Cel mai bun fier de calcat vertical cu abur în 2021

Vorbeam aici pe blog despre cele mai bune mese de călcat și mi-am amintit că despre cel mai bun fier de calcat vertical nu am vorbit, așa că nu pot lăsa situația așa, motiv pentru care în rândurile următoare vă voi prezenta care sunt cele mai importante lucruri de care să țineți cont atunci când cumpărați un fier de călcat cu abur și, după cum v-am obișnuit deja, la final vă voi oferi și câteva recomandări de modele bune.

Despre cel mai bun aparat de calcat vertical ar trebui să știți că se impune de ceva timp în fața celui clasic, orizontal.

Și asta pentru că există mai multe avantaje: hainele se calcă direct pe umeraș, poate călca perdele și draperii și, poate cel mai important, împrospătează și dezinfectează hainele.

Iar prețul unui astfel de fier nu este mare, incepand de la 110 de lei. Dacă vrei să vezi varietatea de preturi, atunci da click pe butonul de mai jos pentru stoc si preturi.

PREȚURI LA FIARE DE CĂLCAT VERTICALE

De asemenea, tehnologia cu aburi este foarte bine gândită, oferind eficiență maximă datorită aburilor care intră în fibrele hainelor, care se întind și se dilată. Astfel, și durata de viață a hainelor crește.

De ce să îți cumperi un aparat de călcat vertical?

Dacă vrei să reduci timpul de călcat haine, achiziționarea unui fier de călcat cu abur este alegerea perfectă. Aceste tipuri de aparate sunt destinate persoanelor mereu grăbite, care nu au timp și loc să instaleze masa de călcat. În doar câteva secunde un fier de călcat vertical te va ajuta să netezești cămașa pe care vrei să o porți.
Probabil cea mai mare utilitate a unui aparat de călcat cu abur este dovedită în momentul călcării perdelelor. Uită de chinul la care erau supusă pentru a călca zeci de metri de perdea pe o masă de călcat de doar câțiva centimetri. Folosind acest aparat, vei putea pune perdeaua pe șină și să o calci apoi.
Dacă te-am convins de utilitatea unui fier de călcat vertical, îți vom spune totul despre el pentru ca tu să poți face alegerea corectă.

Ce este un fier de călcat vertical ?

Acest tip de fier se bazează pe un jet de abur foarte puternic care să îndrepte hainele instant. Oricând apare o urgență, iar cămașa nu este pregătită, fierul va rezolva problema rapid. Avantajul unui gadget de călcat cu abur constă și în dimensiunea sa redusă. Este foarte ușor de transportat în vacanță, dar mult mai ușor este de utilizat. Poți călca obiectele vestimentare atât pe orizontală, cât și pe verticală, fără să folosești o masă de călcat. Un fier de călcat vertical este chiar indicat pentru a călca hainele delicate deoarece este mai redus riscul de arsură.

Când știi că ai nevoie de un fier de călcat cu abur ?

fier de calcat vertical bun
fier de calcat vertical bun

Sunt anumite indicii care îți vor pune dacă acest fier ți se potrivește sau nu.
• Nu ai multe haine odată de călcat
• Călatorești și ai nevoie de un fier mic mereu la tine
• Ai multe haine din materiale delicate, lejere
• Ti se pare grea stația de călcare
Dacă te afli în această situație, alege un fier de călcat vertical.

VEZI MODELE DE FIARE DE CĂLCAT VERTICALE

Ce fel de fier de călcat vertical să alegi ?

Acest tip de fier se poate găsi sub două forme pe piața din România. Diferența între cele două este dată de portabilitatea lui. Fierul portabil este mai mic și mai ușor. El cântărește între 1 și 2 kg, în timp ce un fier de călcat clasic poate ajunge și la 7 kilograme. Desigur, fierul portabil are și un rezervor de apă mai mic, însă este perfect pentru vacanță.

Ce caracteristici ar trebui să aibă un fier vertical cu abur?

