Cel mai bun difuzor pentru aromaterapie în 2024

Cauti un difuzor de aromaterapie? Este foarte important să ne simțim cât mai bine în propria casă, iar acest lucru este posibil doar cu anumite condiții. Totuși, putem face achiziții care să ne asigure o stare permanentă de bine, iar un exemplu în acest sens este aromaterapia. Și să nu crezi că e foarte greu să te bucuri de aromaterapie, deoarece ai nevoie doar de cel mai bun difuzor aromaterapie, un aparat cu preț accesibil.

VEZI AICI CELE MAI BUNE DIFUZOARE DE AROMĂ PENTRU AROMATERAPIE

Vorbim despre niște aparate foarte portabile, cu dimensiuni reduse, deci le poți lua peste tot cu tine. Un difuzor de aromă bun și ieftin te ajută să obții o stare de spirit mai bună, să scapi de stres, iar aerul va fi mai curat totodată. 

Ce este un difuzor aromaterapie ?

Cauți o rutină de wellnees care să se potrivească cu viața ta de zi cu zi? Un simplu difuzor de aromaterapie te va ajuta să îți transformi casa într-un spa. Literalmente vei respira mai ușor, te vei relaxa și te vei trata folosind acest aparat. Ce poate fi mai ușor ?
Dacă până acum nu ai folosit un astfel de aparat, probabil te vei întreba ce este un difuzor de aromaterapie și ce face el. Simplu spus, un difuzor de aromaterapie descompune uleiurile esențiale în molecule mai mici pe care le disperează în aer. În funcție de tipul uleiului introdus în aparat, vaporii vor avea un efect plăcut sau calmant. Mulți oameni consideră că același efect poate fi obținut fi prin alte modalități precum lumânări parfumate, spray, sau odorizante de cameră. Diferenta între un parfum de cameră și un difuzor de aromaterapie este că aparatul reușește să disperseze particulele uniform în cameră într-o concentrație confortabilă pentru a fi respirată.

În funcție de intensitatea efectului dorit sau de mărimea spațiului vei putea alege un difuzor de aromaterapie potrivit pentru tine. Pe piață se găsesc patru tipuri principale de difuzoare.

 • Difuzor de aromaterapie de nebulizare.

Acest tip de aparat funcționează folosind aer sub presiune pentru a difuza o ceață de ulei. Acest tip de difuzor nu necesită apă sau căldură, ceea ce face să fie ușor de întreținut.

difuzor aromaterapie de mici dimensiuni
difuzor aromaterapie de mici dimensiuni
 • Difuzor de aromaterapie cu untrasunete sau umidificatoare.

Vibrațiile cu ultrasunete separă moleculele de ulei pentru a crea o ceață fină. Atunci când vei folosi un astfel de aparat, va trebui să diluezi uleiul cu apă pentru ca frecvențele electronice ale difuzorului să poată elibera uleiul în ceață. Un difuzor de aromaterapie cu untrasunete funcționează ca umidificatoare reci, ceea ce îl face perfect pentru sezonul rece. Ce este important la acest aparat este faptul că piesele cu ultrasunete din plastic necesită curățare. Uleiurile pot fi corozive pentru plastic.

 • Difuzor de aromaterapie evaporative.

Acest aparat presupune existența unui mic ventilator care transformă uleiul în gaz, iar apoi îl ajută să se evapore în aer. Cu toate acestea, pe măsură ce uleiul se evaporă, el își pierde din potență. Acest difuzor de aromaterapie este perfect pentru persoanele care își doresc o aromă rapidă și ocazională.

 • Difuzor de aromaterapie de căldură sau electrice.

În loc să folosească un ventilator, precum în cazul difuzolului evaporativ, se folosește căldură pentru dispersare. Uleiul încălzit își poate modifica proprietățile chimice devenind mai mult sau mai puțin intens. Un difuzor de aromaterapie electric poate avea și alte funcții interesante precum: iluminarea ambientală sau diverse sunete relaxante. Toate aceste caracteristici pot da spațiului tău o atmosferă de wellness.

Care sunt beneficiile unui difuzor de aromaterapie ?

