Pleci în vacanță în Creta? Iată ce trebuie să știi

Insula Creta reprezintă una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia, dat fiind faptul că este cea mai mare insulă a acestui stat, fiind la limita a trei continente: Asia, Europa și Africa. Diversitatea de aici este ușor de observat, mai ales datorită influențelor celor 3 continente dar și structurării sale în 4 mari prefecturi: Chania, Rethymnon, Heraklion și Lassithi.

Fiecare dintre ele te întâmpină cu situri arheologice care te vor încânta din punct de vedere istoric, dar și cu foarte multe localități unde tradiția e la ea acasă iar turiștii sunt primiți mereu cu brațele deschise.

Iar dacă ți-ai propus să faci un sejur Creta cât mai curând, atunci cu siguranță trebuie să citești și acest articol. Vei găsi multe informații care îți vor fi de mare ajutor. Te va ajuta să îți planifici vacanța și să afli mai multe lucruri interesante despre paradisul iubitorilor de plajă.

Cu ce să mergi în Creta

Recomandarea noastră este să mergi în Creta cu avionul, iar odată ajuns acolo să închiriezi o mașină cu care te vei deplasa foarte ușor. Dat fiind faptul că există peste 1000 de km de coastă, vei avea nevoie cu siguranță de un mijloc de transport cât mai comod. Există și opțiunea de a opta pentru închirierea unei biciclete sau a unui scuter, însă sunt opțiuni valabile doar pe distanțe scurt.

Cât ține sezonul în Creta

În general, sezonul turistic din Creta coincide în mare parte cu cel de pe litoralul românesc. Acesta începe încă din mai și poate ține până în noiembrie în unii ani. Totuși, în iulie și august trebuie să știi că temperaturile sunt foarte înalte, așa că s-ar putea să nu te prea bucuri de vacanță dacă pleci atunci. În schimb, septembrie și octombrie reprezintă momentul perfect de a face un sejur în Creta.

Care sunt cele mai importante stațiuni din Creta

Pe insula Creta vei găsi o mulțime de stațiuni, una mai atrăgătoare ca alta. De la sate de pescari, la mici orășele foarte cochete, fiecare te întâmpină cu o ospitalitate excelentă. Iată care sunt cele mai importante stațiuni ale insulei:

  • Agia Pelagia;
  • Gouves;
  • Kokkini Hani;
  • Hersonissos;
  • Anissaras;
  • Malia;
  • Stalida;
  • Agios Nikolaos.

Ce obiective turistice nu trebuie să ratezi

Din punct de vedere al obiectivelor turistice, insula Creta se prezintă excelent. Recomandarea noastră este să începi cu capitala Heraklion, mai ales că aici există aeroport dar și cel mai mare port al insulei. Entertainmentul este la el acasă și vei putea vizita o mulțime de muzee, baruri și restaurante.

Despre Palatul Knossos se spune că aici a existat și labirintul în care minotaurul legendar ar fi fost ținut, însă nu trebuie să îl vizitezi doar pentru această legendă ci în principal pentru încărcătura de istorie pe care o vei resimți aici.

Un alt oraș foarte atrăgător al insulei Creta este și Rethymno, aici găsind cele mai bune condiții pentru cazare. Străzile cochete dar și portul care te face să te simți ca în Veneția te vor cu ceri cu siguranță.

Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi este și Mănăstirea Arkadi. Aici te va cuprinde liniștea și relaxarea, așa că nu vei mai dori să pleci. Are o istorie foarte bogată, datând încă din secolul XVI, fiind un simbol al luptei dintre cretani și otomani.

Iar obiective turistice mai există o mulțime, trebuie doar să vizitezi insula Creta și cu siguranță le vei descoperi foarte rapid.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here