Espressor pentru cafea – cum îl alegi plus modele de top

Vorbeam zilele trecute despre cum ar trebui să vă alegeți o masă pentru cafea. Eu am rămas cu gândul la cafea și am zis că merită puțin dezbătut și subiectul despre cum alegi cel mai bun espressor pentru cafea. Plus, ca un bonus din partea casei, să vă recomand și câteva modele de top.

Pe scurt cele ma bune espressoare pentru cafea ce pot fi găsite pe piață.

Cel mai bun espressor manual: Star-Light EMD-776

Espressor manual Star-Light EMD-776, 1050W, 15 Bar, 1.25 l, Negru

Click pentru preț!

Star-Light EMD-776 are o putere de 1050W precum și o presiune de 15 Bar. Capacitatea este de 1.25 litri, și poate produce atât espresso, cât și cappuccino sau caffe latte. Alimentarea se poate face cu cafea măcinată dar și cu pad cafea. Este dotat și cu un dispozitiv de spumare.

Cum alegi cel mai bun espressor pentru cafea

Cu siguranță vă doriți să vă începeți ziua cu o cafea cât mai delicioasă astfel încât să aveți energie întreaga zi precum și să aveți o stare de spirit cât mai colorată. Ei bine nu ar trebui să vă mirați de faptul că trebuie să alegi cu grijă un espressor pentru cafea. Mai ales că gustul cafelei depinde direct de espressorul pe care l-ai ales.

Astfel, m-am gândit să vă ofer câteva criterii de care ar trebui să țineți cont atunci când vă alegeți un espressor de cafea astfel încât să îl alegeți pe cel mai bun.

1.Ce tip de espressor să aleg?

La fel ca în majoritatea tuturor electrocasnicelor, există mai multe tipuri de espressoare. Motiv pentru care atunci când dorim să ne cumpărăm unul, ne întrebăm ce tip de espressor ar trebui să alegem. Ei bine, tipurile de espressoare și avantajele lor sunt următoarele:

Espressor manual

Mai este numit și espressor piston, asta deoarece mecanismul său este unul destul de simplu. După ce torni apa în cuvă și după ce aceasta s-a încălzit, trebuie să acționezi un mâner pentru a lăsa apa să ajungă la cafea astfel încât să obții cafeaua mult dorită.

Espressor semiautomat

În cazul espressorului semiautomat nu ai nevoie să folosești pistonul manual, deoarece acest lucru se întâmplă în mod automat. În funcție de model, râșnița poate fi sau nu prezentă.

Espressor automat

Espressorul automat este una dintre cele mai apreciate alegeri ale iubitorilor de cafea. Asta deoarece este foarte simplu de folosit, obținând cafeaua gustoasă folosind doar câteva butoane.

Espressoarele automate pot folosi atât cafea boabe – numai dacă modelul dispune și de o râșnițăcafea măcinată dar și pad.

2.Ce cafea voi folosi pentru espressor?

Un alt criteriu important de care trebuie să ținem cont atunci când ne dorim un espressor pentru cafea este și tipul cafelei pe care o vom folosi. Ei bine, avem la îndemână următoarele opțiuni:

Espressoare pentru cafea boabe

Sunt mulți iubitori de cafea care o consumă doar folosind cafea boabe. Aceasta are avantaje precum mirosul foarte profund precum și gustul care pare atât de natural.

Espressoare pentru cafea măcinată

De regulă există o mulțime de modele pentru cafea măcinată, iar prețurile pentru acestea sunt destul de mici. În acest caz însă mirosul de cafea boabe dispare, însă gustul cafelei obținute folosind un espressor pentru cafea măcinată este destul de bun.

Espressoare pentru cafea boabe și măcinată

Ei bine acesta este unul dintre cele mai bune espressoare mai ales pentru faptul că poate împăca varza, capra dar și lupul. Asta pentru că poate obține cafea din boabe precum și folosind cafea măcinată, deci cu siguranță ține cont de orice gust.

Espressoare pentru cafea cu capsule

Poate că aceste espressoare pentru cafea cu capsule obțin o cafea delicioasă, însă nu trebuie să uităm de faptul că în general capsulele au preț destul de scump. Iar la un moment dat ni se va părea mai ieftin să ieșim în oraș să bem o cafea, decât să o facem la noi acasă.

3.Cât de bun este espressorul pentru cafea?

Dacă nu ne dorim să așteptăm minute întregi pentru a obține o cafea, atunci ar trebui să analizăm mai atent specificațiile espressorului de cafea. Mai exact, trebuie să ne interesăm în mod special dacă espressorul încălzește repede apa.

Iar pentru o cafea încălzită cât mai rapid, vă recomand espressoarele cu pompe cu presiune,. Asta deoarece, chiar dacă sunt mari și fac ceva zgomot, acestea încălzesc foarte repede apa.

