Nisipurile de aur – o vacanta de vis chiar aproape de casa

Să îți permiți o vacanță cel puțin o dată pe an nu este chiar un moft atât de scump. Avem o mulțime de locuri frumoase în România, unde putem petrece clipe minunate alături de cei dragi, bucurându-ne de frumusețile naturii, de relaxare dar și de ospitalitate excelentă, precum și nu foarte departe de țara noastră.

În țările vecine găsim, de asemenea, o mulțime de locații superbe unde ne putem petrece concediul. Iar un sejur Nisipurile de Aur poate fi cel mai bun exemplu în acest sens.

De aceea în acest articol ne-am propus să vorbim despre Nisipurile de Aur ca o destinație excelentă de vacanță pentru cei care nu au un buget foarte generos, însă cu toate acestea își doresc un concediu petrecut într-un cadru cât mai atrăgător.

Ce trebuie să știi despre Nisipurile de Aur

Te întrebi de unde vine numele de „Nisipurile de Aur”? Ei bine, există o legendă care spune că în urmă cu muuuult timp, pe faleza Mării Negre în apropierea orașului Varna, mai mulți pirați ar fi îngropat o comoară care ar fi conținut mult aur. Printr-un miracol însă tot acest aur a fost transformat în nisip, devenind astfel o stațiune preferată de atât de mulți turiști.

Când să vizitezi Nisipurile de Aur?

Ei bine, se consideră că sezonul începe aici în luna mai. Iar turiștii vin în Bulgaria pentru a se bucura de soare și de o plajă excelentă până pe la sfârșitul lunii septembrie. Aici aleg să își petreacă vacanțele nu numai bulgarii și românii ci și persoane din țări mai îndepărtate, precum Germania, Anglia sau Franța. Iar motivele pentru care tot mai mulți turiști aleg Nisipurile de Aur ca destinație de vacanță sunt lesne de înțeles.

Cu ce poți ajunge la Nisipurile de Aur?

Ai o mulțime de modalități prin care poți ajunge în această locație minunată. Dacă preferi confortul și trebuie să iei cu tine mai multe lucruri, poți merge cu mașina personală. Distanța este foarte mică, mai ales dacă stai în sudul României, însă nu vei conduce prea mult nici dacă stai în alte regiuni din țară.

În schimb, dacă nu ai prea multe lucruri de luat cu tine și preferi să ajungi cât mai repede, poți alege să călătorești cu avionul. Există un aeroport la Varna, nu foarte departe de stațiunea Nisipurile de Aur, așa că putem spune că ai la dispoziție o mulțime de opțiuni.

Ce alte atracții turistice ai în apropierea Nisipurilor de Aur?

Este important să știi că în această zonă a Bulgariei poți vizita și alte atracții turistice. În apropierea stațiunii există deci și alte obiective pe care chiar merită să le vizitezi. Iată câteva dintre obiectivele turistice din apropierea Nisipurilor de Aur care sigur ți-ar plăcea:

  • Mănăstirea Aladzha – considerată a fi una dintre cele mai frumoase mănăstiri din această zonă, este situată la mai puțin de 3 km de Nisipurile de Aur;
  • Muzeul Maritim și cel de Arheologie, acolo unde cu siguranță ai ce admira;
  • Castelul Din Balcic – o clădire care a fost reședința reginei Maria a României.

Iar obiective cu siguranță mai există multe, trebuie doar să vrei să le descoperi. Sperăm așadar că informațiile din acest articol ți-au fost de ajutor pentru următoarea ta vacanță.

Nisipurile de Aur Sursa Foto Booktravel

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here