Sfaturi pentru achiziția unui generator de curent

Un generator de curent se poate dovedi a fi sfant la casa omului. Este de mare ajutor atunci când pică rețeaua electrică dar și când ai nevoie de o sursă de energie într-un loc în care nu există alte posibilități. La câmp, la o seră, la o fermă dar și în multe alte locuri, generatorul de curent poate fi de mare ajutor.

Dar cum se alege un generator de curent bun? Oferta de pe piață este foarte bogată. Există o mulțime de generatoare de curent de diferite tipuri, cu diferite specificații și aparținând diferitor branduri. Drept urmare, este foarte greu de făcut o alegere bună.

De aceea am decis să facem pe acest blog un ghid despre cum se alege un generator de curent. Mai exact, vă vom prezenta mai multe sfaturi pentru achiziția unui generator de curent care nu va dezamăgi dar și diferite pareri despre generatoare de curent.

Motivul pentru care îți achiziționezi un generator de curent

Înainte de a merge la cumpărături, va trebui să stabilești care este obiectivul generatorului pentru curent pe care îl achiziționezi. Unde și cum vei folosi generatorul respectiv? Cât de mare ar trebui să fie? Cât de puternic?

Poti achizitiona la fel de bine un generator pentru o casa de vacanta, caz in care va trebui sa achizitionezi un generator de curent de top, care sa dea dovada de performante superioare.

Nu este recomandata insa achizitia unui generator de curent pentru locuinta, iar asta deoarece in general generatoarele de curent au un consum destul de mare, drept urmare nu s-ar dovedi a fi rentabil. Practic, generatoarele de curent reprezinta o solutie partiala si nu una de baza.

Mai tine cont si de tipul curentului de care ai nevoie. Iar asta deoarece curentul poate fi atat monofazat cat si trifazat.

Puterea pe care ar trebui sa o aiba generatorul de curent

Apoi, foarte importanta este si puterea pe care trebuie sa o aiba generatorul pe care ti-l cumperi. Drept urmare, ar trebui sa ai in vedere toti consumatorii care vor fi alimentati la generatorul de curent, astfel incat acesta sa faca fata. Ai putea cere sfatul unui electrician care sa iti calculeze care este puterea pe care generatorul ar trebui sa o aiba astfel incat sa faca fata cu bio solicitarii. Practic, un generator de curent bun ar trebui sa fie cu 30% mai puternic fata de necesarul de electricitate.

Carburantul pe care il utilizeaza

Stii deja probabil ca generatoarele de curent folosesc un carburant cu ajutorul caruia functioneaza. De aceea, acesta ar trebui sa fie de asemenea un lucru pe care sa il ai in vedere.

Generatoarele mici, care au o putere sub 4 kVA, folosesc benzina cu ajutorul careia functioneaza, iar generatoarele mai mari care trebuie trebuie sa ofere de asemenea o putere mai mare, functioneaza pe motorina.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca generatoarele pe motorina vor porni mai greu atunci cand temperaturile sunt reduse, la fel ca masinile. Ia in calcul si pretul pentru acesti combustibili pentru a putea face cea mai fiabila alegere.

Pe practik.ro poti afla mai multe detalii despre consumul generatoarelor de curent.

Alte functii utile

Exista insa foarte multe caracteristici pe care ar trebui sa le ai in vedere. Din acest motiv achizitia unui generator de curent nu este chiar floare la ureche.

Automatizarea unui generator de curent se poate dovedi a fi de mare ajutor. Iar asta deoarece va ajuta la simplitatea in utilizare, la obtinerea unui consum de combustibil optim dar si la o durata de functionare indelungata, fara probleme tehnice.

De asemenea, ar trebui sa iti achizitionezi un generator care iti ofera curent de calitate. Mai exact, acesta ar trebui sa aiba un regulator electronic de turatie astfel incat sa nu fie necesar un stabilizator de tensiune, care are la randul sau costurile sale.

BlogdeCasa.ro recomanda achizitia si a unui UPS, astfel incat in cazul in care se opreste alimentarea cu curent, sa nu apara defectiuni in randul aparatelor electrice. Desigur ca si aici intervine alta poveste… dar vom discuta intr-un articol urmator despre caracteristicile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi un UPS.

Daca exista recomandari si alte sfaturi din partea cititorilor, sunt bine primite in sectiunea de comentarii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here