Cum scapi de dăunătoarele din casă și din curte (2024)

Viața la casă poate fi foarte frumoasă. Ai liniște, vecinii nu sunt perete în perete și totodată ai foarte multă libertate. Nu putem să nu recunoaștem faptul că viața la casă are la rândul său și dezavantaje. Nu există pădure fără uscăciuni, spune o vorbă din bătrâni. Și tare adevărată mai este. De exemplu, una dintre problemele cu care te confrunți atunci când locuiești la casă este legată de dăunători. De aceea ne-am decis să facem acest articol în care îți spunem cum scapi de dăunătoarele din casă și din curte.

VEZI AICI MAI MULTE DISPOZITIVE ANTI-DAUNATORI

Îți vom propune soluții pentru fiecare tip de dăunătoare, astfel încât să ne asigurăm că scapi definitiv de această problemă. Astfel, nu trebuie să citești întreg articolul ci te poți duce direct la categoria de dăunătoare cu care ai tu probleme.

cum să scapi de dăunatoare

Cum să scapi de rozătoarele (șoareci, șobolani etc) care ți-au invadat casa sau grădina

Rozătoarele sunt probabil cele mai prezente dăunătoare prin gospodării și totodată cele mai deranjante. Pagubele produse de acestea pot fi foarte mari și, ba chiar mai mult decât atât, pot produce o mulțime de probleme de sănătate.

Șoarecii și șobolanii sunt purtătorii unui număr mare de bacterii. Toate aceste bacterii pot ajunge și în organismul nostru, atunci când nu facem nimic pentru a îndepărta rozătoarele. Din fericire există însă o mulțime de metode pe care le putem folosi pentru a scăpa de rozătoare.

aparate anti-soareci

Încă din cele mai vechi timpuri s-au căutat metode de a scăpa de șoareci și șobolani. Capcanele clasice și-au făcut treaba o bună perioadă de timp. Însă eficiența lor nu a fost niciodată una foarte mare. În primul rând, acestea puteau prinde cel mult 4-5 șoareci, iar restul se plimbau în voie.

Evoluția tehnologiei a dus la apariția de noi metode de a scăpa de rozătoare. Șoarecii și șobolanii s-au văzut acum față în față cu o nouă provocare: momeli otrăvite și aparate cu ultra-sunete. Am căutat deseori păreri despre aparate anti șoareci cu ultrasunete și am găsit foarte multe persoane mulțumite. Drept urmare, le pot recomanda aici pe blog.

Iată o recomandare pe care o poți folosi pentru a scăpa de șoareci și șobolani:

Aparat anti păsari, câini, șoareci, șobolani, jderi, vulpi, iepuri Isotronic XL800

Aparat anti pasari, caini, soareci, sobolani, jderi, vulpi, iepuri Isotronic XL800

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Isotronic XL800 este un aparat de la Pest Repeller foarte apreciat de clienți. Cel puțin noi am citit pe forum multe păreri de la clienții mulțumiți. Principalele avantaje ale acestui aparat sunt:

 • Eficient împotriva multor tipuri de dăunători.
 • Te scapă de șoareci și șobolanii.
 • Ține la distanță păsările, câinii, pisicile dar și alți dăunători.
 • Cu un singur aparat poți combate aproape toți dăunătorii.
 • Frecvență variabilă. Poți alege frecvența pentru a scăpa de anumite tipuri de dăunători.
 • Îndepărtează dăunătorii de pe o rază de 200 mp.
 • Folosește ultrasunetele.
 • Nu este dăunător pentru oameni.
 • Instalare ușoară.
 • Conectare la priză.

Este deci aparatul care te poate scăpa de o mulțime de probleme. De ce să nu îl folosești și tu?

CLICK AICI PENTRU A VEDEA ȘI ALTE APARATE ANTI-ȘOARECI

Cum să scapi de gândaci și de alte insecte – păreri despre aparatele anti-gândaci

Într-un top al celor mai nedorite dăunătoare, gândacii și insectele în general se află cu siguranță pe podium. Sunt respingători dar și periculoși totodată. De aceea trebuie să căutăm mereu metode pentru a scăpa de gândacii care par a fi imposibil de alungat.

În primul rând un lucru pe care trebuie să îl faci este o igienizare și o curățenie lună în toată casa. Gândacii apar de obicei în medii unde se adună mizeria și resturile alimentare. Acestea reprezintă medii prielnice pentru gândacii care își pot face cuiburi și să se înmulțească în voie. De regulă, sunt atrași de zonele unde au intimitate, întuneric și umiditate.

