De ce să te apuci de grădinărit? Câteva motive bune pentru a cumpăra de la GradinaMax

Eu sunt o persoană ce a fost crescută și a trăit preponderent la oraș. Așadar, nu am avut foarte multe tangențe cu grădinăritul până la vârsta adultă, în ciuda faptului că am avut bunici care au trăit la țară, privilegiu pe care mulți copii sau tineri din ziua de azi nu îl au. Cu toate astea, bunicii mei nu m-au cooptat în acțiuni de grădinărit, acțiuni ce aveam să le descopăr mult mai târziu, după ce am luat decizia de a mă muta în provincie, puțin mai departe de aglomerația și agitația din oraș.
Având suficient spațiu în curtea de pe lângă casă, am decis că ar fi păcat să nu am o mică grădină, cu toate că nu știam cum se face una și nici nu mă hotărâsem de unde să fac rost de materia primă pentru ea, precum și sculele necesare. Apropo, a cumpărat cineva de la Grădinamax? Eu unul am cumpărat online doar de la GradinaMax deoarece catalogul lor de produse este impresionant, iar majoritatea clienților sunt mulțumiți de achiziție. Țin să menționez că la momentul actual pot spune că am o grădină la un nivel acceptabil, dar tot aș dori să mai adaug plante, atât decorative cât și soiuri ce produc fructe comestibile.

Acum, revenind la oile noastre, de ce merită să te apuci de grădinărit?
Câteva motive bune pentru a cumpăra de la GradinaMax

Pe lângă faptul că îți va crea o ambianță mult mai plăcută, o grădină poate fi și foarte productivă. Și vă spun din experiență proprie că este o plăcere deosebită să guști sau să gătești cu produse crescute de tine.

• Este o activitate plăcută pentru întreaga familie

Nu mai știi ce să faci pe lângă casă? Fie că ai copii sau nu, acestă întrebare ne-a sâcâit pe mulți din noi, în special în contextul actual, legat de pandemie, când a fost mai recomandat să rămâi acasă decât să circuli. Atunci când ai o grădină, nu prea ai timp să te plictisești, pentru că acesta are nevoie de atenție. Este motivul ideal să părăsești canapeaua și televizorul, sau orice alt gadget, și să ieși afară. Apoi, este genul de activitate pe care îl poți face împreună cu alți membrii ai familiei. Trebuie doar să aveți grijă pe unde călcați, să nu striviți plantele. Deci, la întrebarea dacă a cumpărat cineva de la Grădinamax, eu zic că merită să arunci o privire produselor pe care le oferă, deoarece poți cu ușurință crea grădina dorită cu ajutorul lor.
Familiile cu copii pot face din grădinărit o activitate plăcută în aer liber, dar și educativă în același timp. Grija pentru grădină și plantele ce cresc acolo îi vor învăța pe copii despre responsabilitate. Copii găsesc fascinant faptul că dintr-o mică sămânță poate să se dezvolte o plantă, dacă este udată și îngrijită. În același timp copii învață mai mult despre plante, rolul lor, cum se pot folosi, și procesul lor de creștere. Acest lucru le stimulează dorința de cunoaștere, curiozitatea, și abilitatea de a găsi soluții.

• Te va ajuta să arzi calorii suplimentare

Dacă te preocupă starea ta de bine și de sănătate, precum și aspectul fizic, trebuie să știi că activitățile la grădină sunt destul de eficiente în arderea caloriilor. Chiar dacă îți este greu să crezi, grădinăritul poate arde până la 330 de calorii pe oră. Unde mai pui faptul că vei avea parte de mâncare sănătoasă, plină de vitamine și minerale, din propria grădină. În cazul în care nu ești obișnuit(ă) cu activitățile fizice, ai grijă să crești gradual nivelul de activitate atunci când lucrezi la grădină, pentru a evita dureri ale corpului.

motive bune pentru gradinarit

• Grădinăritul reduce stresul

Din punctul meu de vedere, acest tip de activitate este ideal pentru cei care petrecut mult timp stând la un birou, în fața unui calculator. Grădinăritul este motivul perfect pentru a ieși în aer liber și este o metodă eficientă de deconectare, după numeroasele ore în care corpul tău se mișcă foarte puțin. Chiar dacă acum îți este greu să crezi, încearcă să lucrezi puțin cu plantele, și vei vedea cât de ușor este să te relaxezi, chiar dacă depui un anumit nivel de efort fizic. Și nici nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, ci trebuie să credeți studiile care s-au făcut în aceste sens și care au dovedit că cititul și grădinăritul au abilitatea de a îndepărta stresul.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here