Cum se instaleaza o priza aplicata

Curentul este un prieten bun, dar foarte periculos. Atunci cand lucrezi cu circuite electrice, este indicat sa opresti alimentarea cu curent de la tabloul principal al locuintei.

Pentru activitatea pe care ne-am propus-o, adica montajul unei prize aplicate, avem nevoie de urmatoarele: o priza, normal, cabluri de curent, banda izolatoare, dibluri cu holzsuruburi, surubelnita si un cutter. Pentru gauri vom folosi o bormasina.

Vom trage fire din doza care vor alimenta cu curent o priza aplicata pe perete. Priza va alimenta la randul ei un modem de internet care pana acum era alimentat cu un prelungitor. Pentru modem va trebui sa montam si o polita,

 o consola, pe care sa stea modemul.Incepem cu dezizolarea firelor. In doza sunttrei manunchiuri de fire, care la prima vedere ar putea sa ne dezorienteze. Lucrurile nu sunt insa asa de complicate.

Conventia internationala pentru impamanatare este cablul galben-verde. Celelalte doua fire sunt nulul si faza, pe care le vom lega la priza intr-o ordine aleatorie.

Odata ce le tragem in trei directii diferite, lucrurile devin mai clare. Avem cabluri de curent de culori diferite pentru a fi mai usor sa le deosebim si facem legaturile.

Aici vom folosi obligatoriu banda izolatoare, pentru a nu risca eventuale scurtcircuite sau, mai rau, electrocutari accidentale. Desfacem priza de la suruburile centrale dupa care studiem terenul.

Aici intra in rol si masina de gaurit cu percutie. Alegem un burghiu pe masura diblului dupa care dam gaura. Odata montata priza pe perete, avem nevoie de consola pe care va sta modemul.

Dam gaurile, montam consolele si apoi asezam polita. O fixam de console cu holzsuruburi dupa care putemasezamodemul pe noul suport.

Ledurile modemului se aprind cand il bagam in priza – semn ca treaba e gata si ca nu am lucrat degeaba. Sper ca v-a fost de folos si voua acest material!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here