Sub dulapuri, după electrocasnice și în eventualele crăpături ale pereților. Acestea sunt cele mai frecvente locuri unde gândacii își fac cuiburi.

cum sa scapi de gandaci

Aparat cu ultrasunete și unde electromagnetice anti rozatoare și gandaci, Pest Repeller Slimline 4000, 370 mp, Brighter Image Ltd

Aparat cu ultrasunete si unde electromagnetice anti rozatoare si gandaci, Pest Repeller Slimline 4000, 370 mp, Brighter Image Ltd

Click pentru preț!

Pest Repeller este unul dintre cele mai apreciate brand-uri pe piața de aparate antidaunători. Despre el am auzit și păreri bune, dar și păreri rele. Majoritatea au fost însă pozitive. De aceea, dacă te lovești deseori de problema gândacilor, ai putea folosi acest aparat pentru a-i alunga.

Te întrebi de ce să alegi Pest Repeller Slimline 4000 pentru a scăpa de gândaci? Iată câteva motive:

 • Are o arie de acțiune foarte mare: 370 mp.
 • Este un dispozitiv eficient cu ultrasunete.
 • Se conectează la rețeaua electrică.
 • Eficiență maximă împotriva gândacilor dar și a rozătoarelor.
 • Nu interacționează cu alte aparate.
 • Nu este dăunător pentru oameni.
 • Este foarte ușor de folosit.
 • Nu necesită cunoștințe avansate pentru instalare.
 • Nu ucide dăunătoarele ci doar le alungă.
 • Poate fi folosit preventiv.

VEZI MAI MULTE APARATE ÎMPOTRIVA GÂNDACILOR

Cum să scapi de vulpi și alte animale sălbatice

Dacă ai o curte mare, cu grădină și chiar cu câteva animale de curte, vei dori cu siguranță să îți protejezi proprietatea de animalele sălbatice. Vulpile de exemplu sunt foarte periculoase. Într-o singură noapte te pot lăsa fără găini. Iar numărul vulpilor parcă e din ce în ce mai mare. Metode de a scăpa de vulpi par a fi puține, însă ele există.

metode cum sa scapi de vulpi

Există și aparate care au fost gândite pentru a ține vulpile la distanță. Și puteți opta pentru o astfel de soluție atunci când vulpile reprezintă o problemă cu care vă confruntați deseori.

Aparat cu ultrasunete anti jderi, dihori, vulpi, nevăstuici PR-220.6, 360 mp

Aparat cu ultrasunete anti rozatoare, soareci, sobolani, jderi, dihori, vulpi, nevastuici, lilieci, caini, pisici si insecte zburatoare, PR-220.6, 360 mp

Click pentru preț!

Acest aparat, la fel precum și cele prezentate de mai sus, poate fi folosit nu numai pentru a ține vulpile la distanță, ci și multe alte dăunătoare. Jderii, dihorii sau nevăstuicile vor fi și ele deranjante de ultrasunetele  emise de aparatul Pest X Repel PR-220.6. De asemenea, caracteristicile sale sunt foarte atrăgătoare. Iar pe forum găsiți multe păreri de la clienții care folosesc deja acest aparat.

 • Protejează un spațiu de 360 de metri pătrați.
 • Este foarte ușor de instalat: se conectează la priză.
 • Posibilitatea de alegere a frecvențelor în funcție de dăunătorii cu care vă confruntați.
 • Consum redus de energie.
 • Nu poluează.
 • Nu este dăunător pentru oameni.
 • Preț accesibil.

Metode cu ajutorul cărora puteți ține păsările la distanță

Deși nu reprezintă o problemă chiar pentru toată lumea, sunt multe persoane care caută metode de a ține păsările la distanță. Adevărul este că acestea pot cauza la rândul lor foarte multe probleme. În primul rând fac foarte multă mizerie. Apoi, acestea pot lăsa pete destul de urâte pe pereți, iar dacă aveți un balcon cu bare din fier, acestea ar putea fi oxidate de dejecțiile cauzate de păsări.

porumbei pe acoperis

Își construiesc cuiburi pe pereți sau pe la streașină, și pot purta chiar microbi. Motive pentru a ține păsările la distanță există deci. Dar ce metode de a ține păsările la distanță de casă există? Cum pot fi păsările alungate? Cum scăpăm de pagubele produse de păsări? Ei bine, am pregătit o mică recomandare și în acest caz. Așa cum spuneam, ne-am propus să vă oferim soluții indiferent de problema pe care o aveți. Și suntem motivați să realizăm acest lucru.

