Server dedicat virtual, ideal pentru micile companii

Serverul dedicat virtual sau VPS cum mai este cunoscut (prescurtare de la Virtual Private Server) reprezinta solutia ideala pentru micile companii care isi doresc sa beneficieze de puterea unui server dedicat cu flexibilitatea unei gazduiri web partajate. VPS reprezinta o modalitate economica, rapida si eficienta de a crea o platforma de gazduire pentru a-ti face serviciile web disponibile pentru toata lumea.

Acest gen de platforma de gazduire este in realitate o masina fizica ale carei resurse sunt separate in mai multe masini virtuale pentru a oferi un plus de securitate si o mai buna gestiune a capacitatilor materiale. In mare parte, datorita acestor resurse, site-ul tau va fi mai rapid si va sti sa raspunda la cererea vizitatorilor in momentul in care conceperea site-ului tau va fi completata si va fi pus online.

Puterea unui server dedicat. La fel ca si serverele dedicate, aceste servere virtuale pot fi livrate cu diferite configuratii, fie ca este vorba despre sistemul de exploatare Windows, un server IIS si baze de date MsSQL sau sub arhitectura LAMP, structurata de catre un mediu Linux, Apache, MySQL si PHP. In plus, castigul de performanta datorat resurselor dedicate va contribui in mod direct la referentiere deoarece viteza reprezinta un factor de pozitionare in Google.

In urma cu cativa ani, pentru a dispune de aceasta posibilitate, trebuia sa angajam o intreaga echipa de specialisti in dezvoltare si gazduuire web, sa asamblam si sa punem in functiune un server dedicat care necesita multa intretinere si administrare. Acum, datorita virtualizarii, este posibil sa delegam in mare parte aceasta administrare serverului principal care este administrat de tehnicieni din cadrul centrelor de date. Acest lucru nu presupune detinerea de prea multe cunostinte tehnice in cazul proprietarului site-ului penru a se ocupa de serverul dedicat.

Elasticitatea gazduirii partajate. In plus, serverele dedicate virutale beneficiaza de un alt avantaj, acela al elasticitatii oferite de gazduirea partajata. Cu alte cuvinte, resursele pot fi redimensionate in functie de nevoile fiecarei companii in parte. In functie de utilizarea site-ului web si in functie de serviciile gazduite, cantitatea de RAM (memorie vie) disponibila, prioritatea operatiunilor in privinta CPU (procesor), spatiul pe disc si banda pot fi adaptate pentru a raspunde cat mai bine nevoilor fiecarui site in parte.

Alegand un VPS, poti incepe cu cele mai mici costuri cu putinta, mai mici decat in cazul unui server dedicat, avand totodata posibilitatea ca furnizroul de servicii web sa isi adapteze oferta si preturile pe masura ce popularitatea companiei tale creste. Deci, pentru a  profita de avantaje suplimentare in termeni de control si de securitate oferite de virtualizare, evitand totodata neplacerile cauzate de o platforma partajata, opteaza pentru o solutie de gazduire pe un server dedicat virtual.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here