Cuptoare cu microunde performante – cum să alegi unul

Am mai vorbit despre cuptoare cu microunde aici pe blog în mai multe articole (unul dintre ele fiind aici) însă niciodată nu există prea mult. Așa că pentru acest articol m-am gândit să dezbat următoarea temă: cuptoare cu microunde performante. Mai exact, voi face un scurt ghid în care îți voi prezenta cum să alegi un cuptor cu microunde bun bun și cu putere mare. De asemenea, la finalul articolului vor fi și recomandări.

VEZI AICI MAI MULTE CUPTOARE CU MICROUNDE PERFORMANTE

Astfel, dacă te-ai gândit să îți cumperi un cuptor cu microunde cât mai bun, dar nu știi ce model să alegi, acest articol te va ajuta. Iar asta deoarece am pregătit informații prețioase pentru cei care caută cuptoare cu microunde performante, dar nu sunt siguri pe ei.

cuptoare cu microunde performante

Cuptoare cu microunde performante – tu știi cum se alege unul?

Atunci când vrei unul dintre cele mai bune cuptoare cu microunde trebuie să ții cont de mai multe caracteristici. De fapt, este vorba în principal despre caracteristicile tehnice ale cuptorului. Iar pentru a înțelege mai ușor ce trebuie să cauți, mai jos voi vorbi despre principalele specificații de care să ții cont.

1.Putere

Unul dintre principalele lucruri de care să ții cont atunci când îți dorești un cuptor cu microunde performant este puterea. De fapt, puterea este caracteristica de care am ținut cont cel mai mult atunci când am ales recomandările de mai jos. Iar o putere mai mare înseamnă desigur performanțe superioare.

Cu cât puterea e mai mare, cu atât și preparatele vor fi gătite mai repede. De asemenea, temperaturile maxime cresc și ele, așa că oferă mai multe posibilități.

2.Capacitate

Un alt criteriu pe care nu trebuie să îl ignori este capacitatea. Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât și dimensiunile cuptorului sunt mai mari. Totuși, dimensiunile mari îți permit totodată să gătești mai mult, să folosești vase mai mari șamd.

Atenție însă să folosești numai vase care sunt recomandate pentru cuptoarele cu microunde. Iar asta deoarece nu toate sunt ok sau nu rezistă temperaturilor mari.

3.Funcții

De obicei, la orice aparat pentru gătit, precum sunt și aceste cuptoare cu microunde performante, contează foarte mult funcțiile din dotare. Iar asta deoarece îți permite să gătești în anumite feluri. Astfel, trebuie să optezi pentru un cuptor care să aibă cât mai multe funcții.

Una dintre cele mai importante funcții este cea de decongelare, de care te vei folosi foarte mult. Iar orice altă funcție în plus reprezintă desigur un motiv pentru care ar trebui să cumperi acel cuptor.

4.Alte caracteristici

Celelalte caracteristici nu sunt nici ele de ignorat. De exemplu, un timer este mai mult decât recomandat. Iar asta deoarece vei ști când e gata mâncarea, fără a mai sta cu ochii pe ceas.

Afișajul digital este și el foarte util deoarece îți va fi mai ușor să controlezi acel cuptor cu microunde. Iar despre Grill nici nu mai e nevoie să zic că este foarte util, deoarece e de la sine cunoscut acest lucru.

Foarte util ar fi ca acel cuptor să vină cu câteva tăvi incluse, pentru ca gătitul să fie apoi cât mai simplu și pentru a nu le cumpăra separat.

De asemenea, există cuptoare cu microunde performante care pot găti și cu aburi, iar dacă vrei o alimentație sănătoasă, ar trebui să iei în considerare și aceste modele.

5.Garanție

Iar un ultim aspect de care mai trebuie să ții cont este și garanția. Așa cum am zis de multe ori aici pe blog, aceasta ar trebui să fie de minim 24 de luni.

Recomandări de cuptoare cu microunde performante

Așadar, mai jos vei găsi și câteva cuptoare cu microunde performante, astfel încât să știu că ai făcut alegerea cea mai bună.

Cuptor electric Saturn ST-EC1075, 1500 W, 36 L, Grill

Cuptor electric Saturn ST-EC1075, 1500 W, 36 L, GrillO primă recomandare este cuptorul electric Saturn ST-EC1075. Caracteristici:

 • Putere de 1500W.
 • Capacitate 36 litri.
 • Grill. 
 • Gătire cu aburi.
 • Timer.
 • 2 tăvi incluse.

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Cuptor cu microunde, meister Hausgerate, HRH-823ATY, Putere 1250W, Capacitate 23l

Cuptor cu microunde, meister Hausgerate, HRH-823ATY, Putere 1250W, Capacitate 23lA doua recomandare este modelul meister Hausgerate HRH-823ATY, calitate germană. Dotări:

 • Putere 1250W.
 • Capacitate 23 litri.
 • Display digital.
 • Funcție de tip grill.
 • Funcție de dezghețare.
 • Semnal sonor. 9 funcții.

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Cuptor cu microunde Sharp R25AM, 20 l, 2100 W, Digital, Inox

Cuptor cu microunde Sharp R25AM, 20 l, 2100 W, Digital, InoxIar ultima recomandare este chiar cel mai bun cuptor cu microunde, Sharp R25AM. Caracteristici:

 • Putere de 2100W.
 • Capacitate 20W.
 • Afișaj electronic.
 • Ceas și Timer.
 • 4 nivele de putere.
 • Admisie aer. Inox.

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Așadar, acesta a fost articolul meu despre cuptoare cu microunde performante. Iar dacă vrei și alte recomandări, poți lăsa un comentariu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here