Cum să întreții electrocasnicele

Dacă atunci când erați mici obișnuiați să mergeți deseori la bunici, atunci cu siguranță vă amintiți de faptul că aceștia aveau niște electrocasnice care aveau o vechime de ani de zile, ceea ce în zilele noastre nu prea vezi. Mulți spun că înainte aceste produse erau concepute mai bine, însă eu cred că este vorba despre întreținere.

De aceea m-am gândit să fac acest articol despre cum să întreții electrocasnicele, cum să le cureți, astfel încât să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Întreținerea electrocasnicelor – cum se curăță acestea?

Una dintre regulile care te va ajuta să ai un frigider care să îmbătrânească odată cu tine, este aceea care spune că acesta trebuie curățat săptămânal. Astfel, în fiecare săptămână trebuie golit de alimente și scos din priză iar mai apoi curățat folosind produse cât mai bune în acest sens. De asemenea apa caldă și oțetul s-au dovedit de foarte multe ori a fi eficiente. În ceea ce privește mirosurile, acestea pot fi îndepărtate ușor folosind zaț de cafea.

Sunt și aparate care însă trebuie curățate de fiecare dată după ce au fost folosite. În această categorie intră produse precum cuptorul cu microunde, asta deoarece trebuie îndepărtate mereu resturile de mâncare. La fel ca în cazul frigiderului, produsele potrivite vor aduce mereu rezultate superbe.

În ceea ce privește grăsimea care rămâne de obicei pe geamul sau pe pereții cuptorului, un truc foarte bun pentru îndepărtarea ei este folosirea unei soluții naturale, din apă și zeamă de lămâie, pe care mai apoi o veți pune într-un bol pentru a o încălzi la temperatură mare, timp de 5-7 minute.

Tot printre aparatele ce trebuie curățate mereu după folosire se află și elctrocasnicele mici precum blenderul, robotul de bucătărie, mixterul și alte aparate de acest gen. Desigur că și în acest caz există o mulțime de produse de curățare.

Chiar dacă poate că pare puțin fără logică, chiar și mașina de spălat vase are nevoie să fie curățată. În acest sens puteți folosi o lavetă și apă cu bicarbonat de sodiu astfel încât să o curățați cât mai bine.

Așadar, sper că acest mic ghid de întreținere a electrocasnicelor să vă fie cât mai de folos și să prelungiți astfel viața acestora.

intretinerea electrocasnicelor

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here