Cea mai buna masina de facut paste in 2024

Atunci când ai cea mai buna masina de facut paste fainoase vei putea să gătești mai des paste în stil italian, foarte delicios dar și mai sănătos totodată. Un aparat de paste iti va aduce un gust unic in farfurie si te va face sa te simti cu adevarat un bun bucatar.

Despre paste ar trebui să știți că sunt bogate în proteine vegetale, în vitamine dar și în fibre, iar cele făcute în casă sunt chiar și mai sănătoase.

Dacă vei cumpăra cea mai bună masina de facut paste fainoase, te vei putea bucura mai des de paste sănătoase, iar prețul achiziției este cuprins între 110 și 900 de lei. Desigur, aparatele manuale sunt cele mai ieftine, iar pentru apartele de paste cu motor va trebui sa iti rezervi un buget mai mare.

Daca vrei sa vezi oferta completa de masini de facut paste apasa link-ul de mai jos sa vezi ultimele reduceri, preturi si stoc actualizat.

VEZI PRETURI LA APARATE DE PASTE

Cum se alege cea mai buna masina de facut paste chiar la tine în bucătărie

Atunci când alegi cea mai buna mașina de făcut paste va trebui să ții cont mai mult de propriile gusturi, în funcție de tipul pastelor care-ți plac (spaghetti, ravioli șamd) precum și de modelul aparatelor. Pe larg voi vorbi însă în rândurile următoare.

1.Tipul aparatului de făcut paste

Nu e ușor să faci paste făinoase la tine acasă, deoarece e nevoie de ceva timp pentru a le pregăti, începând cu aluatul până la uscare, doar că rezultatele sunt desigur foarte satisfăcătoare. Pentru a pregăti paste (mai exact aluatul) te poți folosi și de un mixer cu bol.

De asemenea, după cum ziceam și mai sus, există atât aparat de făcut paste manual cât și electric. Desigur că cele electrice sunt mai bune deoarece te ajută să le prepari mai repede, doar că sunt puțin mai scumpe.

Cele manuale sunt mai accesibile, doar că trebuie să folosești forța pentru a modela aluatul, deci va dura ceva mai mult.

2.Accesorii

De regulă, trebuie să stabilești mai întâi ce tip de paste dorești să faci acasă. Cea mai buna mașina de paste în schimb trebuie să aibă în dotare cât mai multe accesorii pe care să le folosești pentru a face paste de lățimi diferite precum și care să te ajute să ajustezi grosimea.

Formele speciale pot fi și ele de mare folos. De asemenea, un aparat de făcut paste făinoase bun trebuie să fie dintr-un material de calitate, cel mai bun fiind oțelul inoxidabil.

3.Caracteristici

Pe lângă aspectele despre care am discutat mai sus, va trebui să ții cont și de alte caracteristici precum butonul care să-ți permită să reglezi grosimea pastelor dar și o carte de rețete inclusă care te va ajuta să prepari paste delicioase.

4.Garanție

Cel mai bun aparat de făcut paste făinoase se va demonstra a fi de mare ajutor, așa că te vei atașa de el. De aceea ar trebui să cauți un model care să vină cu o garanție de cel puțin 2 ani.

Cele mai bune aparate de facut paste fainoase la fel de delicioase precum în Italia

Dacă ați decis să vă cumpărați și voi unul dintre cele mai bune aparate de făcut paste făinoase pentru a mânca mai sănătos, atunci ar trebui să alegi unul din modelele pe care vi le recomand mai jos:

Aparat de facut paste Laica PM2000

masina de paste laica
masina de paste laica

O primă recomandare este acest aparat Laica. Caracteristici:

 • Buton pentru reglare grosime – 7 dimensiuni.
 • Prepară paste Lasagne,
  Fettuccine (6 mm),
  Tagliatelle (2 mm).
 • Material inox.
 • Rolele sunt fabricate din aluminiu.
 • Pret imbatabil!

Click pentru prețul acestui aparat de paste

Masina de paste si taitei GreenPoint

masina de facut paste si taitei GreenPoint
masina de facut paste si taitei GreenPoint

Un model asemănător cu cel de sus dar mai accesibil. Dotări:

 • Prepara spaghete de la 1 mm la fettuccini de 6 mm.
 • Material otel cromat.
 • Maner detasabil, clama fixare pe masa.
 • Prepara paste de 9 dimensiuni diferite.
 • Preț foarte mic.

Click pentru prețul acestei masini de paste

Aparat pentru paste Peterhof

aparat-pentru-paste-peterhof-latime-1-si-6-mmUltima mea recomandare pentru cel mai bun aparat de făcut paste făinoase este acest model. Dotări:

 • Lățime 1 și 6 mm.
 • Material oțel cromat.
 • 7 dimensiuni diferite.
 • Clemă pentru fixare.
 • Accesorii incluse.

Click pentru preț si alte informații

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun aparat de facut paste , iar dacă dorești să vezi și alte masini care fac paste, unele cu motor, altele manuale, atunci intră pe acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here