Acest aparat te va ajuta să respiri mai ușor în propria casă. Mulți utilizatori folosesc aparatul pentru rezultatele terapeutice pe care le are. Părinții preferă ca primă metodă de tratare a răcelii copilului, difuzarea uleiului de eucalipt.
Un difuzor de aromaterapie te va ajuta să te relaxezi și să îți aduci aminte de cele mai iubite locuri. În funcție de aroma folosită, mintea ta va zbura acolo unde sufletul își dorește.

Cea mai practică utilitate a aparatului constă în funcție sa de umidificator.

Cei care nu cred în efectul de relaxare și terapeutic, pot folosi un difuzor de aromaterapie pentru a menține umiditatea din cameră constantă. Vei reuși să faci acest lucru foarte ușor, dar te vei alege și cu un miros plăcut în locuință.

difuzor aroma aromaterapie cu temporizator
difuzor aroma aromaterapie cu temporizator

Unul dintre cele mai bune modele de difuzoare de aroma – recomandarea de top dupa cautari pe forumuri

Înainte de a vorbi despre cum se alege cel mai bun difuzor de aromă, ne-am gândit să îți oferim o recomandare dupa ce am citit forum dupa forum. Asta deoarece poate îți dorești să cumperi un model chiar în momentul ăsta. Uite deci un model de top pe care îl poți alege:

Umidificator purificator si difuzor arome Clean Air Optima CA602 NEW

Umidificator purificator si difuzor arome Clean Air Optima CA602 NEW

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Ultima noastră recomandare din top cele mai bune difuzoare aromaterapie este modelul Clean Air Optima CA602 NEW.

La fel ca modelul de mai sus, acesta are și funcție de umidifcator sau de purificator. Se potrivește pentru suprafețe de până la 35 de mp. Este un model silențios, funcție de ionizare și cel mai important, este difuzor aromaterapie. Are protecție împotriva calcarului iar consumul de energie este unul foarte redus. Atunci când rămâne fără apă, modelul se oprește automat. Și pentru a ști când trebuie să reumpli rezervorul, există un indicator al nivelului.

Uite un video de prezentare al acestui aparat:

Cel mai bun difuzor aromaterapie – cum se alege

Așadar, dacă ai decis să-ți iei un difuzor de aromă cât mai bun dar și ieftin totodată, dar nu știi ce să alegi, acest articol îți va fi de folos. Iar asta deoarece îți voi oferi mai multe sfaturi care te vor ajuta să găsești cel mai bun difuzor de aromă.

Pe scurt, în rândurile următoare îți voi prezenta principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când vrei unul difuzor de aromă cât mai bună. Iar la finalul articolului vei găsi și recomandări.

După tipul difuzorului de aroma

Un prim criteriu de care să ții cont atunci când vrei un difuzor de aromă ieftin și bun este tipul aparatului. Iar asta deoarece sunt mai multe tipuri de difuzoare de aromă, iar mai jos ți le prezint în așa fel încât să poți face o alegere cât mai inspirată.

Difuzoare de arome cu aerosoli

Printre cele mai căutate difuzoare de aromă se află cele cu aerosoli. Asta deoarece prezintă o eficiență sporită, aroma fiind mult mai concentrată iar moleculele de ulei sunt distribuite prin casă fără a fi nevoie să fie diluate. Desigur, performanța costă, așa că este și un tip de difuzor care are costuri mai mari de achiziție. Achiziția merită însă pe deplin.

Totodată, mai trebuie să știi despre difuzorul de aromaterapie cu aerosoli faptul că va consuma o cantitate mai mare de uleI. Temporizatorul – despre care vorbim mai jos – te ajută însă să faci economii.

Acest tip este ideal pentru camerele mari, însă asta nu înseamnă că nu e ok să îl folosești într-o cameră mai mică.

Difuzoare de aromă cu evaporare

Probabil că nu vrei să cumperi mai multe aparate difuzoare de aromă pentru aromaterapie, ci unul pe care să îl folosești în mai multe camere. Ei bine, poți alege un model cu evaporare deoarece acesta este portabil, deci ușor de mutat dintr-o cameră în alta. Prețul său este unul accesibil și funcționează cu ajutorul unui ventilator și a unui filtru.

