Cea mai buna tigaie pentru clatite in 2024

Recunosc că îmi place să vorbesc despre tigai, drept dovadă fiind numărul mare de articole despre tigăi scrise pe aici blog. Am vorbit de exemplu chiar și despre cele mai bune tigai wok sau despre cea mai buna tigaie de pe piata la modul general, iar acum am decis să fac și un articol despre cum se alege cea mai buna tigaie pentru clatite.

Au fost gândite deci niște tigăi speciale pentru clătite, chiar dacă mulți facem clătite doar cu tigaia obișnuită. Cea din urmă nu e atât de eficientă, deoarece uneori se ard, se fac greu, sau chiar se lipesc.

În schimb, tigaia pentru clătite are o bază dreaptă, iar compoziția ia o formă corectă, pereții sunt mici și drepți, deci poți întoarce ușor clătitele, iar acestea se fac foarte bune.

Iar o tigaie pentru clătite nu e deloc scumpă: de la 40 la 100 de lei costă de regulă, dar prețul mai poate crește.

Daca vrei sa vezi oferta completa de tigai pentru clatite apasa link-ul de mai jos sa vezi ultimele reduceri, preturi si stoc actualizat.

VEZI PRETURI LA TIGAI CLATITE

cea mai bună tigaie pentru clătite

Cum se alege cea mai bună tigaie pentru clătite – Ghidul Blog de Casa

Așadar, dacă ești un iubitor de clătite și vrei cea mai bună tigaie pentru clătite, eu te voi ajuta să o alegi. Pe scurt, va trebui să ții cont de aspecte precum materialul (atât cel interior cât și cel exterior), sursa de căldură suportată precum și dimensiunile. Mai pe larg discutăm însă mai jos:

1.Material

Materialul este deci un prim aspect de care să ții cont. Doar că trebuie să fii atent atât la materialul interior cât și la cel exterior. Vă prezentăm mai jos cele mai bune materiale pentru ca voi să alegeți ușor cea mai bună tigaie pentru clătite:

Materiale bune pentru interiorul tigăii

Începem cu interiorul. În acest caz, noi vă recomandăm să optați pentru un model care să fie din ceramic, teflon sau titanium. Aceste materiale sunt bune deoarece sunt antiaderente, rezistă la temperaturi mari, și nu va trebui să folosești prea mult ulei.

MATERIALE BUNE PENTRU EXTERIORUL TIGĂII

În exterior, tigaia ar trebui să aibă un material precum oțelul, emailul sau aluminiul. Acestea au prețuri accesibile și păstrează bine căldura. Exista pe piata foarte multe tigai din fonta. Emailul este un material recomandat mai ales plitelor electrice și cu inductie. Oțelul în schimb are dezavantajul că este un material greu care să răcește la fel de greu.

2.Caracteristici

Un alt aspect important de care să ții cont este sursa de căldură pe care o folosești. Astfel, trebuie să te asiguri că tigaia pe care o cumperi este compatibilă cu sursa de căldură folosită (gaz, electrică, inducție).

De asemenea, o tigaie pentru clătite are de regulă un diametru de 25 cm, pentru a obține clătite de dimensiuni cât mai ok. Totuși, aceasta reprezintă o alegere proprie. Mai este important sa te gandesti daca o tigaie este adanca sau nu. Mai exact, daca este suficient de adanca incat sa fie folosita pentru tipul de preparat pe care il doresti.

O garanție ar fi și ea utilă. Chiar dacă nu ne închipuim că o tigaie ar putea să se strice din cine știe ce motive, ar fi bine totuși să avem o garanție de câteva luni la dispoziție.

tigai pentru clatite

De asemenea, compatibilitatea cu mașina de spălat vase este un alt aspect important, pentru a putea curăța mai ușor tigaia. Totodată, există modele cu indicator care ne spune când tigaia este pregătită pentru a găti.

Cele mai bune tigai pentru clatite – recomandarile blogului

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune tigăi pentru clătite, pentru deserturi delicioase, atunci ești exact unde trebuie. Asta deoarece mai jos vei găsi câteva recomandări de tigăi bune, pe care le poți lua fără a sta prea mult pe gânduri:

Tigaie Tefal Talent Pro pentru clatite, inductie, 25 cm

Tigaie Tefal Talent Pro pentru clatite
Tigaie Tefal Talent Pro pentru clatite

O primă recomandare este tigaia Tefal Talent Pro pentru clatite, 25 cm. Caracteristici:

 • Material interior PTFE.
 • Invelis interior antiaderent cu insertii din Titan.
 • Exterior antiaderent.
 • Compatibilă cu mașina de spălat vase.
 • Surse de căldură: gaz, vitroceramic și electric.
 • Indicator Thermo-Spot.

Click pentru preț!

Tigaie pentru clatite Hendi Marble Professional, inductie, 28 cm

Tigaie pentru clatite profesionala Hendi Marble
Tigaie pentru clatite profesionala Hendi Marble

Tot de la Tefal este și a doua recomandare. Caracteristici:

 • Interior din aluminiu cu 3 straturi anti-aderente.
 • NU se spala la masina de vase.
 • Compatibila cu cuptorul.
 • Diametru 28 cm.
 • Preț extrem de bun.

Click pentru preț!

Tigaie pentru clatite KingHoff, diametru 26 cm, inductie

tigaie kinghoff 26 cm pentru caltite
tigaie kinghoff 26 cm pentru caltite

Și ultima recomandare pentru cea mai buna tigaie de clatite este cea de la KingHoff. Caracteristici:

 • Sursă gaz/electric/inductie.
 • Interior cu material teflonat.
 • Compatibil cu mașina de spălat vase.
 • Material de bază aluminiu turnat.
 • Mâner ergonomic.
 • In pret este inclus un accesoriu pentru aluat.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cea mai bună tigaie pentru clătite. Poți vedea însă mai multe tigai ideale pentru a prepara niste clatite delicioase dacă dai click aici pentru oferta completa si preturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here