Cum se curăță tigăile rapid și eficient

Tigăile sunt de nelipsit într-o bucătărie unde se gătește mult. Iar totodată, este necesar să cumperi tigăi de calitate pentru a găti alimente sănătoase și gustoase. Totuși, partea dificilă este reprezentată de curățarea lor. De aceea am realizat acest articol în care prezentăm mai multe sfaturi despre cum se curăță tigăile rapid și eficient.

Cu timpul, mai ales dacă sunt folosite zilnic, tigăile își pierd aspectul plăcut de altădată. Capătă pete și urme lăsate de arsuri sau de grăsimi. Uneori parcă pur și simplu dorim să le aruncăm și să cumpărăm altele. Ceea ce poate fi greșit dar și costisitor.

O tigaie poate recăpăta iar aspectul plăcut de altă dată. Însă este nevoie de puțin timp și efort. Dacă și tu ai tigăi care au un aspect neplăcut, dar care cândva erau un motiv de laudă, acest articol te va ajuta.

Am cules de pe internet mai multe metode care te vor ajuta să cureți tigăile rapid și eficient. Totodată, îți vom oferi sfaturi despre cum se îngrijesc tigăile. Astfel, vei avea tigăi care vor arăta mereu ca noi.

Citește continuarea articolului pentru a te bucura de toate aceste informații.

cum se curata tigaile

Cum se curăță tigăile – sfaturi de la specialiști și iubitori de gătit

Dacă vei căuta pe internet cum se curăță tigăile, vei găsi o mulțime de sfaturi. Noi ne-am propus să adunăm toate trucurile utile într-un singur articol. Plus alte sfaturi de la specialiști. Astfel, acest articol să devină cel mai bun loc de unde afli cum se curăță tigăile. Asta deoarece aici sunt toate informațiile de care ai nevoie.

Metoda de curățat tigăi recomandată de revista Unica

O primă metodă de curățat a tigăilor o găsim pe revista online Unica. Trucul lor sună cam așa:

Folosește puțină apă și oțet alb, câte o ceașcă de fiecare, plus două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Așa cum știți deja, bicarbonatul este o soluție pentru un milion de probleme.

Alege tigaia pe care vrei să o cureți, pune apa în ea cât să fie toată suprafața acoperită, iar apoi poți aprinde focul. Pune oțetul și lasă tigaia pe foc până începe să sfârâie. Apoi poți pune și cele două lingurițe de bicarbonat și ia tigaia de pe foc. Așteaptă câteva minute pentru ca soluția să-și facă treaba, iar apoi folosește un burete pentru a șterge petele rămase.

Astfel, ca prin minune, toate petele vor dispărea.

Tigăi ca noi cu ajutorul unui cartof și a bicarbonatului de sodiu

O altă metodă de a face tigăile să arate ca noi găsim pe Landia.Ro.

Iată cum îți poți curăța tigăile:

Ai nevoie doar de un cartof mai mare și de bicarbonat de sodiu. Taie cartoful în două iar mai apoi înmoaie-l în bicarbonat. Folosește acel cartof cu bicarbonat pe post de burete. Șterge tigaia folosind cartoful și insistă în locurile unde petele sunt mai dificile. Îl poți înmuia din când în când iar în bicarbonat, pentru rezultate rapide.

beneficii bicarbonat de sodiu

Scapă de murdăria de pe tigăi cu trucul oferind de revista TeoTrandafir.Com

Există o mulțime de trucuri de curățat tigăi. O altă metodă găsim și pe revista online TeoTrandafir.Ro. Aceasta spune că este o metodă extraordinară. Iată cum e:

Va trebui să folosești iarăși bicarbonat de sodiu, apă oxigenată și suc de lămâie. Amestecă-le până când se obține o pastă. Aplică pasta respectivă pe zonele murdare ale tigăii și las-o să curețe timp de 10 minute. După ce vei șterge și clăti cu apă călduță, te vei bucura de o tigaie curată ca nouă.

Oti Group – video despre cum se curăță tigăile cu produse pe care le ai deja în bucătărie

Cu siguranță ați văzut produse cu marca Oti prin supermarket-uri. Au foarte multe produse pentru curățenie în general, dar nu numai. Eu cumpăr de la ei bureți în special. Aceștia au pus pe Youtube un video explicit despre cum poți să îți cureți tigaia foarte simplu. Iată video:

VEZI AICI MAI MULTE PRODUSE DE CURĂȚENIE OTI

Folosește produse din comerț

Desigur că metodele naturale pot fi foarte eficiente. De cele mai multe ori sunt chiar mai bune decât multe soluții din comerț. Asta nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la produsele din comerț.

Există foarte multe produse care chiar sunt eficiente. Iar dacă nu vrei să te chinui cu soluții miraculoase, atunci poți alege metoda simplă. Anume să alegi soluțiile din comerț. Desigur, este important să optezi pentru soluții de calitate. Acestea au de cele mai multe ori un preț mai ridicat.

Performanța costă. Am spus-o deseori aici pe blog și o vom mai spune cu siguranță.

Optează pentru o soluție de curățare mai scumpă și populară, iar efectele ar putea fi uimitoare.

Pur, Fairy sau Axion sunt doar câteva dintre brandurile populare de pe această piață.

VEZI AICI MAI MULȚI DETERGENȚI DE 5 STELE

cel mai bun detergent de tigai

Cum se curăță eficient tigăile în funcție de material

Găsim o mulțime de tigăi din diferite materiale. Acestea la rândul lor se curăță diferit. Iată deci cum să cureți tigaia ta în funcție de materialul din care a fost realizată aceasta:

Cum se curăță tigăile din Inox

Dacă tigaia ta este din inox și a rămas pătată, atunci pune apă fierbinte cu 2 lingurițe de detergent și lasă la fiert timp de 3-4 minute. Apoi poți folosi un detergent de tip pastă.

Poți pune oțet în loc de detergent, iar pasta să o înlocuiești cu bicarbonat.

Tigaie cu interior din teflon sau ceramică

Tigăile cu interior de ceramică sau din teflon sunt și ele foarte populare. Aceste tigăi pot fi curățate ușor. Umple-le cu apă caldă și pune puțin detergent de vase. Apoi poți pune tigaia la cuptor.

Tigăi din fontă

Tigăile din fontă sunt preferatele noastre. Sunt probabil și printre cele mai bune tigăi.

Metodă din bătrâni de curățat tigăile: cu cenușă

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere! Bătrânii noștri nu aveau la dispoziție prea multe facilități dar se descurcau cu ce aveau. Și o făceau chiar bine. Aceștia spălau tigăile și vasele cu cenușă, iar acestea arătau mereu bine.

Cerne cenușa din sobă sau de la grătar pentru a rămâne cât mai fină. Apoi pune puțină cenușă pe burete și freacă zonele pătate. Vei vedea cât de ușor se vor duce petele.

Tot bătrânii curățau tigăile folosind nisip fin. Îl folosești la fel ca pe cenușă. iar rezultatele vor fi uimitoare.

Coji de ouă pentru a curăța tigăile

Pentru a curăța tigăile mai poți folosi și cojile de ouă. Macină fin cojile din ouă și vei folosi o soluție eficientă pentru a curăța tigăile. Spală tigaia cu ajutorul detergentului de vase în care să pui și coji de ouă măcinate fin. Totuși, dacă tigaia e căptușită cu teflon sau material ceramic nu îți recomandăm această metodă.

coji de oua

Așadar, acestea au fost recomandările noastre de metode cu ajutorul cărora poți curăța tigăile. Dacă știi și altele, poți lăsa un comentariu și îți vom fi recunoscători!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here