Cum să faci economie de energie electrică – sfaturi utile

Observ că toată lumea caută să facă economii și prima variantă e să încerce să facă facturile să fie mai mici. Iar una dintre cele mai problematice facturi este cea de energie electrică. De aceea pentru acest articol m-am gândit să vin cu ceva diferit față de ce am scris până acum și să vorbim despre cum să faci economie de energie electrică.

cum să faci economie de energie electrică

Cum să faci economie de energie electrică – consumă mai puțin curent, iar facturile vor fi mai mici

Așadar, Blog de Casa ți-a pregătit o serie de sfaturi despre care cred că te vor ajuta să faci economie de energie electrică. Ține cont de toate sfaturile de mai jos și vei vedea că facturile la curent vor fi mai mici.

Renunță la electrocasnicele vechi

Uneori, pentru a face economii trebuie mai întâi să faci investiții. Așa este și în cazul nostru. Mai exact, dacă ai electrocasnice vechi, atunci cu siguranță acestea consumă foarte multă energie electrică. Astfel, nici nu are cum ca facturile să nu fie încărcate. Totuși, dacă faci o investiție inteligentă în electrocasnice noi, vei observa că facturile vor fi mai mici. Spre exemplu, dacă ai o centrală mai veche cu randament mic, vei putea economisi bani pe termen lung dacă o vei schimba cu una modernă care consumă puțin, la care poți asocia un termostat wireless pentru o economie și mai bună.

Optează însă pentru electrocasnice care au clasa energetică cel puțin A+. Cu cât sunt mai multe plusuri după A, cu atât va consuma mai puțin curent. De asemenea, unele electrocasnice au funcții și tehnologii gândite special pentru un consum redus. Ar trebui să fii atent la aceste detalii.

VEZI AICI MAI MULTE ELECTROCASNICE CU CONSUM REDUS

Cumpără prize cu termostat

Poate că vei crede că ai căutat să faci economii, însă acest articol te pune să cheltuiești. Ei bine, așa cum ziceam și mai sus, mai întâi trebuie să faci investiții. De exemplu ai putea să îți cumperi o priză cu termostat. Aceasta îți va permite să reduci consumul de energie electrică cu până la 30-40%, depinde de la un caz la altul.

De asemenea, un termostat te poate ajuta să faci multe economii, chiar și la căldură. De aceea eu am recomandat deseori aceste mici aparate pe blog.

VEZI AICI MAI MULTE TERMOSTATE CU PREȚ BUN

Folosește becuri economice

Deși poate părea că un bec nu poate consuma prea mult, dacă stai să faci un calcul, atunci vei vedea că timp de un an consumul e destul de mare. De aceea au și apărut becurile economice, pe care eu le recomand cu mult drag.

Am căutat pe internet pe mai multe magazine online becuri economice și am și găsit o ofertă destul de atrăgătoare, zic eu. Poți profita de oferta respectivă folosind butonul de mai jos.

VEZI AICI MAI MULTE BECURI ECONOMICE

Fii o persoană chibzuită

Cele de mai sus au fost cele mai importante sfaturi, însă nu și singurele. Un alt sfat important pe care trebuie să ți-l ofer este să fii pur și simplu o persoană chibzuită și să ții cont de câteva lucruri mici. De exemplu:

  • Nu ține calculatorul/televizorul deschis (ori alt aparat) dacă nu îl folosești. Ba chiar îl poți scoate din priză.
  • Spală numai când mașina e plină, deci mai rar. Astfel vei face mari economii la energia electrică.
  • Folosește-te mai mult de lumina zilei, decât cea a becurilor.
  • Folosește aparatele electrice doar atunci când chiar ai nevoie de ele.

Și cam acestea au fost sfaturile mele. Dacă aveți și alte sfaturi, atunci le puteți lăsa la comentarii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here