Cum se sarbatoreste Craciunul in lume si cine impodobeste brazi de Craciun?

Stim deja cum se sarbatoreste Craciun pe meleag European… cu cadouri, brazi artificiali, Mos Craciun, dar oare cum e prin alte zone indepartate?  De Exemplu Craciunul in America latina…oare cum este ? Hai sa vedem in articolul urmator cateva dintre tarile care sarbatoresc Craciunul…

Craciun in America de Sud

In America de Sud, Craciunul pare foarte religios si oamenii petrec destul de mult  timp pentru a vizita biserici si catedrale. Sezonul de Craciun este mai mult o sarbatoare pentru a o onora pe Mama Pamant si mijloacele de a cere binecuvantari pentru a indeparta raul din viata lor.  Spre deosebire de alte tari sau continente, este dificil sa gasesti un brad artificial de Craciun ca cei de aici in America de Sud, cu toate acestea ieslea sau Betleemul este prezenta intr-o camera pentru a reprezenta nasterea Pruncului Isus. Aceasta traditie este foarte populara si respectata intotdeauna aici.

Ca parte a sarbatorilor de Craciun, pe strazi se vad focuri de artificii, fanfare si dansuri colorate, care te indeamna la voie buna . La miezul noptii, oamenii merg la o slujba la biserica asta  dupa ce se bucura de cina cu familia lor.

Obiceiuri de Craciun din America de Sud

Brazilia
Obiceiurile pe care brazilienii le urmeaza sunt destul de asemanatoare cu cele urmate in Statele Unite ale Americii sau in Regatul Unit. In ajunul Craciunului, familiile stau impreuna si se bucura de o masa inainte de a participa la slujba de la miezul noptii. Copiii isi asteapta cu disperare cadourile si isi pun pantofii la usa pentru ca Mosul sa le umple cu ceea ce isi doresc de un an intreg.. In Brazilia, se tine de  obicei o petrecere mare cu preparate puse pe masa :   pui, salata, sunca, orez, curcan si carne de porc insotita de bere si fructe proaspete…

Chile
Catolicii chilieni din Chile respecta noua zile de rugaciuni, insotite de post, inainte de Craciun. Sarbatoarea din Ajunul Craciunului este consumata destul de tarziu, dupa participarea la Liturghia Cocosului. Petrecerea consta  in preparate din curcan, salate, masline, fructe de mare, impreuna cu un vin local pentru a merge cu felul principal. Desertul este paine dulce facuta in special in timpul Craciunului, impreuna cu prajituri, prajituri si fructe. In aceasta parte a lumii, actul de schimb de cadouri se numeste Batranul Pascuero, iar Mos Craciun este cunoscut sub numele de Old Man Christmas.

Argentina
In acest caz, sarbatoarea va avea loc pe 24 decembrie, deoarece argentinienii cred ca Hristos s-a nascut in aceasta zi. Oamenii merg la biserica, petrec timp cu familia si se bucura de o petrecere grozava. Cina de Craciun de aici este plina de carne de porc, curcan si o varietate de mancaruri locale. Dupa petrecere, adultilor le place sa danseze, in timp ce tinerii se pregatesc sa urmareasca focurile de artificii.

Venezuela
In Venezuela, inainte ca copiii sa doarma pe 5 ianuarie, ei lasa niste paie si apa langa patul lor pentru Cei Trei Regi si camilele lor. Aceste provizii sunt inlocuite cu cadouri dimineata. Daca copiii gasesc o pata neagra pe obraz, ei cred ca este Balthasar, regele Etiopiei, care se presupune ca i-a sarutat in timp ce dormeau, ca semn de noroc. Venezuelenii urmeaza obiceiul de a participa la una dintre cele noua slujbe de colinde.

Peru

Chiar daca aici e liniste de Ajunul Craciunului , pietele compenseaza lipsa de tam-tam sub forma de muzica tare si cantece. Copiii primesc cadouri de Craciun, precum si pe 6 ianuarie, care este considerata sarbatoarea magilor. Sarbatorile de Craciun , nu prea  tin la dieta, si masa de Craciun  este foarte traditionala in utilizarea curcanului si a carnii de porc, principalele lor tipuri de carne.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here