Cea mai bună presă de ulei în 2024

Nu vedem cea mai bună presă de ulei în orice bucătărie, dar asta nu înseamnă că acest aparat merită ignorat și că nu este util. De fapt, presa de ulei face parte din acea categorie de electrocasnice mici dar utile, care ne pot face viața mai ușoară.

Iar Blog de Casa își propune să vă facă viața mai ușoară, motiv pentru care în acest articol ne-am permis să facem un mic ghid despre cum se alege o presă de ulei bună pentru acasă, precum și să vă recomandăm o presă de ulei.

Nu suntem fanii produselor din comerț, mai ales a uleiului care e rafinat cu ajutorul a diferitor substanțe chimice, motiv pentru care am ales să vorbim despre presa de ulei, care te ajută să faci ulei acasă.

Un astfel de aparat bun are un preț care începe de undeva de la 1300 de lei și poate crește în funcție de caracteristici. Tinem cu casa ta si cautam cel mai bun pret inainte sa adaugam link-urile.

Lucruri de care să ții cont atunci când alegi cea mai bună presă de ulei – ghid, pareri de pe forum

Atunci când vrei o presă de ulei pentru acasă cât mai bună, trebuie să urmărești câteva aspecte cheie precum puterea motorului, tehnologia aparatului, programele existente, dar și cât de ușor e de folosit.

Mai pe larg discutăm însă în rândurile următoare.

1.Putere

Un prim aspect de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când vrei o presă de ulei bună este puterea. Aceasta ar trebui să fie de cel puțin 150W, astfel încât să prepare rapid uleiul.

2.Tehnologie

Spuneam mai sus că tehnologia folosită este un aspect de verificat. Ei bine, un aparat bun ar trebui să obțină ulei prin presare la rece, sub temperaturi de 40 de grade. Astfel, uleiul va fi obținut rapid dar va fi și de calitate totodată.

3.Programe

Foarte important este și să dispui de un număr cât mai mare de programe. De exemplu, ar trebui să existe programe pentru mai multe tipuri de semințe, nu doar pentru cele de floarea soarelui, ci și pentru cele de susan, de rapiță, de in șamd.

4.Alte detalii

Cea mai bună presă de ulei trebuie să fie cât mai eficientă în ceea ce privește stoarcerea, pentru a nu irosi semințe. Eficiența poate fi de la 30% până la 80%, iar tu trebuie de exemplu să cauți un procent cât mai ridicat. Timpul de obținere al uleiului este și el un aspect la care trebuie să fim atenți.

De asemenea, de fiecare dată când ne cumpărăm câte un aparat de acest gen, trebuie să ne asigurăm că este ușor de folosit. 

Nu trebuie să ignorăm nici garanția care nu ar trebui să fie mai mică de 2 ani de zile. O garanție mare și un aparat cumpărat dintr-un magazin de încredere, te va scuti de cheltuieli și griji în plus.

Recomandări: cele mai bune prese de ulei

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune prese de ulei și nu știi ce exact să alegi, atunci te vom ajuta noi să alegi o presă de ulei bună, exact mai jos:

Presă de ulei la rece Emilio, Rommelsbacher

Presa de ulei la rece Emilio Rommelsbacher
Presa de ulei la rece Emilio Rommelsbacher

O presă de ulei foarte bună este Emilio, Rommelsbacher. Dotări:

 • Putere de 650W
 • Trepte de putere: 1 + reverse.
 • Bol gradat cu capacitate de 600 ml pentru ulei.
 • Separa complet sucul de pulpa
 • Sistem anti-alunecare.
 • Preț decent raportat la calitate.
 • Incalzire integrata pentru preincalzirea unitatii de presat. 

VEZI PREȚUL ȘI ALTE SPECIFICAȚII

Presă de ulei la rece Yoda (3 variante: rosu, verde sau maro)

presa de ulei yoda pentru uz casnic
presa de ulei yoda pentru uz casnic

O altă presă de ulei profesionistă și bună este Yoda. Caracteristici tehnice:

 • Consum motor 180 W.
 • 7 presetări pentru mai multe semințe.
 • Disponibila in 3 culori: rosu, verde, maro.
 • Presă de ulei la rece. Păsrează mirosul și aroma uleiului.
 • Model performant.
 • Pret extrem de mic pentru o presa de ulei de uz casnic.

VEZI PREȚUL ȘI ALTE SPECIFICAȚII

Momentan, aceasta este singurele recomandari pentru cea mai buna presa de ulei de pe piata din Romania. Totuși, dacă vom găsi și altele pentru care sa garantam ca sunt bune si ca merita banii nu sunt doar de design in bucatarie, îți vom recomanda în acest articol pe viitor. Mai multe modele de prese de ulei poti gasi accesand acest link.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. Am cumparat o asemenea presa. Este foarte proasta, am returnat acest produs
  la magazinul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here