Spălatul rufelor la 40 de grade – corect sau nu?

Atunci când vine vorba de spălatul rufelor, apar foarte multe semne de întrebare. Dacă nu mai deținem etichetele rufelor, atunci ne va lua ceva timp să le împărțim pe categorii pentru a putea alege apoi cel mai bun program de spălare.

Foarte multe persoane aleg programul de spălat rufe la 40 de grade pentru că pare a fi eficient, rapid și la îndemână. Însă cât de ok este să speli rufele la 40 de grade?

Există voci care spun că spălatul rufelor la 40 de grade este greșit și au chiar și argumente în acest sens. Iar despre acest lucru dorim și noi să discutăm în acest articol.

Este bine să speli rufele la 40 de grade?

Conform acestora, spălatul rufelor la 40 de grade sau chiar la grade mai puține poate avea ca și consecință principală îmbolnăvirea celor care poartă rufele spălate. Asta deoarece temperaturile mici – din punct de vedere al spălatului rufelor – nu luptă împotriva germenilor care pot provoca atât de multe probleme. Drept urmare, temperatura de 40 de grade doar curăță murdăria și petele, însă germenii rămân în rufe.

Conform sutdiilor, o cuvă plină cu haine poate conține până la 100 milioane de bacterii, ceea ce cu siguranță e un număr impresionant, nu?

De asemenea, nu este deloc ok să amesteci hainele de zi cu zi cu lenjeria intimă. Iar asta deoarece cea din urmă trebuie spălată la o temperatură mai ridicată, pentru a nu exista riscul apariției bacteriilor E.coli.

Iar pentru că ne aflăm în sezonul rece, ar trebui menționat că acum hainele ar trebui spălate la o temperatură cât mai mare. Iar asta deoarece alergiile sau praful ori alte impurități nu vor dispărea la temperaturi de 30-40 de grade.

Asigură-te că poți spăla rufele la temperaturi mari

În mod normal, se recomandă păstrarea etichetelor rufelor achiziționate, deoarece pe ele sunt inscripționate sfaturi despre cum trebuie spălate corect.

Asta deoarece nu toate rufele pot fi spălate la temperaturi care să depășească temperatura de 40 de grade Celsius.

Detergentul folosit este la rândul său și el foarte important. Drept urmare ar trebui să îți achiziționezi un detergent bun care să lupte împotriva murdăriei și a bacteriilor adunate în haine. Avem un articol despre detergenți buni chiar aici pe blog.

Dacă rufele tale nu pot fi spălate la temperaturi mari așa că alegi să le speli la temperaturi mai mici de 40 de grade Celsius, atunci ar trebui să folosești dezinfectat pe site.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here