Efectul nu este însă la fel de simțitor precum al tipului prezentat mai sus. Așa cum ziceam, performanța costă.

În camerele mici însă își face treaba de minune.

Difuzoare de aromă cu căldură

Dacă vrei un aparat simplu și natural, atunci poți folosi difuzorul de aromaterapie cu căldură. Practic, un recipient cu apă și ulei aromat este încălzit de către o lumânare, iar aroma ajunge în camera ta. Are un preț accesibil, însă trebuie deseori să schimbi atât apa cu ulei cât și lumânarea. Dar nu credem că asta poate fi o problemă.

Ai mare grijă să îl pui într-un loc unde copiii să nu aibă acces, deoarece pot apărea incidente.

Difuzoare de aroma cu ultrasunete

Un preț accesibil îl au și aparatele de aromă cu ultrasunete. La fel ca tipul de mai sus, funcționează cu ajutorul uleiului și apei, aroma fiind împrăștiată prin casă sub forma unei cețe. Aroma este concentrată, deci și efectele vor fi resimțite destul de repede. Totuși, nu e foarte comod să folosești acest aparat în sezonul rece.

Un alt dezavantaj al acestui tip este faptul că are un zgomot destul de ridicat.

Rezervor și capacitate

De obicei, capacitatea unui difuzor de aromă este exprimată în mililitri, iar dacă vrei un difuzor de aromă pentru o cameră mare, atunci ar trebui să optezi pentru un model cu capacitate mare. Eu recomand un recipient de minim 80 – 100 ml. Dacă încăperea este mai mare, să nu eziți să optezi pentru cel mai bun difuzor de aromă cu capacitate mare.

De asemenea, un rezervor cu o capacitate mare mai aduce și alte avantaje. De exemplu nu va trebui să îl umpli foarte des, deci mai puține griji. Iar dacă ai suficient spațiu pentru un difuzor de aromă, atunci mărimea sa nu ar trebui să fie o problemă. Stabilește deci în ce cameră îl vei folosi, și care sunt dimensiunile sale. În funcție de aceste detalii, vei putea alege mărimea aparatului.

Este foarte important ca respectiva cameră undei vei pune acest difuzor să fie cât mai bine aerisită. Asta deoarece își va face treaba mai bine, deci rezultatele vor apărea mai rapid.

Temporizator

Un difuzor aromaterapie bun și ieftin chiar ar trebui să dispună numaidecât de un temporizator. Iar asta deoarece o astfel de funcție te va ajuta să setezi cât timp să funcționeze aparatul. Astfel, vei face economii dar vei avea și mai mult control în legătură cu timpul de funcționare.

Un temporizator îți oferă mai mult control fără a pierde timo stând lângă aparat. Poți opta ca aparatul să funcționeze 3 sau 4 ore în camera copiilor – conform recomandărilor – sau 8 – 10 ore dacă îl lași să funcționeze peste noapte. Poți totodată să îl setezi să funcționeze pe anumite perioade, cu pauze între ele, pe care chiar tu le alegi. Mai multă libertate, mai multă comoditate și mai multe economii! 😀

Alte caracteristici

Pe lângă aspectele despre care am discutat mai sus, mai trebuie să ții cont și de alte caracteristici. De exemplu, un flux de aer te ajută să ai mai mult control asupra modului de distribuire a particulelor de ulei.

Displayul este și el util deoarece poate avea rol de lampă sau poate afișa diferite culori plăcute. De asemenea, să te informezi și în legătură cu schimbarea uleiului, cu toate că acest schimb se face destul de usor. Iar nivelul de zgomot este un ultim criteriu de care să ții cont. Unele modele au diferite melodii care acoperă zgomotul.

Functia de alternare este utila in cazul unui difuzor aromaterapie

O altă funcție pe care ar trebui să o cauți este cea de alternare a aromelor. Asta deoarece uneori poate dorești o aromă nouă chiar dacă uleiul încă nu este gata. Sunt multe modele la care poți schimba uleiul fără a-l deconecta de la rețeaua electrică, iar alte modele elimină foarte repede aroma veche pentru a face loc alteia noi. Sunt însă și modele mai ieftine la care trebuie să speli rezervorul înainte de a pune noul ulei, ceea ce poate fi destul de neplăcut.

