După ce am vorbit despre cum se alege hrana pentru câini am primit mesaje în care am fost rugat să fac un articol și pentru iubitorii de pisici. Iar pentru că cititorii blogului sunt pe primul loc, am decis desigur să fac și un articol despre cea mai bună mancare pentru pisici. Astfel, nu voi face discriminare! 😀
Astfel, dacă ai o pisică sau te gândești să îți iei una, însă îți faci griji în legătură cu mâncarea pe care i-o veți oferi, acest articol te va ajuta să scapi de toate aceste griji.
Am pregătit pentru voi recomandări pentru cea mai buna si sanatoasa mancare pentru pisici, dar și sfaturi despre cum se face o alegere potrivită pentru pisica ta. Însă înainte de a trece la sfaturi, vă voi recomanda un produs bun. Alegerea am făcut-o cu ajutorul iubitorilor de pisici de pe un forum extrem de vizitat.
VEZI PREŢ LA SORTIMENTE DE MÂNCARE PISICI
Cea mai bună mancare de pisici – cum se alege, sfaturi și păreri
Așadar, dacă ai decis să afli care este cea mai bună mâncare pentru pisici precum și cum se alege aceasta, mai jos ai la dispoziție un ghid de cumpărături. Îți voi prezenta deci principalele caracteristici de care să ții cont atunci când vrei să cumperi mâncare sanatoasa pisicii tale.
- Tip mâncare pisici
Un prim aspect de care trebui să ții cont este tipul mâncării pentru pisici. Asta deoarece există desigur mai multe tipuri, iar mai jos ți le voi prezenta pe scurt.
Mai exact, ai de ales în funcție de vârsta pisicii, existând hrană pentru pisici baby, junior, adult și senior.
Mancarea pisicilor trebuie sa fie sanatoasa!
- Hrană pentru pisici baby: un tip de hrană gândit în mod special pentru pisicuțele mici, care au sub 2 luni, astfel încât acestea au nevoie speciale pentru creștere sănătoasă și pentru o bună dezvoltare. Hrana de acest tip o puteți oferi și femelelor gestante atât atunci când sunt gravide cât și după ce nasc.
- Hrană junior: dacă pisica are între 2 și 12 luni, ar trebui să alegeți acest tip de hrană. Și aceasta o puteți oferi pisicilor gestante.
- Hrană pentru pisici adulte: recomandă celor care au între 1 și 10 ani.
- Hrană pentru pisici seniore: cumpărați acest tip de hrană dacă aveți o pisică mai bătrână de 10 ani.
2. Sortiment
Hrana pentru pisici poate fi împărțită pe mai multe categorii și în funcție de sortimentul acesteia. Mai exact, pe piață găsim hrană pentru pisici de întreținere, pentru pisici cu nevoi speciale precum și suplimente.
Prima categorie este reprezentată desigur de hrana pe care o oferim zilnic pisicii. Hrana specială va fi oferită pisicilor care au probleme precum rahitismul, care prezintă probleme cu greutatea prea mare, care au un risc alergenic mai mare, care au afecțiuni gastro-intestinale, urinare șamd. Astfel, există diferite mâncăruri special pentru aceste pisici.
De asemenea, hrana mai poate fi uscată sau umedă. Majoritatea specialiștilor recomandă să oferim ambele tipuri de mâncare, iar dacă apelăm la hrana uscată, atunci trebuie să oferim mai multă apă pisicii.
3. Calitate mâncare pisici
Un alt aspect de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când vrei o mancare pentru pisici bună este calitatea acesteia.
Foarte, foarte importantă este și calitatea hranei pentru pisici. La fel ca la mâncarea pentru câini, vei găsi hrană la preț mic dar de o calitate proastă, hrană premium de o calitate mai bună și preț decent, dar și hrană super-premium, de calitate foarte bună dar și cu un preț mai mare.
4. Brand și buget
Există mai multe păreri pe internet legate de cea mai bună mancare pentru pisici. Există branduri mai apreciate, și branduri mai puțin apreciate, prețuri mari și prețuri mici. De regulă, trebuie să alegi un brand cât de cât cunoscut, precum și nici cel mai mic preț.
