Stai mult pe acasă zilele acestea și ai vrea mai mult spațiu? De ce să ții cont când vrei să reamenajezi balconul

Pentru cei care nu locuiesc la casă, balconul reprezintă adesea spaţiul care înlocuieşte grădina sau o debara. Iar pentru cei care zilele acestea respectă recomandarea de distanțare socială sau carantină – și bine fac – probabil că e un gând care plutește – ”după ce se termină toată povestea Covid, reamenajăm balconul.”

Oricum ar fi – o pauza de știrile negative nu strică așa că, ne-am gândit să fim noi cei care îmbină utilul cu plăcutul și îți lăsăm aici câteva idei de amenajare a balconului. Poate te apuci singur de meșterit…

Balconul poate avea întrebuinţări multiple, în funcţie de nevoile tale

Dacă şi tu ai ţinut până acum bicicletele sau alte cutii depozitate pe balcon, îţi lăsăm mai jos câteva idei de reamenajare a spaţiului, astfel încât să capete mai multă viaţă şi funcţionalitate.

Cum inspirația vine de la un expert în amenajări mai mereu, echipa de la Fabrica de Profile, producător român de profile decorative, cu portofoliu pe piața internă și internațională, ne-a ajutat și vin în ajutorul vostru cu trei idei practice pe care le poți adapta pentru casa ta. 

Pe timp de carantină îi găsești pe Skype, Anydesk sau Whatsapp Video  așa că te poți consulta cu ei. Până la urmă, virusul trece, visele rămân!

Implică toți membrii familiei și descoperă beneficiile profilelor decorative

Chiar și reamenajarea balconului poate fi dificil de gestionat la gândul că o groază de materiale, vopseluri și ustensile se vor regăsi prin restul casei. Totuși, există soluții inovative ce te scutesc de curățenie și adaugă un aer nou spațiului reamenajat. Unde mai pui că și membrii familiei pot contribui la activitatea de design interior.

De exemplu, poți monta în balcon, la intersecția peretelui cu podeaua o plintă decorativă care să mascheze cablurile, mai ales dacă îți dorești corpuri de iluminat pentru serile de vară. Aceasta se lipește extrem de ușor și poate fi vopsită în nuanța dorită. Dacă ai nevoie să ascunzi traseul frigorific al aerului condiționat, optează pentru o scafă decorativă. Aceasta se montează extrem de simplu și nu presupune șantier. Aplică câteva chenare din brâu pe peretele din interior și vei obține un efect spectaculos. Ele se pot realiza simplu și rapid, ca într-o joacă de copii – se taie, se lipsesc și pot fi ulterior vopsite.  

Toate aceste soluții de design interior pot fi discutate alături de experții în amenajare de la Fabrica de Profile. 

Adaugă o masă mică și două scaune

Ce îți poți dori mai mult decât să îți bei cafeaua în fiecare dimineață, admirând răsăritul din propriul balcon? Pentru a te bucura de un astfel de tratament trebuie doar să îți reorganizezi puțin spațiul și să adaugi o măsuță și două scaune confortabile. Dacă dimensiunea balconului nu îți permite, poți opta pentru mese și scaune care se pliază.

Optează pentru plante verzi

Câteva ghivece cu plante luxuriante vor crea senzația acelei curți pe care ți-ai dorit-o întotdeauna. Adăugă câteva ierburi pentru a aduce și o mireasmă fabuloasă balconului tău. Le poți așeza pe un perete astfel încât totul să arate organizat.

Alege pernele de podea sau pufurile

Atunci când nu ai suficient spațiu să îți amenajezi balconul cu mese și scaune, ori bugetul nu îți permite, poți opta pentru câteva perne de podea. Acestea nu sunt doar confortabile, ci și ușor de depozitat precum și extrem de chic. Alege-le pe cele mai colorate pentru a adăuga un plus de vitalitate spațiului.

Img perne de podea

Decorează balconul cu un covor colorat

Un plus de culoare și stil poate fi obținut prin simpla plasare a unor detalii de design în balconul tău. Un covoraș cu motive poate transforma modul în care arată spațiul, conferindu-i un aspect chic și ordonat. Ai grijă totuși să nu alegi un model prea încărcat care să dea impresia unui spațiu dezorganizat și mult prea încărcat. Găsește un echilibru între culori și modele.

Luminează spațiul 

Pentru serile de relaxare, în care servești un pahar de vin în compania unei lecturi bune, ai nevoie de lumină. Alege o lampă sau un felinar dacă îți dorești o iluminare generoasă, pe care să le așezi pe o măsuță. De asemenea, un sistem de becuri prinse în șir și poate câteva decorațiuni cu aspect de lumânare pot crea un cadru intim. Efectul vizual va fi unul spectaculos.

Îți poți, așadar, reamenaja balconul cu doar câteva trucuri simple de design. Pune-ți inspirația la bătaie și alege ceea ce se potrivește stilului tău de viață precum și cu spațiul disponibil de care dispui în balcon. Cu siguranță te vei îndrăgosti de el și va deveni locul tău preferat din casă. Completează cu tonuri cromatice naturale și calde ce conferă acel sentiment de spațiu de relaxare pe tot parcursul șederii tale acasă. Poți opta pentru nuanțe de bej combinate cu marouri mai intense iar pentru îmbinări podea-perete rezolvi problema cu plinta albă este cel mai în vogă trend în amenajările interioare din întreaga lume.DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here