Decizii in alegerea veselei potrivite pentru restaurant

Alegerea veselei potrivite pentru deschiderea unui restaurant este o decizie importanta si implica bugete semnificative.

Cel mai important aspect care trebuie luat in calcul inainte de cautarea veselei potrivite este stabilirea unui buget.

Nu de putine ori, operatorii din industia Horeca, omit sau lasa pe ultima suta de metri achizitia de farfurii concentrandu-se pe achizitiile de mijloace fixe si materiale ajungand astfel fie sa constate ca fie nu mai au buget pentru farfurii, fie ca sunt foarte in intarziere cu achizitia acestora.

Este important deci ca alegerea veselei sa fie una dintre prioritati, sa fie discutata, agreata si aprobata in prealabil pentru a nu lua apoi decizii de moment.

Conform specialistilor de la Rosehome, magazin specializat pe vesela si produse Horeca, alegerea veselei trebuie sa fie in ton cu specificul restaurantului si cu meniul servit.


Este recomandata colaborarea, implicarea designerului in alegerea tipului de vesela si a coloristicii acesteia insa este capital implicarea sefului bucatar.

Preparatele culinare vor fi gatite si montate in bucatarie, si deci, seful bucatar va sti cel mai bine ce tip de farfurie este potrivita pentru fiecare preparat in parte.

Clientii sunt deopotriva atenti la calitatea preparatelor si serviciului oferit in ansambulul lui incluzand aici nu doar rapiditatea si amabilitatea chelnerului cat si calitatea si designul localului.

Un preparat culinar pus in valoare de o vesela de calitate impresioneaza inca din momentul prezentarii la masa si nu de putine ori va veti surprinde oaspetii cu aparatul foto in mana inca inainte de a gusta mancarea.


Intr-o lume in care fiecare dintre noi este activ pe platformele de socializare, prezentarea inovativa la masa este deci foarte importata.

Un alt aspect foarte important in alegerea veselei este durabilitatea. Nimeni nu isi doreste sa achizitioneze farfurii care se sparg sau zgarie foarte usor.

Fie ca optam pentru farfurii din portelan sau farfurii ceramice, trebuie avut in vedere modul in care acestea se comporta la masina de spalat, cuptor, microunde sau congelator.

Multi bucatari vor face “testul cutitului” pe farfuriile care doresc sa le achizitioneze sau vor solicita mostre spre testare inainte de a lua o decizie.

O parte din producatorii de vesela ofera produse garantie de 5 ani importiva ciobirii pe margine, mai ales pentru farfuriile de tip coupe.

Farfuriile de acest timp au marginea intarita si deci o durabilitate sporita insa acesta nu este o garantie ca nu se vor sparge.

Este important deci sa avem o vesela de calitate, in ton cu designul si coloristica restaurantului, care sa puna in valoare preparatele culinare.

Alege vesela pentru restaurant in functie de sezonalitate.

Majoritatea restaurantelor de la noi din tara si nu numai isi schimba meniurile de 2 ori pe an, respectiv primavara si toamna.

In functie de bugetul avut la dispozitie, puteti opta pentru achizitionarea unor farfurii clasice pentru maniul standard si achizitionarea unor farfurii colorate, care sa puna in valoare preparatele sezoniere.

Pentru meniurile de primavara-vara puteti opta pentru o vesela colorata, vesela iar pentru meniurile de toamna-iarna pentru colori mai inchise, moro inchis, negru, emailate, vase din fonta.

De asemenea, Seful Bucatar poate opta pentru alegerea unor farfurii de tip Chef’s Signature Dish – prin care sa puna in valoare un preparat culinar special.

Aceste farfurii, vor fi achizitionate in cantitati mai mici si vor fi folosite exclusiv pentru preparatele culinare alese de acesta.

In concluzie, alege vesela potrivita tipului tau de restaurant, in ton cu preparatele culinare servite, tipul de client si volumul traficului avut.

Incearca sa inovezi cu fiecare schimbare de meniu si sa aduci in fata clientului preparate noi si prezentari wow.

Bugeteaza-ti pentru fiecare schimbare de meniu o cota din profit astfel incat sa te mentii in tendintele pietii.

Implica Seful Bucatar in luarea deciziilor legate de achizitia de vesela si ideal a designerului de locatie.

Urmareste ce fac competitorii tai, fii prezent pe retelele de socializare si fii deschis tot timpul pentru nou.

Noi iti uram succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.