TOP 6 ingrediente de evitat cand cautam cea mai bună mancare pentru pisici
Pisica ta a început să te zgărie? Mai mult, se zgârie singură și sforăie? Dacă răspunsul este da, cel mai probabil micul tău animal se confruntă cu o alergie alimentară.
La fel ca și oamenii, pisicile sunt susceptibile la zeci de alergii diferite. Cele mai frecvente sunt cele de mediu precum polenul sau mucegaiul. În aproximativ 10-15% din cazuri, alergia este cauzată de alimenteție. Cu toate acestea, acest tip de alergie este cel mai dificil de tratat. Medicul nu are la dispoziție un test de diagnostic precis și rapid și trebuie să facă o schemă de tratament clasică.
Capsaicina din mâncarea picantă nu este bună pentru pisica ta
Poate că ție îți place mâncarea picantă, dar pisicii tale nu îi va face bine. Multe alimente picante își găsesc aromele din capsaicină – ingredient care poate cauza dureri de stomac, dar și vărsături. Odată consumată această substantă, ochii pisicii tale ar putea să devină apoși și nasul îi va curge.
Pisicile devin alergice la anumite alimente atunci când sistemul lor imunitar identifică greșit o proteină și o tratează precum un invadator. Carnea de pește, vită sau produsele lactate sunt surse comune de proteine în hrana pentru pisici. Majoritatea mâncării pentru pisici conține, de asemenea, proteine din cereale și legume care pot provoca alergii. Iată ce ingrediente ar trebui evitate când cauţi cea mai bună mâncare pentru pisici pentru a reduce riscul ca pisica ta să aibă o reacție alergică:
Coloranții artificiali nu trebuie sa se regaseasca in cea mai bună mâncare pentru pisici!
Mărcile ieftine de hrană de animale adaugă uneori coloranți artificiali pentru a spori atractivitatea clienților. Aspectul mâncării însă nu influențează pisica, ci doar stăpânul. În schimb, acest tip de hrană poate provoca alergii.
Produse din porumb
Făina de porumb este adesea folosită în produsele ieftine. Din păcate, multe pisici sunt alergice la acest ingredient. Reacția care va trebui să îți dea de gândit este mâncărimea și pielea descuamată.
Lactetele sunt de evitat in orice hrana pentru pisici
Chiar dacă cultura populară susține faptul că pisicile beau lapte, în realitate majoritatea nu au suficiente enzime lactice pentru a digera acest produs corect. Mai mult, multe pisici sunt intolerante la lactoză. Simtomele includ adesea vărsături și diaree.
Organe, țesuturi și grăsimi de animale
Acestea sunt introduse de multe ori în hrana animalelor ca și umplutură. Sunt ingrediente pe care oamenii nu le vor mânca așa că sunt introduse aici. Aceste subproduse au o calitate slabă și pot conține proteine cu care animalul tău nu este obișnuit.
Conservanții nu trebuie sa existe intr-o hrana pentru pisici buna
Cel mai adesea. Conservanții BHA și BHT cauzează reacții alergice la animale, dar și la oameni.
Fructele de mare ar fi bine să fie evitate in mâncarea pisicuței tale
Chiar dacă prietenul tău cel mai bun iubește tonul, dar este posibil să nu suporte fructele de mare.
Poate mânca pisica hrana câinelui ?
Atunci când ai mai multe animale de companie în casă poate fi un lucru dificil să îi ții departe de mâncarea celuilalt. Atunci când surprinzi o astfel de scenă este imposibil să nu te întrebi dacă mâncarea câinelui nu îi poate afecta pisicii. Grija este cu atât mai mare cu cât gestul se repetă. Ei bine, o mică ciuguleală nu îi va face rău pisicii. Acest obicei trebuie însă oprit deoarece hrana pentru câini nu are nutrienții esențiali de care pisica are nevoie pentru a trăi.
Pisicile nu pot trăi dacă consumă hrana pentru câini deoarece cerințele nutriționale sunt diferite. Pisicile sunt carnivore în timp ce câinii sunt omnivori. Așadar, pisicile au nevoie de carne pentru a supraviețui. Ele pot digera și vegetale, însă acestea nu le satisfac toate nevoile.
Hrana pentru câini nu are ingredientele necesare pisicii. Mai concret, aceasta nu are nivelurile de vitamină A, acid arahidonic sau de proteine din carne. În plus, pisicile nu pot obține unele substanțe precum vitamina A din orice altceva decât carne. De exemplu, chiar dacă morcovii sunt buni pentru pisici, acestea nu pot transforma betacarotenul din morcov în vitamina A.
