Află care este cea mai buna plita cu inductie in 2024

Am întâlnit multe persoane prin magazine care se întrebau care o fi cea mai buna plita cu inductie, iar asta deoarece mulți nu știu cum se alege un astfel de obiect, pentru că e ceva mai nou pe piață, iar dacă în cazul unui cuptor incorporabil ne mai putem orienta cât de cât, în cazul unei plite cu inducție e ceva mai dificil.

Astfel am decis să fac acest articol care sper să le fie de folos celor care caută cea mai buna plita cu inductie, însă nu știu după ce criterii să o aleagă. De asemenea, la finalul articolului vă voi recomanda și câteva plite cu inducție bune care să vă ajute să faceți cea mai bună mâncare în bucătărie.

VEZI PREȚURI LA PLITE CU INDUCȚIE

Cea mai buna plita cu inductie – de ce să cumpăr una?

După cum bine spuneam și mai sus, plitele cu inducție nu sunt chiar foarte populare, motiv pentru care mulți se întreabă de ce ar trebui să cumpere un astfel de obiect electrocasnic. Ei bine, motive sunt o mulțime.cea mai buna plita cu inductie

Siguranță

Siguranța este unul dintre primele motive pentru care ar trebui să vă cumpărați o plită cu inducție. Asta deoarece doar vasul în care pregătești mâncarea va fi încălzit, motiv pentru care nu există apariția accidentelor. De asemenea, în cazul plitelor pe inducție nu există pericolul ca mâncarea să dea în foc.

Precizie

Un alt mare avantaj este acela că o plită de acest tip oferă o foarte mare precizie de control a temperaturii, motiv pentru care bucătarii cu pretenții au numaidecât o astfel de plită în bucătăria lor. De asemenea, datorită acestui fapt alimentele se gătesc mult mai rapid dar vor fi și mai sănătoase totodată.

Putere mai mare

Poate că nu v-ați gândit la asta până acum, însă plitele cu inducție sunt foarte apreciate mai ales pentru faptul că au o putere mult mai mare față de celelalte aparate de gătit. Puterea poate fi între 50 de w și 3.6 Kw, deci mâncarea se va încălzi foarte rapid.

Economie foarte multă

Într-o țară în care economia nu este chiar prea roz, economia este foarte importantă. Iar cea mai bună plită cu inducție ne ajută să facem această economie. Asta deoarece spre deosebire de o plită cu gaz, consumul poate fi chiar și cu 50% mai mic, oferind mai multă eficiență.

De asemenea, nu ar trebui să trecem cu vederea faptul că o plită cu inducție bună se curăță foarte ușor, deci rețineți dragilor. 😀

Criterii de care să țineți cont când căutați cea mai bună plită cu inducție

Ei bine, în primul rând ar trebui să vă prezint câteva informații legate de criteriile pe care le puteți folosi pentru a alege o plită cu inducție bună, astfel încât să fiți 100% satisfăcuți de achiziția făcută. Iar mai jos veți găsi aceste criterii:

Caracteristici generale

Printre principalele lucruri de care să ții cont atunci când cumperi o plită cu inducție este numărul de ochiuri dar și mărimea acesteia. Aspecte precum puterea sau precizia temperaturii sunt și ele foarte importante.

Funcții suplimentare

Funcțiile suplimentare sunt și ele importante. Astfel, ai putea să alegi cea mai bună plită cu inducție și după aspecte precum senzorii de presiune, cronometrul de bucătărie dar și alte opțiuni care să te ajute să gătești mai bine și mai rapid.

Siguranță

Spuneam și mai sus cât de importantă este siguranța în cazul unei plite cu inducție. De aceea ar trebui să alegeți plite cu inducție bune și de calitate, deoarece acelea mai ieftine pot fi făcute din materiale de proastă calitate, ceea ce desigur că nu este prea ok.

Cât de ușor se instalează o plită incorporabilă?

Un alt aspect de care e musai să țineți cont numaidecât atunci când cumpărați o plită incorporabilă este modul de instalare. Astfel, trebuie să te asiguri că va veni cu instrucțiuni precum și că se potrivește în bucătărie.

Așadar, acestea sunt cele mai importante aspecte de care ar trebui să țineți cont atunci când vă cumpărați o plită incorporabilă. Desigur că mai puteți ține de cont și de preț precum și de marcă, dar asta rămâne la atitudinea voastră.

Recomandări pentru cea mai buna plita cu inductie

Așadar, după ce am vorbit despre cum puteți alege cea mai bună plita cu inductie, a sosit și timpul să vă ofer câteva recomandări, așa cum v-am promis la începutul articolului.

Plită incorporabilă Whirlpool ACM800/NE, 3 Zone inducție, Touch,

Plita incorporabila Whirlpool ACM800NE, 3 Zone inductie, Touch, Sticla NeagraUna dintre cele mai bune plite incorporabile pe inducție este Whrilpool ACM800/NE. Principalele caracteristici sunt:

 • 3 zone de inducție – 3 ochiuri adică.
 • Alimentare electrică.
 • Timer inclus.
 • Taste cu touch.
 • Ușor de curățat.

VEZI PREȚUL ACESTEI PLITE CU INDUCȚIE

Plita incorporabilă Electrolux EIT60428C, 4 zone inducție, Touch

plita inductie electrolux
plita inductie electrolux

Suedezii de la Electrolux sunt și ei foarte cunoscuți pe piața de electrocasnice, iar Electrolux EIT60428C este o plită de inducție superbă. Avantaje:

 • 4 ochiuri.
 • Controul e pe bază de touch.
 • Ușor de curățat.
 • Raport preț calitate excelent.
 • Gătește foarte rapid.

VEZI PREȚ PENTRU ACESTA PLITA CU INDUCȚIE

Plita incorporabilă domino Hansa BHII37303, Inducție, 2 Zone de gătit

Plita incorporabila domino Hansa BHII37303, Inductie, 2 Zone de gatit, Touch control, Sticla neagraChiar dacă are doar două ochiuri, acesta nu este numaidecât un dezavantaj, ci poate fi un beneficiu pentru bucătăriile mici. Alte avantaje:

 • Oferă siguranță.
 • Foarte multe funcții utile.
 • Detectare automată a vaselor.
 • Dimensiuni perfecte pentru bucătării mici.

VEZI PREȚ PENTRU ACESTA PLITA CU INDUCȚIE

Așadar, acestea sunt câteva dintre cele mai bune plite cu inducție, însă dacă doriți și alte modele bune la prețuri decente, puteți da click aici pentru a vedea întreaga ofertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here