Roboți de bucătărie – cum alegi cele mai bune modele

Recunosc că a început să îmi placă tot mai mult să fac ghiduri și astfel am ajuns acum să vorbesc despre roboți de bucătărie, după ce ieri vă recomandam cele mai bune espressoare pentru cafea, astfel încât sunt sigur că acest blog va fi cândva un adevărat ajutor atunci când cineva va dori să își cumpere câteva electrocasnice dar și alte obiecte pentru casă, în general.

Roboți de bucătărie – cum alegi modele de top

Încă de când a fost inventat, robotul de bucătărie a devenit foarte ușor unul dintre preferatele obiecte de tip electrocasnice al celor care iubesc gătitul. Asta deoarece un robot de bucătărie este mereu de ajutor atunci când gătim, motiv pentru care acum găsim o mulțime de roboți de bucătărie pe piață. Din această cauză a devenit și alegerea ceva mai dificilă.

Mai mult decât atât, în orice bucătărie care se respectă trebuie să existe și un robot bucătărie, motiv în plus pentru a face acest ghid de a alegere a celui mai bun model.

De ce să cumpăr un robot de bucătărie?

Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să cumperi un robot de bucătărie. În primul rând trebuie să știi că robotul de bucătărie te ajută să scapi de unele activități mai puțin plăcute precum tăiatul, mărunțitul, tocatul, storsul și alte activități de genul.

Mai mult decât atât, dacă alegi un robot de bucătărie bun, atunci acesta poate avea și un preț mai ridicat, motiv pentru care am ales să fac acest ghid, deoarece e o investiție pe care nu vreau să o regretați.

Care e cel mai important lucru de care să țin cont atunci când aleg un robot de bucătărie?

Dacă îți dorești un robot de bucătărie doar pentru a toca diferite alimente, atunci nu ai nevoie chiar de cel mai bun robot de bucătărie, însă dacă totuși ai nevoie de un robot care să facă o mulțime de lucruri, atunci cu siguranță ar trebui să alegi un model de top. Dar nu îți face griji, deoarece îți voi recomanda eu câteva modele de top în finalul articolului.

roboti de bucatarie

Criterii de care să ții cont când cumperi un robot de bucătărie

Așadar, dacă te afli în ipostaza achiziționării unui robot de bucătărie și ai nevoie de puțin ajutor, cu siguranță îl vei găsi în rândurile următoare.

1.Putere și consum

Unul dintre cele mai importante lucruri de care să ții cont atunci când îți cumperi un robot pentru bucătărie este puterea sa precum și consumul. Astfel, trebuie să optezi desigur pe un echilibru între consum și putere, deoarece cu siguranță nu îți dorești facturi mari la energia electrică și nici un robot care să nu poată toca 2-3 legume.

De aceea trebuie să ții cont și de puterea aparatului, deoarece un aparat puternic va termina mai repede activitatea cerută, și astfel va economisi atât timp cât și energie electrică, funcționând deci mai puțin timp.

2.Face gălăgie?

Poate că pare un criteriu neserios, însă dacă nu mă vei asculta atunci cu siguranță îți va părea rău mai târziu. Asta deoarece trebuie să ne uităm și la numărul de decibeli atunci când alegem un robot pentru bucătărie, mai ales că nu ne dorim cu siguranță să nu ne auzim nici măcar propriile gânduri atunci când gătim. Sfatul meu este să te orientezi către roboți de bucătărie cu un număr de decibeli sub 80.

3.Cât de înalt e nivelul de siguranță?

Atunci când ai o familie numeroasă, cu 2-3 sau mai mulți copii, atunci ar trebui să te gândești și la faptul că aceștia vor putea ajunge foarte ușor în bucătărie la robot și astfel s-ar putea răni sau ar putea defecta aparatul. De aceea trebuie să te interesezi de măsurile de siguranță ale robotului de bucătărie astfel încât orice pericol să fie îndepărtat.

De exemplu un robot de bucătărie bun ar trebui să aibă numaidecât un sistem de blocare.