Isotronic Birds Repeller – Aparat cu ultrasunete portabil anti pasari, porumbei, vrăbii, ciori

Isotronic Birds Repeller - Aparat cu ultrasunete portabil anti pasari,porumbei,pescarusi,vrabii,ciori

Click pentru preț!

Acesta este un aparat de la ISOTRONIC, care nu are nevoie decât de 6 baterii de tip AAA iar mai apoi va funcționa fără probleme, o perioadă mai mare sau mai mică de timp. Calitatea bateriilor este un detaliu important. Cu ajutorul acestui aparat poți ține la distanță păsările de casă, grădină, mașină sau de alte proprietăți.

Funcționează cu ajutorul unor sunete la frecvență înaltă. Dacă oamenii abia aud aceste sunete, păsările vor fi alungate de ele. Raza de acțiune a aparatului este de aproximativ 40 de metri pătrați.

Alte metode cu ajutorul cărora poți scăpa de șoareci, șobolani, gândaci sau alți dăunători

Dacă nu aveți încredere în aparatele anti-dăunătoare, deși efectele pot fi văzute doar după ce le încercați, puteți încerca una dintre metodele clasice. Iar metode de acest gen sunt o mulțime.

Iată deci câteva metode alternative cu ajutorul cărora poți scăpa de dăunători. Dacă ai probleme cu șoarecii, gândacii, șobolanii sau alte dăunătoare, te vei putea folosi de aceste sfaturi pentru a scăpa de ele.

Insecticid Gel Bayer Max Force IC 20 g – IDEAL pentru a scăpa de gândaci

Insecticid Gel Bayer Max Force IC 20 g

Click pentru preț!

Dacă vrei să scapi sigur și rapid de gândaci, poți folosi Max Force IC gel. Aceasta este o momeală pentru gândaci, un insecticid care reușsește să ucidă toate tipuri de gândaci de casă. Aplicați bobițe de gel la distanțe de 1-2 metri distanță, mai ales în locurile unde gândacii sunt prezenți adesea. Adică la țevile de scurgere, în spatele electrocasnicelor, la contoare, la tocurile ușii șamd

Acest gel atrage gândacii pentru a-l consuma, iar mai apoi îi ucide. Totodată, gândacii se consumă între ei după ce unul a decedat, iar astfel efectul este unul în lanț.

Un singur gram de Max Force Ic sub forma a 8 – 10 boabe de gel, reușește să omoare aproximativ 200 de gândaci prin contact direct doar în 48 de ore iar într-o săptămână ucide peste 1000 de gândaci prin efectul în lanț.

Un alt gel foarte bun pentru gândaci puteți găsi aici.

Capcană pentru șobolani

Probabil că nu vor dispărea niciodată capcanele clasice. Chiar dacă poate că nu au efect în masă acestea se dovedesc a fi în continuare foarte eficiente. Iar mulți proprietari continuă să le folosească deoarece știu sigur că își fac treaba. Dacă ești în căutarea unei capcane clasice pentru șoareci sau șobolani, ai putea achiziționa acest model:

Capcana pentru sobolani

Capcana este una foarte simplă. Poate fi intra prin lateral, iar după ce intră în cușcă, șobolanul rămâne captiv. Nu ruginește iar materialul metalic este de calitate superioară. În el puteți pune momeală pentru un efect mai bun. Momeala ar trebui schimbată mereu la 12 ore. 

Pe post de momeală puteți pune un măr, cereale dar efectul cel mai bun în la va avea untul de arahide, care nu trebuie schimbat așa des. Mai puteți adăuga și puțină scorțișoară pentru un efect mai bun.

Click pentru preț!

Cursă din lemn pentru șoareci standard cu 3 găuri

Cursa lemn soareci standard 3 gauri

Aceasta este probabil una dintre cele mai vechi metode cu ajutorul căreia poți prinde șoarecii. Aceasta s-a dovedit a fi mereu foarte utilă, iar dacă vrei să folosești o capcană cu ajutorul căreia să prinzi șoarecii rând pe rând, câte 3, atunci ai putea opta pentru o astfel de capcană. Costă doar 5 lei, așa că nu ai nimic de pierdut.

Voi ce metode de a scăpa de dăunători folosiți?

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here