Greutatea – Un fier de călătorie trebuie să fie ușor.
Abur continuu – fierul trebuie să aibă puterea de a genera un jet de abur continuu. Un plus de confort vei obține dacă acel aparat de călcat vertical va elimina abur continuu fără ca tu să apeși constant butonul.
Timp rapid de încălzire – acest fier este special creat pentru a economisi timp. Ar fi păcat să așteptați zeci de minute pentru ca acesta să fie pregătit.
Rezervor încăpător de apă – un fier de călcat cu abur pentru călătorie nu va avea un rezervor imens. Caută totuși un rezervor pe care să nu îl completezi constant.

fier de calcat vertical cu aburi
fier de calcat vertical cu aburi

TOP 5 avantaje ale unui fier vertical

Călcatul hainelor poate înceta să mai fie un coșmar datorită unui fier de călcat vertical. Este adevărat că vorbim despre cea mai plictisitoare activitate care poate veni după o zi întreagă de muncă, însă nu trebuie să fie și un chin. Cu un aparat vertical vei iubi călcatul hainelor în detrimentul oricărei alte activități casnice. Cum este posibil așa ceva?

Un fier de călcat cu abur netezește hainele mai repede, mai eficient și într-o manieră confortabilă. Uită de durerile de spate și picioare pe care le aveai în fața mesei de călcat! Folosind un fier de călcat vertical nu vei mai avea nevoie de masă, reușind astfel să econimisești spațiu. Pur și simplu, vei pune hainele pe un umeraș sau atârnate de dulap și vei pulveriza aburul pe fibra textilă. Acesta va intra în țesătură și va relaxa fibrele, rezultând o netezire care te va uimi.

Conceptul de funcționare este unul simplu. Un fier de călcat vertical va încălzi rezervorul de apă, iar când aceasta se va scurge pe placă va produce abur. Aburul este proiectat în exterior cu scopul de a da un finisaj perfect.

VERIFICĂ STOC, PĂRERI ȘI PREȚURI

Dacă încă nu ai acasă un fier de călcat cu abur, iată care sunt cele 5 avantaje ale sale care te vor convinge să îl cumperi.

1) Perfect pentru călătorii

Nu este nimic neobișnuit ca hainele tale să fie șifonate după ce au stat ore în șir în geamantan. Un fier de călcat vertical este ceea ce ai nevoie în vacantă, pentru a arăta mereu impecabil. Acesta va ocupa puțin loc în valiză, însă te va ajuta enorm.

2) Aspectul profesional

Cu siguranță ai observat deja că majoritatea magazinelor calcă hainele cu un fier de călcat vertical. Acest lucru se întâmplă pentru că este cel mai bun mod de a oferi hainelor tale un aspect perfect. Mai mult, aburul ajută la menținerea fibrelor pentru o mai lungă durată de timp. Există produse verticale profesionale a căror jet de abur este subicient de puternic pentru a îndrepta orice tip de material.

3) Economisești timp

Un fier de călcat vertical este alegerea perfectă pentru persoanele care sunt mereu grăbite. Dacă nu ai mult timp la dispoziție poți îndrepta o haină în câteva secunde. Spre diferența de aparatele clasice, cu un fier de călcat cu aburi nu vei putea compromite hainele. Uită de dungile de pe cămașă facute din greșeală cu fierul. Aburul te va ajuta să calci perfect și repede.

4) Mai sigur, mai ușor de utilizat

Spre deosebire de modelele clasice care necesită supraveghere permanentă, un fier de călcat vertical este o opțiune mai fiabilă. Modelele mai noi au opțiuni de oprire automată și astfel sunt de încredere în ceea ce privește producerea unui incendiu. Un fier de călcat cu aburi poate fi depozitat oriunde, chiar și atunci când este pornit. Atât timp cât butonul nu este apăsat, nu trebuie să îți faci griji.

PRETURI: FIER DE CĂLCAT CU ABUR

5) Durabil

Un fier de călcat vertical este foarte ușor de întreținut. Este nevoie doar de o cârpă umedă pentru a scăpa de urme. O practică foarte bună este cea care presupune golilea rezervorului de apă după fiecare utilizare. Acest lucru te va asigura că aparatul își păstrează eficiența de-a lungul anilor. Cele mai noi modele au, de asemenea, o funcție de autocurățare.

fier de calcat vertical perfect pentru perdele
fier de calcat vertical perfect pentru perdele

Dacă vei dori să cumperi un fier de călcat cu abur va trebui să acorzi importanță caracteristicilor acestuia. În acest fel, vei reuși să găsești produsul perfect pentru tine. Un fier de călcat vertical poate fi găsit atât sub forma unei stații, cât și mobil. Tu de care ai nevoie ?

