Cum alegi lenjeria de pat perfectă pentru un somn liniștit

Chiar dacă nu ne dăm seama, lenjeria de pat ne este alături în fiecare zi cel puțin 7-8 ore și, chiar dacă nu mulți țin cont de prea multe criterii atunci când cumpără o lenjerie de pat, am ales să fac un ghid în care vă prezint cum să alegeți lenjeria de pat perfectă pentru un somn cât mai liniștit și mai odihnitor totodată.

VEZI AICI MAI MULTE LENJERII DE PAT BUNE

Totuși, înainte de toate trebuie să vă spun că nu numai aspectul lenjeriei de pat contează, ci la fel de importantă este și calitatea lenjeriei, mai ales că nu doriți cu siguranță să fie de unică folosință.

Criterii de care să ții cont atunci când îți cumperi o lenjerie de pat

Sunt foarte multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o lenjerie de pat, iar despre cele mai importante dintre ele voi vorbi chiar în rândurile următoare.

Mărimea

Unul dintre primele aspecte de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o lenjerie de pat este mărimea acesteia. Asta deoarece cu siguranță nu îți dorești o lenjerie care să acopere doar jumătate de pat precum nici una care să fie prea mare pentru patul tău.

lenjerii de pat

Pe scurt, atunci când ai un pat single ai nevoie de o lenjerie de pat single, iar când ai un pat dublu, cu siguranță va trebui să alegi o lenjerie de pat dublu. Sunt însă și cazuri când fiecare partener are plapuma sa, deci se poate opta pentru două lenjerii de tip single, diferite sau nu.

Materialul lenjeriei de pat – care sunt cele mai bune materiale pentru lenjerii de pat

Cu siguranță materialul este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le verifici numaidecât atunci când îți cumperi o lenjerie de pat. Și totuși, care este cel mai bun material pentru o lenjerie de pat? Ei bine răspunsul acesta voi încerca să vi-l ofer puțin mai jos.

Printre cele mai folosite materiale pentru realizarea de lenjerii de pat sunt bumbacul, bumbacul satinat, bumbacul flanelat, crepul, microfibra si multe, multe altele.

Lenjerii de pat din bumbac

Bumbacul este deja un material tradițional, însă care poate fi considerat unul de calitate precum și foarte rezistent, mai ales dacă este vorba despre bumbac de tip egiptean.

lenjerii de pat pentru adulti

VEZI AICI MAI MULTE LENJERII DE PAT DIN BUMBAC

Bumbacul este desigur și cel mai căutat material pentru lenjerii de pat, asta deoarece lenjeriile de pat din bumbac sunt ceva mai comode și mai fine, asta dacă e vorba despre bumbac satinat. De asemenea, dacă doriți o lenjerie mai groasă, atunci puteți opta pentru bumbacul flanelat.

Lenjeriile de bumbac sunt apreciate mai ales pentru faptul că reușesc să păstreze căldura iarna, în timp ce vara devine mai comodă din punct de vedere termic, lăsând lenjeria să se aerisească. Un motiv bun pentru a cumpăra lenjerii din bumbac, nu?

Lenjerii de pat din flanel, sau din tricot

Despre flanel pot spune faptul că este de fapt tot un bumbac, care se face remarcat prin calitate și finețe. De asemenea se consideră că flanelul este cel mai fin bumbac, deci dacă doriți un astfel de material, atunci ar trebui să optați pentru lenjerii de pat din flanel.

Lenjerii de pat din microfibre

Lenjeriile de pat din microfibre au fost obține din poliester, iar printre cele mai importante calități ale acestora se află faptul că sunt foarte moi, dispunând totodată de o calitate superioară.

VEZI AICI MAI MULTE LENJERII DE PAT DIN BUMBAC

Țesătura și densitatea lenjeriei de pat

Dacă doriți o lenjerie de pat rezistentă, atunci ar trebui să alegeți un model cu o țesătură cât mai deasă.  De asemenea, țesătura este direct responsabilă de calitatea lenjeriei de pat, de finețea sau de asprimea acesteia.

Cum ai grijă de o lenjerie de pat

Dacă poate v-ați ales deja o lenjerie de pat și vă întrebați cum ați putea să-i păstrați calitatea superioară pentru o perioadă mai îndelungată de timp, atunci m-am gândit să vă ofer și câteva sfaturi pentru îngrijirea acesteia.

cum alegi lenjerii de pat

De obicei, lenjeriile de pat au un procent de intrare la apă cuprins între 5 și 9%, iar acest aspect trebuie luat în vedere la achiziționare. De asemenea, trebuie să aveți grijă și la balsamul folosit, deoarece pot fi produse care afectează rezistența țesăturii.

Cum se spală corect o lenjerie de pat

Dacă tot am început să vorbim despre îngrijirea unei lenjerii de pat, atunci trebuie să vă ofer și câteva sfaturi în ceea ce privește spălatul acestora. Astfel, cele mai importante sfaturi pe care vi le pot oferi sunt:

  1. niciodată să nu umplu cuva mașinii de spălat la maxim, deoarece materialele se pot șifona.
  2. lenjeriile de pat se spală pe dos pentru protecția culorilor.
  3. de obicei, cea mai bună temperatura pentru a spăla lenjeriile de pat este de 60 de grade. Există însă și excepții, ce trebuie menționate pe etichetă.
  4. chiar dacă sunt noi, lenjeriile de pat trebuie spălate deoarece astfel devin mai fine.
  5. atunci când te pregătești să speli o lenjerie, ar trebui să verifici dacă aceasta este rezistentă la centrifugare.

Așadar, 5 sfaturi prețioase pentru a avea mereu grijă de lenjeria de pat astfel încât să aibă mereu o calitate de 5 stele. De asemenea, dacă doriți câteva recomandări de lenjerii de pat, puteți citi și acest articol. Totodată, sper că acest articol v-a ajutat să vă alegeți lenjeria de pat perfectă, iar dacă mai aveți întrebări, le aștept desigur la secțiunea de comentarii.

VEZI AICI MAI MULTE LENJERII DE PAT BUNE

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here