4.Alte detalii de care ar trebui să ținem cont atunci când ne alegem un espressor pentru cafea

Un alt aspect de care ar trebui să ținem cont atunci când dorim să alegem cel mai bun espressor pentru cafea este materialul elementelor detașabile. Acestea ar trebui să fie din oțel inoxidabil deoarece acestea sunt mai rezistente.

Dacă ne dorim un espressor care să ne prepare și câte un cappuccino, există modele care dispun și de un dispozitiv de spumare astfel încât să obțină o cappuccino cât mai delicios.

Un aspect ceva mai complicat, despre care nu se prea vorbește pe bloguri și nici în cataloage, este posibilitatea de autocurățare a espressorului. Mai exact, este o funcție care se ocupă, după cum bine ați înțeles, cu îngrijirea aparatului. Astfel încât va avea o durată de viață cât mai mare.

Așadar, acestea sunt câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi cel mai bun espressor pentru cafea. Totuși, articolul nu se termină aici. Asta deoarece m-am gândit să vă prezint și câteva dintre cele mai bune espressoare pentru cafea. Vreau deci să știu că ați făcut cea mai bună alegere.

Cele mai bune espressoare pentru cafea

Dacă v-am convins că aveți nevoie de un espressor pentru cafea și vă doriți să alegeți cel mai bun model. Sigur aveți emoții, așa că în rândurile următoare am ales să vă prezint câteva espressoare pentru cafea de top. De acestea au fost mulțumiți toți cumpărătorii. Deci merită achiziționate fără prea mult timp de stat pe gânduri.

Espressor automat Philips HD8651/09, Dispozitiv spumare, Râșniță ceramică, Autocurățare, 15 Bar, 1 l, Negru

Unul dintre cele mai apreciate espressoare de cafea este acest model Philips HD8651/09. Despre acesta am citit numai păreri bune pe internet. Este drept că ai și despre ce vorbi, deoarece este un espressor foarte inteligent și cu o mulțime de opțiuni interesante, una mai utilă ca alta. Iar despre cele mai importante voi vorbi chiar în rândurile următoare.

Espressorul pentru cafea Philips HD8651/09 are o putere de 1400 W și dispune de majoritatea funcțiilor recomandate mai sus. Acesta este un espressor pentru cafea automat, ce dispune de funcția de autocurățare râșnită, se alimentează cu cafea boabe și poate obține și capuccino. Pe scurt, acesta este cu siguranță cel mai bun espressor pentru cafea pe care îl puteți cumpăra.

Click pentru preț!

cel mai bun espressor pentru cafea

Espressor automat DeLonghi ESAM 04.110.B Magnifica, Dispozitiv spumare, Sistem Cappuccino, Râșniță, 15 Bar, 1.8 l, Negru

Cei de la DeLonghi sunt deja celebri în domeniul cafelei pentru faptul că fac printre cele mai bune espressoare pentru cafea. Din acest motiv am ales și eu să vă prezint unul. Am ales acest espressor DeLonghi foarte apreciat de către iubitorii de cafea. Mai exact modelul DeLonghi ESAM 04.110.B Magnifica, despre care am văzut că sunt numai reviewuri bune pe internet.

Acesta are o putere de 1450W, este un espressor automat și poate face atât cafea cât și espresso sau cappuccino. La fel ca modelul de mai sus, DeLonghi ESAM 04.110.B Magnifica dispune de un dispozitiv de spumare dar și funcție de oprire automată, de declacifiere și de stand by. Este un espressor bun mai ales pentru faptul că poate folosi atât cafea boabe cât și cafea măcinată.

Click pentru preț!

espressor pentru cafea delonghi

Espressor automat Bosch VeroCafe TES50221RW, Râșniță ceramică, Autocurățare, 1.7 l, 15 bar, Argintiu

Bosch VeroCafe TES50221RW este considerat a fi cel mai bun espressor pentru cafea de la Bosch, având o putere de 1600 W. Este un espressor pentru cafea automat care ne poate pregăti mai multe băuturi precum cafeaua, espresso, caffe crema și cappuccino. Dispune de funcția de autocurățare, pe care v-o recomandam mai sus, de un dispozitiv de spumare. Iar o altă funcție interesantă și utilă este cea de oprire automată.

Click pentru preț!

Espressor automat Bosch VeroCafe TES50221RW, Rasnita ceramica, Autocuratare, 1.7 l, 15 bar, Argintiu

Așadar, acestea sunt câteva dintre cele mai bune espressoare pentru cafea ce pot fi comandate de pe internet. dacă doriți o listă mai largă de modele, puteți da click aici pentru a vedea mai multe oferte.

De asemenea sper că acest articol v-a ajutat să vă găsiți un espressor pentru cafea bun precum și că v-a făcut alegerea mai ușoară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here