Pietre și dispozitive pentru ascuțirea cuțitelor

Cuțitul este cu siguranță unul dintre cele mai importante obiecte dintr-o bucătărie, așa că trebuie să-i oferi multă atenție. Iar după ce am făcut un articol despre cum se alege un cuțit bun dar și despre suporturi pentru cuțite, am decis să ofer puțină atenție și ascuțirii lor. Astfel, voi vorbi despre pietre și dispozitive pentru ascuțirea cuțitelor.

Mai exact, în rândurile următoare voi oferi mai multe sfaturi despre cum poate fi ascuțit un cuțit bun, dar și recomandări de pietre și dispozitive pentru ascuțirea cuțitelor.

VEZI AICI MAI MULTE OBIECTE PENTRU ASCUȚIREA CUȚITELOR

Cuțitele trebuie ascuțite deseori

Cei mai cunoscuți chefi ne recomandă să ascuțim cuțitele de fiecare dată înainte de a le folosi. Dacă deja acestea nu mai taie prea bine, atunci e clar că au nevoie de ascuțire.

De asemenea, important de știut este și faptul că un cuțit bine ascuțit este mai puțin periculos decât unul prost ascuțit. Asta deoarece atunci când nu mai taie bine, există tendința de a apăsa mai mult pentru a tăia. Așa crește și riscul ca respectivul cuțit să alunece, în timp ce dacă e mai bine ascuțit, scade și riscul accidentărilor.

Cu cât o lamă a unui cuțit este mai groasă, atunci va fi și mai rezistentă totodată. Totuși, grosimea acesteia implică și mai mult efort pentru ascuțirea unui cuțit.

Pietre și dispozitive pentru ascuțirea cuțitelor

Aveți grijă la accidente

Dacă ai decis să-ți iei un cuțit bun, atunci cu siguranță taie bine. Iar de aceea trebuie să fii atent atunci când dorești ascuțirea cuțitului. Trebuie să îl ții bine în mână, să nu forțezi dispozitivul pentru ascuțire, și să fii foarte atent.

Cu ce se se face ascuțirea unui cuțit?

Există mai multe metode de ascuțire cu diferite obiecte, iar toate au atât avantaje dar și dezavantaje. Există pietre pentru ascuțire, dar și lame de ascuțit. Mai găsim și obiecte ceva mai noi, precum oțelul, diamantul, sticla. Totuși, cea mai bună ascuțire se face astfel: începi cu un instrument dur, iar mai apoi termini cu un obiect pentru ascuțire mai fin.

Desigur, mai jos aveți și un videoclip despre cum se face ascuțirea unui cuțit:

Ce obiecte să folosesc pentru ascuțire? Recomandări de pietre și dispozitive pentru ascuțirea cuțitelor

Dacă ai decis deci să-ți cumperi și tu câteva instrumente pentru a-ți ascuți mai ușor cuțitul tău preferat, mai jos vin și cu câteva recomandări. Mai exact, vă recomand câteva pietre și dispozitive pentru ascuțirea cuțitelor foarte bune.

Piatră finisare cuțite 20×8,5×4 cm – Zwilling

Piatra finisare cutite 20x8,5x4 cm - ZwillingO primă recomandare este această piatră pentru finisare cuțite de la Zwilling. Caracteristici:

 • Două fețe pentru finisare cu granulație diferită.
 • Producător renumit Zwilling.
 • Dimensiuni 20 x 8.5 x 4 cm.
 • Livrare gratuită.

Click pentru preț!

Masat ascuțire cuțite 31,5 cm – Zwilling

Masat ascutire cutite 31,5 cm - ZwillingUn alt dispozitiv pentru ascuțirea cuțitelor foarte bun, tot de la Zwilling. Caracteristici:

 • Mâner sintetic ergonomic.
 • Confecționat din oțel inoxidabil.
 • Brand Zwilling.
 • Dimensiuni 31,5 cm.
 • Livrare gratuită.

Click pentru preț!

Dispozitiv 3în1 ascuțit cuțite – KitchenCraft

Dispozitiv 3in1 ascutit cutite - KitchenCraftȘi o ultimă recomandare a unui dispozitiv pentru ascuțirea cuțitelor bun. Caracteristici:

 • Dispozitiv de la KitchenCraft.
 • Lame de ascuțit din oțel tungsten.
 • Lamă din ceramică pentru finisare.
 • Mâner ergonomic.
 • Livrare gratuită. 

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele de instrumente pentru ascuțirea cuțitelor. De asemenea, poți vedea și alte modele aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here