fi de la 500 la peste 5000 de lei. De obicei calitatea este cea care dă prețul bicicletei. Intervin desigur și alte detalii, așa cum este marketingul, brandul șamd.

O bicicletă bună va avea și piese biciclete de calitate care nu vor ceda prea rapid și vor asigura o bună funcționare a bicicletei.

Dimensiuni

Apoi, un ultim detaliu pe care ar mai trebui să îl ai în vedere este legat de dimensiuni. Dimensiunile bicicletei le vei alege ținând cont în primul rând de dimensiunile tale. Ne referim la înălțime și greutate.

Conform Freerider.ro, iată cum ar trebui să alegi dimensiunile bicicletei tale:

Dacă vei ține cont de toate aceste sfaturi, atunci cu siguranță vei face o alegere bună.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here