Cel mai bun termostat fara fir in 2024

Dacă v-ați întrebat vreodată care este cel mai bun termostat fara fir, în acest articol voi încerca să dezbat acest subiect, vă voi spune cum se alege un termostat fără fir dar și vă voi recomanda totodată mai multe modele bune care nu vă vor dezamăgi.

Chiar dacă încă nu e iarnă, este nevoie să începem să discutăm și despre astfel de articole, astfel încât încep cu termostatul fără fir care te va ajuta să reduci consumul de electricitate, gaz sau lemne.

Temperatura optimă într-o locuință este între 19 și 22 de grade Celsius, în camera de zi, 16 și 18 grade Celsius pentru dormitor, iar pentru baie 23 de grade sunt ideale.

Cel mai bun termostat fara al anului: Termostat ambiental programabil Salus 091FLRF fara fir

Acest articol este bazat pe ore intregi de documentare insa dacă nu ai timp să citești pana la final care e cel mai bun termostat fără fir, ar trebui să vezi modelul Salus 091FLRF. Acesta are comandă wireless, afișaj LCD și până la 9 programe. De asemenea, producătorul ne garantează faptul că achiziția acestui termostat ambiental ne va ajuta să facem o economie de energie de până la 30%. De asemenea, Salus 091FLRF are în dotare și un program anti-îngheț. 

Prețul este și el unul foarte bun. Acceseaza link-ul de mai jos si vezi cat costă acest termostat. Banii cheltuiti îi vom recupera ușor prin intermediul economiilor făcute!

Click pentru prețul acestui termostat fără fir

Lucruri utile de știut despre un termostat fara fir

De asemenea, atunci când pleci de acasă, poți folosi un termostat bun pentru a reduce temperatura cu 5-7 grade.

De asemenea, exista termostate pentru calorifer precum și prize cu termostat, doar că ambele prezintă atât avantaje cât și dezavantaje.

Termostatul fără fir este însă mai ieftin, doar că instalarea este puțin mai greluță. Poți opta și pentru un model wireless, care e puțin mai scump dar mai ușor de montat. Termostatul se montează pe perete și va opri/porni centrala sau sistemul de încălzire în funcție de temperatura.

Ce face un termostat?

Termostatul are rolul de a ne asigura o funcționare optimă a centralei, comunicând cu aceasta și controlând-o, oprind căldura când e temperatura optimă, și pornind-o atunci când e nevoie. Acesta trimite semnale de radiofrecvență centralei, pe frecvența de 868.35 MHz.

Cum să-ți cumperi cel mai bun termostat fără fir

Eu unul vă recomand din tot sufletul să vă cumpărați cel mai bun termostat fără fir, deoarece astfel nu va mai trebui să ascunzi firul și este mai ușor de instalat.

Astfel, dacă ai decis să-ți iei un termostat fără fir, va trebui să ții cont de mai multe aspecte, despre care discut chiar mai jos.

Compatibilitatea termostatului cu sistemul de încălzire

Cu siguranță nu vrei să-ți iei cel mai bun termostat fără fir și să vezi că acesta nu este compatibil cu sistemul tău de încălzire. De regulă, centralele sunt dotate cu un contact întrerupt, care are control asupra opririi și pornirii centralei. Între bornele aparatului se află o punte de legătură, iar dacă asta lipsește atunci ar trebui să folosești un aparat recomandat de producătorul centralei tale.

Media de funcționare a temperaturii

Un alt aspect important care spune de fapt la ce grade poate fi programată o centrală cu ajutorul termostatului. Aceasta este între 0 și 30 de grade Celsius.

Programare

O investiție trebuie făcută inteligent, așa că ar trebui să optezi pentru un aparat performant, care să îți permită să poți programa temperatura pe zile dar și pentru anumite ore. Astfel vei putea noaptea să alegi o temperatură mai ridicată, iar în timpul orelor de muncă să o scazi cu câteva grade. Așa vei face mari economii.

Unde trebuie să instalezi cel mai bun termostat fără fir

Termostatul va trebui să îl instalezi într-o cameră unde temperatura nu e nici cea mai mare și nici cea mai mică. Mai exact, camera poartă numele de pilot.

De asemenea, cel mai bun termostat fără fir va trebui să fie instalat pe un perete, la 1,5 metri înălțime, iar peretele nu trebuie să fie amplasat lângă un radiator, alte surse de căldură și nici să nu fie curenți.

Cele mai bune termostate fără fir

Așadar, în rândurile următoare vă voi recomanda trei modele de termostate fără fir foarte bune, ce merită achiziționate fără a sta pe gânduri:

Termostat fără fir Computherm Q7 RF

cel mai bun termostat fără firO primă recomandare este un termostat fără fir bun, Computherm Q7 RF. Dotări:

 • Comandă prin wireless.
 • Programare.
 • Afișaj electronic iluminat.
 • Buton manual.
 • Preț accesibil.

Click AICI pentru preț!

Termostat digital programabil wireless Ferroli FER 9

Termostat digital programabil wireless Ferroli FER 9O altă recomandare de termostat bun este Ferroli FER 9. Caracteristici:

 • Conectivitate wireless.
 • Compatibil cu centrale murale gaz și electrice.
 • Display LCD.
 • Programare.
 • Funcții avans.
 • Preț accesibil

Click pentru prețul acestui termostat fara fir!

Termostat digital Wireless pentru controlul temperaturii ambientale Salus iT500, controlat prin Internet

termostat fara fir prin internet salusUltima mea recomandare pentru cel mai bun termostat fără fir este Salus iT500. Caracteristici:

 • Compatibilitate universală.
 • Protecție îngheț.
 • Afișaj digital.
 • Conectivitate wireless.
 • Controlabil de pe telefon prin internet (aplicatie inclusa)
 • Preț accesibil.

Click pentru preț si stoc!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun termostat fără fir, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți vedea oferta completa de termostate wireless AICI.

2 COMENTARII

 1. De mare ajutor articolul tau, insa as vrea sa stiu daca termostatele de fir chiar isi scot banii?

  • Bună Mirela, eu personal nu am un termostat, însă știu pe cineva care mi-a zis că a reușit să reducă consumul cu aproximativ 20%. Există și termostate precum e al doilea din lista de mai sus care spune că face economie de 30%. Oricum, am citit pe multe forumuri faptul că merită o astfel de achiziție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here