Cea mai buna soba pe lemne cu plita și cuptor (2024)

Deși am prezentat mai multe sisteme de încălzire aici pe blog, se pare că nu am vorbit chiar despre orice opțiune. De aceea mi-am propus să recuperez și să vin cu recomandări și pentru persoanele care vor altceva. În acest articol de exemplu voi vorbi despre cea mai bună soba pe lemne cu plita și cuptor, deoarece reprezintă o variantă foarte bună de încălzire a unei case la țară.

VEZI PRETURI LA SOBE PE LEMNE CU PLITĂ ȘI CUPTOR

Mai exact, voi vorbi despre cum se alege o sobă pe lemne cu plită și cuptor bună dar voi oferi și recomandări. Astfel, sper ca fiecare cititor care caută plită pe lemne ieftină să găsească cea mai bună variantă pentru el.

Cea mai bună soba pe lemne cu plita și cuptor – cum se alege

Așadar, dacă te-ai decis să-ți iei și tu o sobă pe lemne cu plită și cuptor bună, dar nu știi ce aspecte ar trebui să urmărești, acest articol te va ajuta. Iar asta deoarece voi vorbi mai întâi despre principalele aspecte de care să ții cont când cumperi sobă pe lemne. Totul, mai jos:

Despre sobe cu plita și cuptor

O sobă mobilă ce funcționează cu ajutorul lemnelor se poate dovedi foarte utilă. Iar asta deoarece este eficientă, are un preț accesibil și îți permite să gătești diferite alimente ca la mama acasă. Astfel, dacă ți-e dor să mănânci „turte” făcute pe plită, sau cartofi pe plită, o astfel de sobă te poate ajuta să le ai. Totuși, trebuie să faci și un coș pentru fum.

De asemenea, prețul unei sobe mobile este destul de accesibil, cred eu. Acestea costă de regulă aproximativ 700-800 de lei, dar prețul poate crește mai mult sau mai puțin în funcție de model.

Principalele aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei o soba pe lemne cu plita și cuptor buna

Pe internet găsim o mulțime de sobe pe lemne, doar că trebuie să fim totuși puțin atenți pentru a face o alegere cât mai bună. De aceea am și făcut acest articol.

Materialul sobei

De material trebuie să ții cont în primul rând pentru eficiența sobei dar și pentru aspectul său. Asta deoarece o sobă pe lemne poate oferi mai mult decât căldură: un design plăcut camerei. Prin magazinele online vom găsi sobe din teracotă în mod special, dar și din tablă emailată, din fontă, din cărămidă sau din alte materiale.

Cele din teracotă au atât un aspect plăcut dar și un preț accesibil și performanțe decente totodată.

Sobele din teracotă păstrează mai mult timp căldura, dar se încălzește puțin mai greu. Soba metalică în schimb se încălzește mult mai repede, dar se răcește la fel de repede. În ceea ce privește sobele metalice care au o căptușeală din cărămidă, acestea sunt la rândul lor foarte performante.

Suprafața pe care o vei încălzi

Un alt criteriu de care nu poți să nu ții cont este și suprafața pe care urmează să o încălzești cu ajutorul unei sobe pe lemne cu plită și cuptor. De regulă, producătorii menționează în lista specificații suprafața maximă pe care o poate încălzi respectiva sobă.

Astfel, trebuie să te orientezi către o sobă care să facă față cu brio camerei unde va fi instalată. Nu e un lucru greu de făcut, dar nu trebuie ignorat.

Dimensiuni

Dacă ai încăperi ceva mai mici, atunci nu poți să nu ții cont și de dimensiuni. Acestea ar trebui să se potrivească cu locul liber de care dispui, dar și să încapă pe ușă pentru a putea instala soba.

De asemenea, pentru o instalare în siguranță, recomand apelarea la un instalator priceput. Cu toate că nu e greu să instalezi o sobă pe lemne, cu cât e mai multă siguranță, cu atât mai bine.

Și în acest caz poți opta pentru un detector de fum, astfel încât să nu existe probleme nedorite.

Acestea sunt principalele aspecte de care să ții cont atunci când vrei cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor. Dar mai trebuie să îți ofer și câteva recomandări, chiar mai jos.

Recomandări: Care crezi că e cea mai buna soba pe lemne cu plita și cuptor?

Acum că ți-am zis care sunt principalele lucruri de urmărit la o sobă pe lemne ieftină și bună, trebuie să îți ofer recomandări. Astfel, mai jos vei găsi mai multe sobe pe lemne cu plită și cuptor la preț bun, dar și cu performanțe de top. Nu ai cum să dai greș cu aceste modele.

1.Sobă pe lemne cu plită și cuptor, evacuare dreaptă, ECO 40 ZILAN

O primă recomandare este soba ECO 40 ZILAN, din imaginea alăturată. Caracteristici tehnice:

  • Dimensiuni de 80 x 45 x 60 cm.
  • Putere termică de 5.5 KW.
  • Fontă la partea superioară, tablă emailată și șamotată pe lateral.
  • Funcționează cu lemn și cărbune.
  • Preț accesibil.

VEZI PREȚUL ȘI ALTE CARACTERISTICI

2.Sobă pe lemne cu plită și cuptor, evacuare dreaptă ZILAN ZLN-7109

Tot de la Zilan este și a doua sobă,  anume modelul ZLN-7109. Caracteristici tehnice:

  • Încălzire rapidă.
  • Păstrează căldura.
  • Partea superioară din fontă.
  • Părți laterale din tablă emailată și șamotată la interior.
  • Putere termică de 5.5 KW. 

VEZI PREȚUL ȘI ALTE CARACTERISTICI

Așadar, acestea au fost recomandările mele pentru cea mai bună sobă pe lemne cu plită și cuptor. Iar dacă vrei să vezi și alte modele, atunci ar trebui să accesezi acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here