4.Cel mai bun robot de bucătărie ar trebui să aibă cât mai multe funcții

Consider că robotul de bucătărie este genul de obiect bun la toate. Asta pentru că știe să facă o mulțime de lucruri, la fel ca un om foarte priceput, iar de aceea ar trebui să ne uităm numai după roboți de bucătărie cu un număr cât mai mare de funcții.

Ei bine un robot de bucătărie bun ar trebui să dispună deci de cât mai multe funcții, iar despre câteva funcții voi vorbi și eu mai jos.

Una dintre cele mai importante funcții este cea de tocat și mărunțit, funcție care nu ar trebui să-i lipsească niciunui robot de bucătărie. Totuși este important de știut faptul că majoritatea roboților dispun de această funcție, mai ales că este considerată o funcție de bază. Printre alimentele ce pot fi pregătite cu această funcție se află desigur legumele, dar și nuci sau ciocolată. Ține cont însă de faptul că, dacă ai nevoie de un robot de bucătărie mai ales pentru a toca și a mărunți alimente, puterea trebuie să fie de cel puțin 700 W.

O altă funcție este cea pentru tocat carne. Este o funcție foarte utilă mai ales atunci când dorești să gătești sarmale sau chiftele, dar și pentru pregătirea cărnii pentru cârnați sau tobă. În acest caz ai nevoie de un robot de bucătărie cu o putere cât mai mare.

cel mai bun robot de bucatarie

De asemenea dacă plănuiești să îți cumperi un blender, ar trebui să te gândești mai întâi să îți cumperi un robot de bucătărie, mai ales deoarece că acesta poate avea și funcția de blender, astfel încât va putea găti supe sau diferite piureuri sau, de ce nu, în zilele de vară va putea să-ți prepare o înghețată delicioasă.

Pentru cei care adoră să pregătească prăjituri și alte astfel de alimente delicioase, atunci ar trebui să știți că există și roboți de bucătărie care dispun de o cuvă și palete, astfel încât vor pregăti aluatul pentru ca tu să nu te mai obosești cu această activitate, ci mai degrabă să treci direct la partea mai plăcută.

5.Cât costă?

Prețul este desigur unul dintre cele mai importante criterii de care ținem cont atunci când facem cumpărături. De cele mai multe ori, cât dai, atâta primești, deci un preț mai mare poate garanta și o calitate mai bună, însă nu mereu. În general, un robot de bucătărie bun costă de la 200-300 de lei în sus.

Cei mai buni roboți de bucătărie + recomandări

După cum bine v-am promis și în introducere, la final trebuie să vă prezint cei mai buni roboți de bucătărie și să vă fac câteva recomandări astfel încât să simt că am făcut tot ce puteam pentru a vă asigura un robot de bucătărie bun care să vă fie mereu de mare ajutor în bucătărie.

Robot de bucatărie Bosch MCM4100, 800 W, 1.25 l blender, 2.3 l bol – un robot de bucătărie ieftin

Robot de bucatarie Bosch MCM4100, 800 W, 1.25 l blender, 2.3 l bolCaracteristici:

 • putere mare de 800 W
 • dispune de funcția blender
 • preț foarte accesibil
 • vine la pachet cu o mulțime de accesorii
 • face parte din gama Bosch, un brand apreciat

Robot de bucatărie Philips Avance Collection HR7778/00, 1300 W, Bol 3.4 l, Blender 2.2 l, Storcător de fructe și legume, 12 Viteze + Pulse, Inox – un robot foarte bun

Caracteristici:

 • Putere foarte mare de 1300 W.
 • Dispune de funcția blender.
 • Dispune de un storcător de fructe și legume.
 • Este din inox, un material rezistent.
 • Capacitate mare.

Robot de bucatărie Bosch MUM4655EU, 550 W, 1 l blender, mașină de tocat carne, alb – un robot cu care poți face sarmale

Robot de bucatarie Bosch MUM4655EU, 550 W, 1 l blender, masina de tocat carne, albCaracteristici:

 • Poate să obțină carne tocată pentru sarmale.
 • Putere de 550 W, deci consum mic.
 • Preț accesibil.
 • Dispune de o mulțime de accesorii, printre care și cele pentru frământat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here