Cum alegi cel mai bun fier de calcat vertical?

Atunci când îți dorești un fier de călcat vertical bun trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Principalele sunt puterea, debitul de abur, timpul de încălzire dar și sistemele de siguranță. Despre fiecare, vorbesc în rândurile următoare.

1.Putere

După cum spuneam și mai sus, puterea aparatului este un aspect foarte important. Asta deoarece de putere se leagă și timpul de încălzire al apei precum și puterea de difuzare a aburului.

Astfel, cel mai bun fier de călcat vertical ar trebui să aibă o putere de măcar 1000 W. 

2.Capacitatea și debitul de abur

Când spun capacitate, mă refer la cantitatea de apă ce o poate stoca fierul de călcat vertical în recipientul său. Astfel, dacă vrei un aparat portabil, va trebui să alegi unul cu o capacitate mai mică.

De asemenea, debitul de abur este și el un detaliu important, deoarece aparatul trebuie să fie puternic pentru a curăța rapid și eficient. Un fier de călcat bun, cu abur, are numaidecât un debit de abur cuprins între 20 și 60 g/min.

3.Siguranță și timp de încălzire

Pentru că nu doriți să stați prea mult timp și să așteptați ca aparatul să fie gata, timpul de încălzire ar trebui să fie mic și mereu gata de folosire.

MODELE: FIER DE CĂLCAT VERTICAL

Vorbim despre un aparat care se bazează pe aburi foarte fierbinți, motiv pentru care trebuie să ții cont de siguranță. De aceea, cel mai bun fier de calcat vertical dispune de mai multe măsuri de siguranță precum semnale luminoase, mănușă pentru protecție, cutie specială de depozitare șamd.

4.Alte detalii ale unui fier de calcat vertical

Fierul de călcat clasic este deja demodat, iar asta pentru că un fier de călcat vertical bun oferă o mulțime de beneficii. De exemplu, există aparate 2 în 1, care îți oferă o foarte mare flexibilitate, și poate fi folosit atât vertical cât și orizontal.

De asemenea, să nu uiți că cel mai bun fier de călcat vertical trebuie să vină cu mai multe accesorii, precum peria pentru aspectul curat, utilă pentru hainele groase, peria pentru scame, clemele pentru prindere șamd.

5.Garanție

Pentru a evita unele probleme, ar trebui să te orientezi către un fier de călcat vertical bun care să aibă o garanție de cel puțin 2 ani.

Recomandări pentru cel mai bun fier de calcat vertical

Așadar, dacă ai decis să faci din călcatul rufelor o activitate plăcută și relaxantă, atunci ar trebui să alegi un fier de călcat vertical bun din cele de mai jos:

1.Philips Steam & Go GC362/80

fier clacat verical cu aburi Philips

Un fier de călcat vertical foarte bun este Philips Steam & Go GC362/80. Caracteristici:

 • Putere de 1300 W.
 • Abur continuu automat.
 • Material: inox.
 • Încălzire în doar cateva secunde.
 • Design ergonomic. 
 • Îndepărtează mirosurile neplăcute.

VEZI PREȚUL ACESTUI FIER DE CALCAT VERTICAL

2. Aparat de calcat vertical cu abur Daewoo DGS1600C

fier clacat verical cu abur Daewoo

Poate unul dintre cei mai importanți candidați pentru cel mai bun aparat de calcat vertical este Daewoo DGS1600C.

 • Putere 1500 W.
 • Capacitate 280 ml.
 • Abur 60gr/minut.
 • Functie de igienizare.
 • Încălzire în 30 secunde.
 • Pret imbatabil. Cel mai bun raport calitate / pret.

VEZI PREȚ, PĂRERI ȘI INFORMAȚII

Așadar, acestea sunt recomandările pentru cel mai bun fier de calcat vertical, însă dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click aici pentru stoc si preturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here