Mai recomandăm și optarea pentru un difuzor de aromă care să aibă închidere automată. Asta deoarece garantează o durată de viață mai mare a difuzorului, asta deoarece se închide automat atunci când rezervorul s-a golit. Dacă această funcție nu există, trebuie să stai mereu cu ochii pe aparat. Și stabilisem deja că nu ai acest timp disponibil. Este totodată și foarte riscant să folosești un aparat de aromă care nu are închidere automată.

Top 3 avantaje ale unui difuzor de aromaterapie

Ingredientele naturale sunt cele care aduc cele mai multe beneficii sănătății tale. Dacă deja ai un stil de viață sănătos, cu siguranță cunoști avantajele utilizării unui difuzor de aromaterapie. Cei care au testat acest aparat au ajuns la concluzia că este „bun la toate” în casă și nu se mai pot dezlipi de el.
Un difuzor de aromaterapie te ajută să îți eliberezi căile nazale, să te relaxezi, să tratezi o migrenă sau pur și simplu să dai un miros plăcut casei tale. Majoritatea persoanelor iubesc acest aparat deoarece este foarte simplu de utilizat și are efecte rapide.
Dacă încă nu ai folosit un difuzor de aromaterapie citește mai departe pentru a vedea care sunt beneficiile acestuia și de ce nu trebuie să lipsească din casa ta.

1. Îți îmbunătățește somnul

Privarea de somn este o problemă extrem de gravă cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Din diferite motive aceștia nu reușesc să adoarmă, iar când o fac nu mai au timp suficient pentru a-și încărca bateriile. Din cauza lipsei de somn poți avrea probleme precum:
• Scăderea puterii de concentrare
• Iritabilitate
• Dependență de cafeină
Din fericire, un difuzor de aromaterapie te poate ajuta să remediezi aceste probleme. Utilizând uleiurile potrivite, precum cel de lavandă, măghiran și mușețel, vei putea să îți relaxezi mintea în timpul zilei pentru ca seara să ai un somn sănătos. Sunetele liniștitoare date de un difuzor de aromaterapie vor veni ca o completare, iar efectul calmant va crește.

difuzor aromaterapie
difuzor aromaterapie

2. Reduce stresul și anxietatea

Stresul și anxietatea sunt tot mai simțite de majoritatea oamenilor. Atunci când simți că acestea încep să îți afecteze viața este timpul să cauți ajutor. Pentru început, încearcă să remediezi singur problema și apelează la un difuzor de aromaterapie.
Chiar dacă stresul și anxietatea se manifestă prin sintome fizice, cât și mentale, vei putea remedia problema cu un simplu difuzor de aromaterapie și uleiul potrivit. Uleiul esențial are un efect asupra unor părți ale creierului care controlează anxietatea și stresul. Concret, pulverizarea lor poate duce la o scădere a ritmului cardiac și al tensiunii arteriale, permițându-ți să te relaxezi. Pentru a obține acest efect, introdu într-un difuzor de aromaterapie uleiuri precum cel de mușețel, lavandă sau de citrice.

3. Întărește sistemul imunitar

Sistemul imunitar reprezintă rețeaua de celule, țesuturi și organe care apără organismul de bacterii, viruși sau paraziți. O defecțiune a acestui sistem ne face să ne îmbolnăvim, așa că trebuie să facem tot posibilul ca această barieră să fie cât mai puternică.
Deși pare greu de crezut un difuzor de aromaterapie poate ajuta la fortificarea barierei. Difuzarea uleiurilor potrivite poate stimula sistemul imunitar pentru a preveni îmbolnăvirea. Pentru a obține acest efect poți introduce într-un difuzor de aromaterapie uleiuri precum cel de tămâie, eucalipt, pin sau rozmarin.

difuzor aromaterapie cu design modern
difuzor aromaterapie cu design modern

Chiar dacă nu crezi în puterea de vindecare a unui ulei esențial, nu te poți îndoi de utilitatea unui difuzor de aromaterapie. Acesta va reuși să ofere un miros plăcut casei tale și să mențină umiditatea dorită în încăpere.

