4 sfaturi privind curatenia in casa

Pastrarea curateniei in casa este extrem de importanta pentru a te asigura ca nu vei sta inconjurat de praf si alte bacterii care iti pot distruge sanatatea.

Sunt numeroase afectiuni care apar in urma microbilor care se formeaza in lipsa curateniei, astfel incat este recomandat sa eviti pe cat posibil ca acest lucru sa se intample.

In procesul de pastrare a curateniei, pentru a iti fi mai usor, poti achizitiona toate produsele necesare de la acelasi magazin. La Cleanexpert, un magazin complet cu produse de curatenie, gasesti toate solutiile si obiectele destinate curateniei de care ai nevoie, in variante de preturi potrivite tuturor.

Produse de curatenie Cleanexpert

Iata care sunt cele mai importante incaperi ale unei locuinte, pentru care trebuie sa acorzi un plus de atentie in momentul in care faci curat, precum si cateva sfaturi privind produsele de curatenie necesare sau modul de organizare in tot acest proces.

1. Curatenia in bucatarie

Bucataria face parte dintre camerele unei case in care asigurarea unei curatenii desarvasite este mai mult decat necesara. Tinand cont de faptul ca acesta este locul in care gatesti si depozitezi mancarea si in care iei masa, este indicata curatenia si eliminarea tuturor petelor sau a urmelor de grasime.

Dezinfecteaza constant aragazul, chiuveta, cuptorul si alte aparate pe care le utilizezi, precum si gresia, faianta si masa. In acest fel vei reduce considerabil nivelul de imprastiere a microbilor care pot ajunge in mancare.

In plus, acorda o mare atentie modului in care cureti farfuriile, tacamurile si vasele in care gatesti. Lasarea reziduurilor sau a petelor de grasime pe acestea nu este deloc igienica.

2. Curatenia in baie

Baia ar trebui sa reprezinte de asemenea un spatiu al curateniei absolute, mai ales ca este locul in care si tu ai grija sa iti pastrezi igiena proprie.

Nu uita ca cei mai multi microbi se aduna in vasul de toaleta, iar raspandirea acestora in restul incaperii, pe chiuveta, prosoape sau pe produsele de igiena pe care le folosesti se poate realiza cu usurinta.

Foloseste produse dezinfectante puternice, care sa iti asigure un rezultat eficient.

3. Produse de curatenie

Produsele pe care le folosesti pentru a realiza curatenia in orice incapere din casa trebuie sa fie unele potrivite. Doar in acest mod vei avea o locuinta cu un grad ridicat de igiena.

Spre exemplu, din categoria produselor necesare pentru curatarea bucatariei si a obiectelor specifice acesteia, nu trebuie sa iti lipseasca detergentul de vase si degresantul. In plus, in magazinele specifice mai exista si alte creme de curatat care ajuta la eliminarea petelor de mancare, grasime sau praf.

Alte produse de curatenie care iti sunt necesare in toata casa sunt si solutiile de curatat geamuri, pardoseli, solutii curatare parchet, mobila sau alte obiecte pe care le detii.

Pe langa acestea, alege cu grija si buretii sau lavetele cu care vei aplica sau vei sterge aceste produse. Exista lavete care in loc sa absoarba murdaria, nu fac decat sa o plimbe dintr-o parte in alta. Si cu siguranta nu iti doresti acest lucru, in acest caz munca ta fiind una in zadar.

4. Ritualul de curatenie

In general, este recomandat ca acest proces al curateniei sa se faca incepand de dimineata. In acest mod vei putea sa deschizi geamurile si sa permiti aerisirea intregii locuinte.

Incearca sa cureti fiecare camera in mod regulat, chiar si acele incaperi in care poate nu petreci foarte mult timp, si nu doar o data la cateva luni. Bacteriile si microbii care se aduna intre timp sunt foarte periculosi si iti pot afecta sanatatea.

Nu uita ca asa cum iti doresti sa ai grija de ingrijirea personala, la fel trebuie asigurata si o buna curatenie in casa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here