Pisicile pot avea, de asemenea, probleme grave de sănătate dacă nu primesc suficientă taurină în dieta lor, iar taurina se găsește numai în proteinele de origine animală. Alimentele pentru câini nu au suficientă taurină, proteine sau alte ingrediente esențiale pentru pisici.
Ține mâncarea animalelor tale separată
Câinele poate fi ținut cu ușurință departe de mâncarea pisicii. Este suficient să o pui la înălțime, iar câinele nu va reuși să se atingă de ea. În schimb, păstrarea pisicii departe de hrana câinelui poate fi mai dificilă. Ai putea încerca să îi hrănești în camere diferite, astfel încât pisica să nu aibă acces la hrana câinelui. De asemenea, câinele mai poate fi hrănit atunci când iese afară.
Dacă pisica ta va intra în contact cu ciocolata de câini este posibil să aibă anumite probleme de sănătate. În scurt timp, aceasta poate deveni agitată și ușor violentă. În general, cel mai bine este ca cele două animale să mănânce doar hrana care le este destinată.
Cea mai bună mâncare pentru pisici – recomandări
Așadar, dacă ai decis să faci o surpriză pisicii tale și să îi cumperi hrană bună si sanatoasa, am pentru tine 3 recomandări mai jos:
Hrană uscată pentru pisici Whiskas, Pui
O primă recomandare este acest pachet de la Whiskas. Caracteristici:
- Cantitate 14 KG.
- Gust de pui și ficat.
- Hrană uscată.
- Pentru pisici adulte.
- Preț bun.
Hrană uscată pentru pisici, Royal Canin, Kitten 36
Un pachet ceva mai micuț, de data asta de la Royal Canin. Caracteristici:
- Hrană uscată.
- Gust de pasăre.
- Bogată în proteine.
- Bună pentru sistemul digestiv și stimularea creșterii.
- Greutate 2 kg.
Hrană uscată pentru pisici, Royal Canin, Hair & Skin 33
Și ultima recomandare pentru cea mai bună mancare pentru pisici. Caracteristici:
- Pentru pisici adulte.
- Cantitate 10 kg.
- Pentru îngrijirea pielii și pentru blană.
- Aromă de pasăre.
- Hrană uscată.
Mancare uscata pentru pisici, Royal Canin, Digestive Comfort
Despre Royal Canin am citit numai păreri bune pe forumuri, dar și review-uri foarte bune. De aceea mi-am permis să vă recomand acest pachet de 10 kg cu mancare pentru pisici bună.
Prețul este unul foarte bun, iar mâncarea conține proteinele necesare pentru o viață sănătoasă a pisicilor.
Așadar, acesta este articolul meu despre mancare pentru pisici. Dacă ți-a plăcut sau dacă ai întrebări poți lăsa un comentariu mai jos. Iar, pentru mai multe prețuri și tipuri, accesează acest link pentru oferta completa de mancare pisici.
Mi-e greu sa iau in serios un articol in care se recomanda otrava aia de Whiskas. Serios acum.
Argumentează te rog.
Absolut de acord. Articolul nu e rău, pana la recomandări, dacă ar citi ce a scris și ce scrie pe eticheta recomandărilor ar vedea ca se contrazice.
Acum mulți ani am avut un pisoi căruia i am dat whiskas (eram adolescenta și influentabila de reclame). A murit după 3 ani cu probleme grave la rinichi, cel mai probabil de la mâncare, din ce a spus veterinarul.
Acum am o alta pisica, tot de pe strada – când am găsit-o era foarte bolnava, ii dau Orijen sau Taste of the wild – pt a alterna. 3 ani mai târziu este o pisica sănătoasă care nu a vomat în viata ei.
Cu siguranță nu sunt informate recomandările, sper sa nu fie un articol plătit și sa nu se mentioneze asta.
Va rog, nu hrăniți pisicile cu Whiskas! Nici Purina nu e cea mai buna, dar mai decenta pt pisicile tinere și sănătoase.
Dacă pisica vomeaza schimbați mâncarea, NU este normal, contrar poveștilor(ghem de par etc) , urmăriți și urina/rinichii, și în special greutatea.