Top cele mai bune difuzoare de aroma pentru aromaterapie: Recomandări si pareri

Așadar, dacă te-ai decis să îți cumperi un aparat de aromaterapie bun, noi am ales 4 dintre cele mai bune. Îți facem alegerea mai ușoară, deoarece nu trebuie să cauți prea mult. Trebuie doar să alegi unul dintre cele mai bune 4. Alegerea este deci mult mai simplă decât te-ai fi așteptat.

1.Difuzor de aromă Bimar Stone

Difuzor de aroma Bimar Stone

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Un difuzor de aromă foarte bun, portabil și cu preț accesibil. Așa poate fi descris modelul Bimar Stone. Acesta este foarte silențios și dispune de lumini cromatice, pentru o atmosferă mai plăcută.

Marginile și centrul sunt luminoase și afișează culori alternative și/sau fixe. Are funcția de oprire-automată despre care spuneam mai sus, iar atunci când rezervorul s-a golit, aparatul oferă flash-uri de culoare roșie. Are două moduri de funcționare: normal și intens.

Rezervorul de 350 ml garantează o funcționare cuprinsă între 8 și 12 ore. Greutatea sa este de doar 4.7 kg, deci îl vei putea muta ușor dintr-o cameră în alta.

2.Difuzor de aromă Air Naturel Airom Negru

Difuzor de aroma Air Naturel Airom Negru

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Un alt model foarte bun este Air Naturel Airom. Acesta are o culoare neagră, dar mai este disponibil și în varianta cupru, pentru a putea satisface gusturile fiecărui client.

Acesta este un model ultrasonic, deci face față cu brio într-o încăpere de 25 mp. Are trei sloturi speciale pentru sticle de ulei, iar rezervorul din plastic-coroziv are o capacitate de 110 ml. La fel ca primul model, are funcție de oprire automată. Greutatea sa este de doar 0.43kg, fiind unul dintre cele mai portabile difuzoare de aromă pentru aromaterapie.

Garanția pentru persoane fizice este de 24 de luni, iar livrarea se face în cel mai scurt timp posibil.

3.Difuzor de aromă Duux Iconic

Difuzor de aroma Duux Iconic

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Duux iconic este un alt aparat de difuzare arome care folosește ultrasunete. Așa cum specificam și mai sus, produce o ceață foarte fină pe care o transmite în cameră. Este deci foarte silențios, are taste tactile precum și două moduri de funcționare.

Oprirea automată se face după 5 ore, pentru siguranța aparatului dar și pentru economii semnificative. Rezervorul are o capacitate de 100 ml si este ideal pentru încăperile care au aproximativ 20 de metri pătrați.

Prețul este unul foarte accesibil.

4.Umidificator și purificator Clean Air Optima CA603new

Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Ai la dispoziție și varianta de a alege un aparat care să aibă mai multe funcții. De exemplu, Clean Air Optima CA603new este un aparat care mai are funcție de umidificare dar și de purificare a aerului, pe lângă cea de difuzare a aromei. Practic, împuști trei iepuri cu o singură lovitură.

Este un model cu siguranță excelent. Se descurcă în camere de până la 45 de mp, deci încăperi foarte mari. Displayul digital îți oferă informații importante, precum valoarea umidității relative dorite precum și cea a umidității relative reale din cameră. Faptul că nu produce mult zgomot, îl face ideal de folosit și pe tipul nopții.

Funcția de ionizare este de mare ajutor atunci când doriți purificarea aerului. Are timer, de 1 – 10 ore, dar și telecomandă pentru un control facil. Dispune de trei trepte de vaporizare, iar când rămâne fără apă seoprește automat. Indicatorul nivelului scăzut de apă te ajută să afli când trebuie să umpli rezervorul. Filtrul ceramic nano-argint permanent are rol anti calcar și anti microbian.

Avem pentru tine și un scurt video de prezentare:

Update: Noi informații pe care trebuie să le știi

Te întrebi poate de ce ar trebui să cumperi un difuzor de aromă pentru aromaterapie bun. Ei bine, motive sunt o mulțime. În primul rând te vei bucura de foarte multe beneficii. În al doilea rând, atmosfera din casa ta va fi una mult mai plăcută.

