Germinarea semintelor de bambus

0
14
  1. Umpleti un castronel cu apa curata. Introduceti semintele si clatitile.
  2. Umpleti un castronel cu o solutie de apa cu sare concentratie de 10% asta inseamna o lingura de sare (rasa nu cu varf) la 9 linguri de apa. Puneti semintele in castonel si lasatile 5 minute. Dupa aceea clatitile cu apa curata.
  3. Puneti apa curata intr-un castronel si lasati semintele la inmuiat timp de 15 minute.
  4. Aveti nevoie de un sol afanat care sa pastreze umezeala dar sa se dreneze usor. Un amestec de 50% perlit cu 50% muschi Sphagnum ar fi bun dar personal cred ca merge germinat si in cocopeat (fibra de palmier). O sa testez si cred ca in jur de 15 aprilie 2012 voi putea raspunde la aceasta intrebare. Puneti jumatate din cantitatea de pamant intr-o cutie de plastic, eu voi folosi casoletele in care se cumpara prajituri deoarece au ambele jumatati egale, intr-o jumatate pun semintele la incoltit (orice fel de seminte) si cand inchid casoleta se transforma intr-o mini sera ce nu permite usor pierderea de umezeala. Solul trebuie sa fie umed nu imbibat de apa, daca il strangeti in pumn abia sa curga cateva picaturi.
  5. Semanati semintele de bambus in solul pregatit anterior. Puteti sa le puneti in randuri sau aleator. Eu le-am pus aleator deoarece mi se tot lipeau de degete :). Acoperiti semintele cu un strat de aproape un centrimetru din pamantul pregatit anterior. Inchideti caserola sau daca ati folosit o cutie, sau ghiveci acoperiti cu un capac sau o folie astfel incat sa fie cat mai ermetic inchisa. Scopul e de a se asigura o umiditate cat mai ridicata.
  6. Verificati umiditatea din cutie/casoleta odata sau chiar de doua ori pe saptamana radicand capacul pentru aerisire. Daca pamantul se simte uscat la pipait pulverizati-l cu apa curata. Semintele ar trebui sa germineze in 2 – 3 saptamani.
  7. Capacul cutiei/casoletei se inlatura atunci cand lastari ajung la capac. Lastarii pot fi fertilizati cu un fertilizant universal incepand din a doua luna de la rasarire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.