Perfect de acord. Stiu de la medicul veterinar ca, mancarea care contine multe granule albe contine foarte mult calciu/oase maruntite, de aici si problemele renale. Purina, de asemeni, este o mancare nerecomandata de medicii neplatiti sa le faca reclama. Royal pune foarte multe arome, motiv pentru care animalele o accepta foarte bine, dar si prea multe proteine. In schimb, nimic de reprosat marcii Hill’s, despre care vad ca aici nu se vorbeste deloc. Este o mancare echilibrata si foarte bine tolerata. De asemeni, mult mai bine asimilata decat marcile de mai sus, exemplu fiind si faptul ca pisicile (ale mele,cel putin) au un scaun pe zi si nu 2.
OMG! Whiskas, dar documenteaza-te la orice medic veterinar, sau baga o cautare pe net sa vezi ca nu se poate numi mancare, e ca si cum ai manca hamburgeri zinic! Nu este nici macar hrana Premium, WHISKAS nu este nimic de fapt, este doar reclama.
Si totusi, pe eMag sunt multe feedbackuri pozitive. Oricum, tu ce ne recomanzi?
Trist daca asa faci tu research, dupa feedbackuri de pe emag…. Ai nevoie de articole stiintifice si discutii purtate cu medicii veterinari pentru a face publicatii de genul asta. Superficialitateasi ignoranta pot pune in pericol multe vieti
Tu te iei dupa feedbackurile unor oameni limitati, neinformati, care cred in reclama de la TV ? Iti scriu si eu feedbackuri din acestea cate vrei…
Recomand hrana super premium pt. cei cu buzunare pline:
Cea mai buna N&D, urmata de Acana, Orijen, Hill”s, Purina..
Premium: mancare buna la un pret decent : Go Care, Equilibrio, Matisse, Cat Chow.
Royal Canin este o mancare buna, dar este de calitate de premium, este f. mediatizata de aici pretul, dar nu este de calitate super premium cum se vinde, si asta nu spun eu, ci cei ce se ocupa cu evaluarea lor, in afara, este cotata f. prost, la noi a prins reclama.
Am facut si un studiu legat de mancare/longevitate, iar pisicile care mananca Whiskas se imbolnavesc din primii ani de viata, dupa care mor de tinere, motanii in special fac calculi renali. Pisicile cu siguranta nu ar cumpara WHISKAS!
Ce să fac dacă oamenii ca tine nu lasă feedback-uri? Voi actualiza articolul, mulțumesc tare mult pentru informațiile utile.
N&D nu e buna, are 18% grasime. O mancare ok are protenie 30-40%, grasime maxim 7-8%, fara adaos de zahar, si in principiu trebuie sa aiba carne destula, pe langa alte fibre, ca asa pot sa puna numai inlocuitori de carne si nu e tocmai ok.
Ce poti face e sa te informez temeinic inainte de a redacta un articol care se vrea a fi informativ ai științific. Cum faci asta? Prin simpla citire a etichetelor și compararea acestora si printr un mic research privind ingredientele. Consider că a te lua dupa review urile unor clienți, poate la fel de neinformati, si a răspândi niște informații eronate, e un act de iresponsabilitate din partea autorului si de superficialitate. Cele bune!
Jeez ♀️ Nimic util nu mai gasesti in lumea asta. Speram sa ma ajute articolul. Really? Royal Canin si Wiskas? Inainte de a incerca sa prostiti lumea, va rog sa va informati! Se stie clar ca cele doua branduri contin o gramada de porcarii! Multe cereale. Pisicile sunt carnivore oameni buni! Au nevoie de proteina din carne nu din cereale.
Eu am acceptat provocarea #3saptamani si mi-am hranit motanelul cu Purina One Bifensis si datorita nutritiei echilibrate am observat ca a devenit mult mai energic. Pe langa asta contine cicoare si asta il ajuta cu digestia sanatoasa, care s-a vazut prin blanita lui lucioasa datorita nutrientilor care sunt in hrana lui <3 <3 <3 Recomand cu incredere!
Whiskas si Royal canin sunt cele mai nocive pt pisici. Cum poti pune asemenea produse intr un articol in care e vorba despre hrana sanatoasa a pisicii? Sau este vorba de reclama?