De asemenea, noi oamenii nu prea acordăm foarte mult timp pentru sănătatea și bună-starea noastră. Pentru că ne luăm cu jobul, cu binele celor din jurul nostru și cu alte lucruri, iar de noi uităm. Un difuzor de aromă pentru aromaterapie va avea grijă de noi chiar și atunci când noi uităm să facem acest lucru.

Dacă vei alege cel mai bun difuzor de aromă pentru aroma terapie, uite care sunt beneficiile de care tu te vei bucura:

Beneficiile pe care ți le oferă un bun aparat de aromaterapie

 1. Atmosfera din casa ta va fi mereu proaspătă, și va fi o plăcere să-ți petreci timpul în ea.
 2. Particulele de praf vor fi ținute departe.
 3. Deci mai puțin praf pe mobilă și mai multă sănătate.
 4. Mirosurile neplăcute nu își vor mai avea locul în casa ta.
 5. Dacă vei folosi un ulei potrivit, atunci vei avea un sistem imunitar mai puternic.
 6. Dacă ai alergii, atunci acestea sunt prevenite.
 7. Asta deoarece un difuzor de aroma aromaterapie elimină acarienii și bacteriile.
 8. Stresul va fi un termen de care vei uita.

Așadar, nu mai puțin de 8 beneficii de care te vei bucura cu siguranță. Și nu sunt singurele! Pe restul însă le vei descoperi după o scurtă perioadă în care folosești un astfel de aparat.

de ce sa alegi cel mai bun aparat de aromaterapie

De unde să cumperi uleiuri pentru difuzorul tău de aromă

Te interesează cu siguranță și de unde poți cumpăra uleiuri pentru difuzorul de aromă. Ei bine, ne-am gândit să îți oferim câteva sugestii și în acest sens. Uite deci de unde poți procura cele mai bune uleiuri pentru aromaterapie. Astfel, să faci achizițiile necesare pentru o terapie cu aromă de succes.

Ulei esențial Air Naturel BIO Menta Piperita

Ulei esential Air Naturel BIO Menta Piperita

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Uleiul de mentă Piperita este unul dintre cele mai căutate uleiuri pentru terapie cu aromă. Acesta are un efect tonifiant asupra organismului și luptă direct împotriva stresului și a epuizării fizice, nervoase și mentale. Totodată, este foarte bun pentru aparatul digestiv, respirator dar și la afecțiunile hepato-biliare sau pancreative. Este produs în Franța de către Air Naturel și este 100% natural.

Ulei esențial Air Naturel BIO Anti-stres

Ulei esential Air Naturel BIO Anti-stres

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Foarte bun împotriva stresului este și uleiul esențial Air Naturel BIO Anti-stres și totodată relaxează mușchii, sistemul central nervos și totodată oferă o stare de bine. Este totodată un foarte bun antidepresiv. Este 100% BIO și Natural, produs în Franța.

Prețul este unul foarte accesibil iar livrarea se face într-un timp redus.

Ulei esențial Air Naturel BIO pentru Somn Sănătos

Ulei esential Air Naturel BIO Somn Sanatos

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Dacă ești în căutarea unul ulei care să te ajute să ai un somn sănătos, acesta este cel pe care îl căutai. Efectul său este de calmare, iar somnul tău va fi unul foarte liniștit.

La fel precum uleiurile recomandate mai sus, și acesta este natural și 100% bio, realizat de un producător renumit din Franța.

Ulei esențial Air Naturel BIO Respiră ușor

Ulei esential Air Naturel BIO Respira usor

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Iar ultima recomandare de ulei bun pentru difuzor aromaterapie este cel pentru o respirație ușoară și sănătoasă. Aceasta oferă o protecție plămânilor la expunerea substanțelor nedorite și totodată îi curăță. Este compatibil cu foarte multe aparate, iar efectele sunt vizibile în scurt timp.

Acestea fiind spuse, cu siguranță acum cunoști toate informațiile despre un bun difuzor aromaterapie și știi ce alegere să faci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here